– Det finnes ikke ord for å beskrive dette

Nigeria rystet Frankrike, men Paul Pogba (21) reddet laget da han scoret sitt første VM-mål. Dermed er Frankrike klar for kvartfinale.

Frankrike i ledelsen

VIDEO: Paul Pogba sender Frankrike i ledelsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Paul Pogba

Paul Pogba: - Det største jeg har opplevd.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

21-åringen sendte laget i ledelsen etter 79 minutter i en kamp der Frankrike hadde slitt med å komme til målsjanser.

– Jeg har drømt om å komme til kvartfinalen i VM, sier han.

– Det finnes ikke ord for å beskrive dette. Det å score et mål for landet sitt i en så viktig kamp, er et av de største øyeblikkene jeg har opplevd, jubler Pogba etter kampen.

– Jeg er veldig glad på lagets og Frankrikes vegne.

– Skal gjøre alt

Det var en lettet landslagssjef Didier Deschamps som møtte pressen etter seieren. Den satt nemlig langt inne.

– Det løsnet sent, men alle kampene er krevende i dette VM, sier han.

– Men det gikk bra. Vi ga alt, og vi hadde veldig mange sjanser, sier Deschamps, som mener laget fikk overtaket etter halvspilt kamp.

Nå blir neste kamp for Frankrike enten mot Algerie eller Tyskland, som spiller senere mandag.

– Det er verdens beste lag som er igjen. Vi er i kvartfinalen, og vi vil gjøre alt vi kan for å komme et steg videre, sier han.

Nigerias trener Stephen Keshi mener laget fortjente å vinne kampen.

– Vi fortjente ikke å tape på denne måten. Det er synd. Men slik er fotballen, nå må vi komme over det. Det var en bra kamp, men vi hadde ikke flaksen på vår side, sier Keshi.

Tam åpning av Frankrike

De tidligere verdensmesterne fikk store problemer mot de nigerianske spillerne mandag.

Etter at Nigeria hadde stått imot Frankrike og gått til pause med 0-0, fortsatte nemlig det afrikanske laget å dominere det offensive spillet utover i 2. omgang.

Men etter 73 minutter våknet endelig et overraskende tamt Frankrike-lag, og Karim Benzema var svært nær ved å sende Frankrike i ledelsen på lagets første sjanse i andre omgang.

Saken fortsetter under video

Frankrike øker til 2-0 etter selvmål

VIDEO: Frankrike øker til 2-0 etter selvmål.

Etter denne sjansen fikk Nigeria mer enn nok med å forsvare seg. Frankrike våknet omsider fra dvalen, og etter 79 minutter satt det endelig for franskmennene.

Paul Pogba kunne heade ballen i åpent mål og forbi en utspilt keeper Enyeama, som gjorde jobben enkel for Pogba. Frem til scoringen hadde han likevel stått svært bra i mål.

2-0 kom på overtid etter et selvmål av Joseph Yobo. Dermed kunne glade franskmenn juble over kvartfinalebillett.

Nigeria ville mest

Frankrike ble verdensmester i fotball i 1998 og europamestere i 1984 og 2000.

I VM i 2010 ble et lag preget av indre konflikter og bråk slått ut allerede i gruppespillet. Denne versjonen av Frankrike har imidlertid imponert så langt i VM.

En ny generasjon av unge og sultne landslagsspillere har stått frem, og spesielt Karim Benzema (tre mål i gruppespillet) har sett ut til å ha funnet scoringsformen.

Men et offensivt Nigeria ville mye i åpningen av kampen, og selv om Frankrike på papiret er et bedre lag var det de afrikanske spillerne som skapte mest den første halvtimen av denne åttedelsfinalen.

Etter 19 minutter satte Nigeria en skrekk i de franske supporterne da Emmanuel Emenike plasserte ballen i mål. Spilleren ble imidlertid korrekt avblåst for offside.

Saken fortsetter under video

Nigeria scoret, men annullert for offside

VIDEO: Nigeria får ballen i mål, men scoringen annulleres på grunn av offside.

Usynlig Benzema

Nigeria hevet seg i VM etter en miserabel åpningskamp mot Iran (0-0), og sjokkerte med å vinne 1-0 over Argentina.

Det ble tap mot Bosnia-Hercegovina, men fire poeng holdt til å komme seg til åttedelsfinalen. Der fikk altså de tidligere verdensmesterne fra Frankrike tøffere motstand enn de fleste hadde ventet seg.

Nigeria var til dels gode på kontringer, men var også flinke til å passe på Benzema, som skapte lite de første 45 minuttene av kampen.

Men franskmennene våknet mot slutten av 1. omgang. Mathieu Debuchy var blant annet nær scoring da han sendte ballen utenfor mål etter et fint fransk angrep etter 40 minutter.

Det stod imidlertid 0-0 da lagene gikk i garderoben.

Saken fortsetter under video

Frankrike med nok en stor mulighet

VIDEO: Frankrike med stor mulighet i 1. omgang.

Frankrikes vei til kvartfinalen:

Frankrike - Honduras: 3-0
Sveits - Frankrike: 2-5
Equador - Frankrike: 0-0
Frankrike - Nigeria: 2-0

PS: Lazio-spiller Ogenyi Onazi måtte bæres av banen med tydelige smerter etter en brutal takling av Blaise Matuid. Franskmannen var heldig som slapp unna med det gule kortet i den situasjonen.

Fotball

  • Fortsetter i mesterligaen

    Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

    Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

    Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

    Kampen spilles torsdag.

    tVJ4ieyCqmY
    Foto: Terje Bendiksby / NTB
  • Møtte til kamp uten motstander

    Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

    Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

    – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

    Lazio før kamp mot isolerte Torino.
    Foto: Alfredo Falcone / AP
  • Tidligere Barca-president løslatt

    Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

    Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

    I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

    Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

    Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

    Spain Soccer Police Operation
    Foto: Emilio Morenatti / AP
  • Skjønsberg inn i landslaget

    Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

    Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

    Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

    – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

    Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
    Foto: NRK