Hopp til innhold

Høydepunkter 28. runde

Cupfinaleklare Follo ble spådd ned i 2. divisjon for kort tid tilbake. Men den lille klubben fra Ski har som kjent levert fotballbomber tidligere i år.

Follo

Eirik Markegård har vært en sikker målscorer for Follo denne sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Tabell og resultater for 1. divisjon

Tromsdalen - Follo 0-2

For drøye to uker siden lå Follo åtte poeng bak sikker plass i 1. divisjon og gikk poengløse av banen runde etter runde.

Les: Follo nærmer seg nedrykk

Ingen trodde de skulle klare å snu den dårlige trenden, akkurat som ingen trodde at de skulle slå Rosenborg og Sogndal i cupen. Men etter dagens seier mot Tromsdalen er håpet tent i Follo.

Video Høydepunkter fra Tromsdalen - Follo, 24.10.10

Tromsdalen best

Follo endte opp med alle poengene, men det var Tromsdalen som spilte best fotball. Etter 20 minutters spill hadde hjemmelaget fra nord produsert hele fem målsjanser mot gjestenes ene.

Follo fikk en tidlig scoring i andre omgang ved Eirik Markegård, men ble presset bakover på banen av et heltent Tromsdalen-lag. Men effektiviteten uteble for nordlendingene som forsatte å skape, og brenne, målsjanser utover andre omgang.

Alexander Ruud Tveter punkterte kampen mot slutten og da gikk luften ut av Tromsdalen som sliter med å komme seg ut av nedrykksgjørma.

Kan Follo redde plassen?

Med syv poeng på de tre siste kampene er det plutselig håp i Follo-leiren. I skrivende stund er de kun to poeng bak sikker plass med seks mulige poeng å hente. Og motstanden i de to neste rundene er ikke all verden. Hjemme mot Mjøndalen og borte mot Moss er overkommelige oppgjør for et Follo-lag som er i siget.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Poengdeling i toppen

Ranheim - Fredrikstad 2-2

Video Høydepunkter fra Ranheim - Fredrikstad, 24.10.10

Trond Erik Nordberg, som skal spille for RBK neste sesong, ble dagens mann for Ranheim med to scoringer i dag.

Etter en jevnspilt, men målløs første omgang hvor Fredrikstad åpnet best og Ranheim tok over etterhvert, ble andre omgang desto mer målrik og svært spennende.

FFK gikk opp i ledelsen to ganger ved Celso Borges og Jan Tore Ophaug, men midtstopper Nordberg utlignet to ganger. Den siste scoringen kom på overtid og dermed sikret han laget sitt et verdifullt poeng i opprykkstriden.

Fredrikstad beholder andreplassen, men lillebror Sarpsborg 08 puster dem i nakken, kun ett poeng bak. Ranheim ligger fortsatt på kvalikplass ett poeng foran Løv-Ham.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Strømmen reddet av treverket

Strømmen - Bodø/Glimt 2-1

Video Høydepunkter fra Strømmen - Bodø/Glimt, 24.10.10

Før søndagens kamp hadde Strømmen tapt fire på rad og var i fritt fall på tabellen. I kampen mot Bodø/Glimt fikk hjemmelaget god hjelp av både stangen og tverrliggeren da de endelig snudde trenden og plukket tre etterlengtede poeng.

Etter en innholdsfattig 1. omgang ledet Strømmen 1-0 etter en flott scoring fra Andreas Moen. Strømmen startet 2. omgang på best mulig vis da van den Burgt utnyttet rot i Glimtforsvaret og enkelt doblet ledelsen tre minutte ut i omgangen.

Etter andrescoringen kom Glimt bedre med i kampen, etter 61 minutter fikk bortelaget straffe som Thiago Martins satte i mål. Glimt satset alt fremover i sluttminuttene, men to ganger ble de nektet utlikning av treverket. I Det 85. minutt headet Rønning ballen i stolpen etter et frispark fra Stefan Johansen.

På overtid fikk Glimt et frispark på 25 meter. Johansens forsøk var følsomt, men ballen skrudde ned i tverrliggeren og over mål.

Strømmen tar med seier over Glimt, tre viktige poeng og er tilbake i kampen om en kvalikplass. Etter søndagens oppgjør ligger Bodø/Glimt på plassen foran Strømmen på tabellen, med et poeng mer.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Reddet poeng i sluttminuttene

Moss - Mjøndalen 1-1

Video Høydepunkter fra Moss - Mjøndalen, 24.10.10

En tam 1. omgang vil nok bli husket best for Pauls kontroversielle scoring som sendte bortelaget i ledelsen i det 27. minutt. Frustrasjonen var stor hos hjemmelaget som mente at Thømt Jensen ble felt i forkant av scoringen. Moss sliter i bunnen av tabellen og må vinne kamper hvis de skal ha håp om å beholde plassen.

Begge lag hevet spillet i 2. omgang, men Moss klarte ikke å utnytte sjansene sine, og Mjøndalen tok ikke vare på noen av de mange overgangene sine. Fem minutter før slutt var Thomas Klaussen på rett sted til rett til og reddet poeng for Moss, men spørsmålet er om ett poeng er nok for laget som etter søndagens runde ligger sist på tabellen med tre poeng opp til trygg grunn.

