Profilert fotballspiller dømt for å ha tatt med softgun på byen

En profilert fotballspiller er idømt en bot på 8000 kroner. Han er dømt for å ha hatt med seg en softgun på byen i Oslo.

John Christian Elden

Advokat John Christian Elden er fotballspillerens forsvarer, og tar dommen til etterretning.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Den profilerte fotballspilleren eide ikke selv luftvåpenet, men bar det med seg i en veske da han og en kamerat spilte biljard i Oslo sentrum.

Spilleren har forklart at han hadde glemt at luftvåpenet lå i bagen hans.

Luftvåpenet er en såkalt softgun – et våpen som skyter små plastkuler på opp til 0,40 gram.

Justerte ned boten

Retten mener uansett det er grunn til å straffe mannen.

«Besittelse av ulike våpen og våpenetterligninger er et betydelig problem i Oslo sentrum. Selv om våpenetterligninger i seg selv ikke er farlige, benyttes disse i økende utstrekning til trusler og skremmende adferd i gatebildet», skriver dommer Ingvild Thue ifølge VG.

Retten justerte forøvrig ned boten fra aktors påstand om 10000 kroner.

Elden ba om frifinnelse

Spillerens forsvarer, John Christian Elden, la i sin avslutningsprosedyre vekt på at det ikke ble truet med luftvåpenet. Han mente også at alle omstendigheter tyder på at spilleren bare burde hatt status som vitne i saken, og at han burde frifinnes.

Etter å ha fått dommen, mener han man må ta til etterretning at det er «straffbart å bære et leketøy».

Han er likevel fornøyd med deler av dommen.

– Det er bra at det er fastslått at han aldri har vært i befatning med noe våpen, sier Elden til VG.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Liverpool mistet seieren på overtid

  Det ble noen høydramatiske sluttminutter da Liverpool møtte Brighton borte i engelsk Premier League. Liverpool ledet kampen etter scoring fra formspilleren Diogo Jota.

  Mohamed Salah og Sadio Mané scoret også for Liverpool, men fikk målene annullert etter at VAR hadde sjekket situasjonene som ledet frem til målene.

  På overtid grep VAR inn igjen, og det ble dømt straffespark da Andrew Robertson sparket i foten til Brighton-spiss Danny Welbeck.

  Pascal Gross var sikker fra straffemerket og utlignet tre minutter på overtid.

  wfwafd
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • Strammare regime for toppfotballen

  Noregs Fotballforbund har justert smittevernprotokollane sine før årets siste klubbkampar. Det skjer etter fleire koronatilfelle i toppfotballen dei siste vekene. Blant anna får ein berre halde treningskampar dersom ein søker om dette i førevegen.

 • Flyttar ikkje cupfinale likevel

  Cupfinalen for kvinnene går som planlagt på Ullevaal stadion – sjølv om det torsdag blei kommunisert at han ville bli flytta. LSK og Vålerenga møtest til kamp om årets cupmeisterskap på kvinnesida 13. desember.

 • Beklager etter Berntsen-sparking

  Vikings styreleder Thor Steinar Sandvik legger seg flat og beklager håndteringen av sparkingen av trener Bjarne Berntsen etter sterke reaksjoner fra fansen.

  Tribunene på Vikings arena ble torsdag kveld prydet med flere klare og kritiske meldinger rettet mot klubbledelsen, skriver VG. Berntsen fikk også skriftlig støtte.

  Styreleder Roar Åkerlund i Vikinghordene bekrefter at det var supporterklubben som hang opp bannerne. Der ble det blant annet tatt til orde for at styreleder Thor Steinar Sandvik må gå av.

  – Vi følte det var vår plikt og vår rett å si ifra om at noen har tatt en dårlig avgjørelse, for å si det saklig, sier Åkerlund.

  Vikinghordene
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Liverpool-kamp i Danmark likevel

  Britiske myndigheter har lettet på reiserestriksjonene, og dermed kan Liverpool møte Midtjylland i Danmark og ikke på nøytral grunn.

  Borussia Dortmund har bekreftet at de kunne arrangere mesterligakampen mellom lagene fordi britiske restriksjoner ville gitt Liverpool-spillerne 14 dager i karantene ved hjemkomst til England.

  Fredag opplyste imidlertid Midtjylland at britiske myndigheter har gitt eliteutøvere et unntak fra regelen, skriver Sky Sports.

  Liverpool – Midtjylland finner dermed sted i Herning 9. desember.

  Jürgen Klopp
  Foto: Jon Super / AP