- Bayerns spillere presset dommeren

- Bayerns spillere presset dommeren til å gi Rafael rødt kort, sa Manchester Uniteds manager Alex Ferguson etter at klubben ble slått ut av mesterligaen onsdag kveld.

Manchester Uniteds Rafael får rødt kort
Foto: Martin Rickett / AP

- Typisk tyskere

Ferguson viser til at Bayerns spillere løp mot dommeren etter episoden og la et så stort press på ham at han trakk fram det gule kortet, som ble til rødt, ettersom Rafael hadde gult fra før.

- Typisk tyskere, sa Ferguson på pressekonferansen etter kampen.

Det skjedde fem minutter etter pause, da United ledet 3-1 og hadde stø kurs mot semifinalen. Etter utvisningen overtok Bayern, reduserte til 3-2 og gikk videre på bortemålsregelen.

Ferguson er sikker på at utvisningen var avgjørende for utfallet.

- Bayerns spillere viste en fryktelig dårlig profesjonalisme. Vi har sett det før fra slike lag, sier en meget skuffet Ferguson.

- Vi var uheldige

- Det er det ingen tvil om. Vi hadde full kontroll da, og de hadde aldri kommet gjennom til semifinalen hvis vi hadde fortsett å spille 11 mot 11, sa Ferguson, som mente hans lag totalt sett var det beste, og hadde fortjent å gå videre.

- Vi spilte bedre i dag enn de gjorde i sin hjemmekamp. Vi spilte en god kamp, men var svært uheldige, oppsummerte Ferguson.

Uenig med Ferguson

Bayerns trener Louis van Gaal var ikke helt enig med sin kollega.

- Jeg trodde man dyrket fair play i England, og da må man innse at det hører med for spillerne å beholde kontrollen over seg selv. Alle spillerne vet at når man har gult kort fra før, blir man utvist hvis man får ett til. Jeg er meget uenig med Ferguson, han er nok bare svært skuffetsa van Gaal.

- Var utvisningen avgjørende?

- Det får vi aldri svar på. Det er lett å si det etter et tap, men vi vet det ikke, sier Bayern-manageren.

Fotballnyheter