Mjøndalen er i ferd med å bli dratt ned i nedrykksumpen, men ligger foreløpig på relativt trygg grunn på 10. plass med 32 poeng, fire poeng foran Tromsdalen som ligger under streken.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Livsviktig seier

Sogndal - Sandnes Ulf 0-1

Sogndal var allerede seriemestere før kampstart og virket totalt uinteressert mens Sandnes Ulf kjempet tappert og fikk lønn for strevet.

I en fotballkamp nesten blottet for målsjanser var Sogndal hakket bedre enn Sandnes Ulf uten å imponere og presterte langt under eliteserienivå.

Sandnes Ulf fikk til lite med ball, men jobbet heroisk i 90 minutter og på overtid fikk de lønn for strevet. Joe Bendik tok tilsynelatende ballen i en duell med en Sandnes-spiller, men dommeren dømte straffe. Tom Erik Maldal var kald fra straffemerket og sendte Sandnes til himmels.

Sandnes Ulf skaffet seg med dagens sterke borteseier en tre-poengs luke ned til nedrykkstreken, men har en kamp mer spilt enn konkurentene bak seg på tabellen.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Brakseier på Jæren

Bryne - Alta 4-1

Alta er et typisk hjemmelag og det kom godt fram på Bryne Stadion i dag. Fullt fortjent brakseier til Bryne.

Geir André Herrem ga Bryne ledelsen før ett minutt var spilt og det var kun Bryne etter det. Kampen var i realiteten avgjort da Geir Dahle Høyland doblet ledelsen like før pause.

Martin Norbye tente poenghåpet for Alta med en tidlig redusering etter hvilen, men Bryne fortsatte å storspille og scoret to ganger til før kampslutt.

Alta er fortsatt på trygg grunn mens Bryne har tre poeng ned til nedrykkstreken. Ingenting er avgjort i bunnen av en svært spennende liga.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Sarpsborg nærmer seg opprykk

Sarpsborg 08 - Nybergsund-Trysil 1-0

Sarpsborg 08 sendte storebror Fredrikstad ned i 1. divisjon i fjor. I dag snek de seg forbi FFK på tabellen og ligger for øyeblikket på direkte opprykk.

Fredrikstad har lenge vært storebror blant lagene i Østfold. I dag kom enda et stikk fra lillebror Sarpsborg 08. Den nybakte pappaen, Øyvind Hoås, ble matchvinner med kampens eneste scoring i det 25.minutt.

Med det inntok Sarpsborg andreplassen to poeng foran erkerivalen, som spilte 2-2 mot Ranheim tidligere i dag.

NrkSport fulgte kampen spark for spark

Fotball

 • Bekreftet: Hansi Flick ny hovedtrener i Barcelona

  Tyskeren Hans-Dieter «Hansi» Flick (59) erstatter Xavi Hernandez og skal lede Barcelona framover.

  Flick ble onsdag presentert som Barcas nye trener, tre dager etter at Xavi ledet laget for siste gang mot Sevilla søndag.

  Tyske medier rapporterte allerede før helgen at Flick ville undertegne en kontrakt til sommeren 2026 med sin nye klubb.

  Flick har vært arbeidsledig siden han måtte gå som landslagssjef for Tyskland i september i fjor. Han har tidligere hatt stor suksess som hovedtrener for Bayern München, der han også vant fire ligagull som spiller.

  Xavi hadde en turbulent siste sesong som Barcelona-trener. I januar kunngjorde han at han bare ville jobbe ut sesongen, men tre måneder senere undertegnet han en forlengelse til sommeren 2025. Likevel er han nå altså ferdig i klubben. (NTB)

  International Friendly - Germany v Japan
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Sønstevold legger opp som fotballspiller: – Ekstremt stolt

  31 år gamle Anja Sønstevold gir seg med toppfotball. Hun har spilt i Italia de siste sesongene.

  Sønstevold skriver selv om avgjørelsen på Instagram.

  – Jeg er ekstremt stolt og utrolig takknemlig for karrieren min, skriver hun.

  Sønstevold fikk 31 landskamper for Norge. Den siste kom mot Filippinene i VM i fjor. Hun står med til sammen 68 aldersbestemte landskamper.

  Hun startet karrieren i Grei før hun gikk til Kolbotn. Deretter var det seks sesonger i LSK Kvinner før turen gikk utenlands til Fleury 91, Inter og Roma.(NTB)

  Em i fotball for kvinner 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Nusa og Vetlesen ligamestere i Belgia

  Landslagsspillerne Hugo Vetlesen og Antonio Nusa kunne til slutt juble for seriegull med Club Brugge etter 0-0 mot Cercle Brugge.

  Det ene poenget var nok for å holde seg foran Union Saint-Gilloise som vant sin kamp mot Genk 2-0.

  Vetlesen startet kampen og ble tatt av helt på tampen. Nusa kom inn de siste 20 minuttene. Jesper Daland spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar.

  Ronny Deila startet sesongen som Brugge-sjef, men han fikk sparken etter en lang rekke med skuffende resultater. Nicky Hayen har overtatt ansvaret.

  t2co-ep70oM
  Foto: NTB
 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette