NRK Meny
Normal

Fotball - en suksess på radio

Suksessen med fotballsendinger på radioen på søndager, fortsetter også denne sesongen.

Illustrasjon av fotball på radio
Foto: NRK

Hør: 4-4-2-sendingen her

600 000

Siden 1970 tallet har NRK formidlet seriefotballen på radio med sendinger mens kampene spilles. Lyttersuksessen fortsetter på P1 i år. I fjor hørte nærmere 600 000 lyttere på sendingene hver søndag kveld.

Hør: Fotballhøydepunkter fra 2003-2007

Lillelien startet

noreng

Hør Lillelien kommentere Norge - England, 1981

 

Bjørge Lillelien

Bjørge Lillelien var en pioner i Radiosporten

Foto: Aktuell, Scanpix

–Bjørge Lillelien hadde ideen om å lage direktesendinger fra norske seriekamper, forteller Arne Porsum.

Porsum rapporterte i en årrekke fra ulike arenaer, og sier at sendingene har utviklet seg siden starten.

–De første årene fikk vi bare lov til å kommentere fra andre omgang. Fotballforbundet var redd for at folk ikke skulle møte opp på kampene, sier Porsum.

Porsum jobbet i NRK radio fra 1965 - 1998, og forteller at det var veldig gøy å bidra som reporter. I hans tid hadde ikke kommentatorene monitor med bilder som viste repriser av situasjonene. De fikk bare en sjanse, og det var naturligvis utfordrende.

Hør: Fotballhøydepunkter fra 1974-1981

Populært program

Selv om mediebildet har endret seg siden 1970 tallet, er fortsatt sendingene svært populære. Programmet har vunnet priser, og lyttertallene er høye.

Sendingene starter 1730 og varer frem til 2000. I halvtimen før avspark får du rapporter fra hver bane om siste nytt fra lagene som spiller. En ekspert er med i studio og analyserer både i forkant og underveis i kampene. Sendingene kan også følges på NRKs nettradio.

Følg: 4-4-2-sendingen her

Resultatoppdatering fra eliteserien

Høyt tempo

Olav Traaen

Olav Traaen skal referere fra de fleste rundene

Foto: Arnfinn Fagerli / NRK

Vårt mål er at du som hører på skal få den informasjon du trenger så raskt som mulig. Hver eneste scoring, straffespark, røde kort og de interessante situasjonene blir referert og vurdert. Tempoet er høyt, og man veksler mellom arenaene der kampene spilles. Våre reportere følger fotballen tett. Målet er å lage informative og engasjerende programmer.

Ikke glem 1. divisjon

Vi har reportere på alle arenaer der det spilles fotball i eliteserien med kampstart klokka 1800 på søndager. 1. divisjon har også søndagskamper, og du får resultatservice underveis. Vi oppdaterer deg også på internasjonal fotball.

Resultatoppdateringer fra 1. divisjon

I P1s søndagstilbud hører det også med rapporter fra oppgjørene som har avspark klokka 2000 på søndager, og ikke minst mandagskampene som starter 1900.

Kos deg med sendingene !

NRK jobber hardt for at du skal få et program du er fornøyd med. En av radioens fordeler er at du kan kombinere lytting med andre aktiviteter. Det passer perfekt når du kjører bil, jobber i hagen, vasker opp eller ligger på stranden en varm sommerkveld.

Mange følger med på tippekupongen samtidig som de følger sendingen. Vi vet også at folk tar med seg radioen på kamp, og får oppdateringer underveis fra det som skjer i de andre oppgjørene.

La det bli en vane. Følg oss hver søndag, og kanskje vil du tenke at fotball er best på radio !

Følg: 4-4-2-sendingen her

Og husk. Selv om kampen er dårlig, kan sendingen være underholdende.

Velkommen skal du være som lytter !!

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia