Fortsatt med i gullkampen

Både Fredrikstad og Tromsø måtte vinne i dag for å holde følge med Stabæk. Hjemmelaget trakk det lengste strået.

kvisvik
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Fredrikstad slo Tromsø 2-0 i Plankebyen. Dette var Tromsø sitt femte tap på rad i Østfold.

Les også: nrksport.no fulgte kampen

kvisvik jubler

Tidvis briljerte Raymond Kvisvik på Fredrikstad stadion.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Etter dagens seier rykket Fredrikstad opp til andreplass på tabellen og ligger nå fire poeng bak serieleder Stabæk.

Raymond Kvisvik var en av kampens giganter, og sto bak det meste som foregikk på gjestenes banehalvdel.

Den elegante midtbanespilleren slo krempasningen som Hans Erik Ramberg ekspederte videre i mål. Og han skaffet vertene et straffespark som Kasey Wehrman banket i krysset.

Forsvarskamp

Begge de respektive lagene stilte med relativt nykomponerte spisspar. Og som kjent tar det litt tid før spisspar finner tonen og blir skikkelig samkjørte. Når da begge lag stiller med dønn solide midtstopperpar, sier det seg selv hvordan kampbildet blir.

Ola By Riise hadde nok et par navn på blokka etter dagens oppgjør. Tore Reginiussen viste nok en gang at han er en av landets beste midtstoppere. I andre enden av banen var det Raio Piiroja og Jan Tore Ophaug som holdt tett.

Gamle helter ruster ikke?

Rune Lange har vært skadet i lang, lang tid. Men Tromsø var på desperat spissjakt og hentet sin tidliger storscorer på lån like før dagens kamp. Lange gikk rett inn på laget og skulle score mål i Moldskred og Rushfeldts fravær. Slik gikk det ikke.

Rune Lange var litt for treg og litt for dårlig i dag. Kanskje ikke så rart med tanke på hvor lite kamptrening han har hatt de siste sesongene. Langes spissmakker, Adriano Munoz, var meget god mot Rosenborg i forrige runde, men i dagens oppgjør var han mer eller mindre anonym.

Omdiskutert situasjon

Svein-Erik Edvartsen har fått en del kritikk denne sesongen etter flere omdiskuterte situasjoner. I dag kom han nok en gang i fokus.

edvartsen

Svein-Erik Edvartsen kom i fokus.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

I det 75.minutt fikk Fredrikstad corner. I det corneren blir slått blåser i Edvartsen i fløyta og peker på straffemerket. Det viser seg at Sead Ramovic ga Raymond Kvisvik en liten dytt i ryggen og det mente Edvartsen kvalifiserte til straffespark.

Tromsøs trener Steinar Nilsen hadde dette å si om Edvartsens avgjørelse:

- Jeg skjønner ingenting av hva Edvartsen driver med her. Det var flere avgjørelser i dag som jeg ikke skjønner hvordan Edvartsen kunne ta feil på og dette var en av dem. Det der var aldri straffe, sier Nilsen til TV2Sport.

Fotballnyheter