Profilert fotballspiller dømt for å ha tatt med softgun på byen

En profilert fotballspiller er idømt en bot på 8000 kroner. Han er dømt for å ha hatt med seg en softgun på byen i Oslo.

John Christian Elden

Advokat John Christian Elden er fotballspillerens forsvarer, og tar dommen til etterretning.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Den profilerte fotballspilleren eide ikke selv luftvåpenet, men bar det med seg i en veske da han og en kamerat spilte biljard i Oslo sentrum.

Spilleren har forklart at han hadde glemt at luftvåpenet lå i bagen hans.

Luftvåpenet er en såkalt softgun – et våpen som skyter små plastkuler på opp til 0,40 gram.

Justerte ned boten

Retten mener uansett det er grunn til å straffe mannen.

«Besittelse av ulike våpen og våpenetterligninger er et betydelig problem i Oslo sentrum. Selv om våpenetterligninger i seg selv ikke er farlige, benyttes disse i økende utstrekning til trusler og skremmende adferd i gatebildet», skriver dommer Ingvild Thue ifølge VG.

Retten justerte forøvrig ned boten fra aktors påstand om 10000 kroner.

Elden ba om frifinnelse

Spillerens forsvarer, John Christian Elden, la i sin avslutningsprosedyre vekt på at det ikke ble truet med luftvåpenet. Han mente også at alle omstendigheter tyder på at spilleren bare burde hatt status som vitne i saken, og at han burde frifinnes.

Etter å ha fått dommen, mener han man må ta til etterretning at det er «straffbart å bære et leketøy».

Han er likevel fornøyd med deler av dommen.

– Det er bra at det er fastslått at han aldri har vært i befatning med noe våpen, sier Elden til VG.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Kastrati får 4 kampars karantene

  Norges Fotballforbund har i dag kome fram til at Flamur Kastrati får 4 kampars karantene etter at han kalla Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» i kampen mellom Vålerenga og Kristiansund på sundag. Det kjem fram i ei pressemelding forbundet har lagt ut. Kristiansund hadde allereie bestemt at han ikkje skulle delta på kamp eller trening så lenge saka var til behandling. Kastrati gjekk i etterkant ut og sa at han ikkje visste kva ordet betydde.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Molde (2-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ingebrigtsen testet negativt

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen testet negativt på koronaviruset og kan dermed lede laget mot Sandefjord søndag.

  Det opplyser Brann på sitt nettsted.

  Ingebrigtsen hadde tidligere i uken milde symptomer på forkjølelse og valgte dermed å teste seg for korona onsdag morgen. Fredag ettermiddag ble han klarert for aktivitet sammen med spillerne igjen.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Fire cupfinaler på Ullevaal i 2021

  Styret i Norges Fotballforbund har bestemt at fotball-NM i 2021 gjennomføres som i tidligere år, og at hele fire finaler skal spilles på Ullevaal stadion.

  I år ble NM for menn, samt for begge kjønn i junior- og 16-årsklassen, avlyst på grunn av koronapandemien. Derfor ble det satt ned et utvalg som skulle vurdere gjennomføringen av NM i 2021.

  Det planlegges for et «vanlig NM», med noen foreslåtte endringer. Det legges blant annet opp til at finalene for G19 og J19 skal spilles på Ullevaal stadion. Dermed ligger det an til at begge senior- og juniorfinalene spilles på nasjonalarenaen.

  NM fotball, menn (finale): Haugesund - Viking (0-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB