- Kan ikke jobbe med folk jeg ikke stoler på

FA-styreformann Roger Burden trekker seg fra stillingen i protest mot FIFA, etter at England bare fikk to stemmer i kampen om 2018-VM.

Sepp Blatter

Sepp Blatter offentliggjorde torsdag Russland som VM-arrangør. Siden har kritikken haglet.

Foto: STAFF / Reuters

Roger Burden, fungerende styreformann i den engelske fotballforbundet (FA), vil ikke lenger ha stillingen på permanent basis grunnet mistillit til FIFA.

- Jeg er ikke forberedt på å arbeide med mennesker jeg ikke kan stole på, og har trukket mitt kandidatur, sier han ifølge Reuters.

- Best av alle

Mistilliten har grodd fram etter Englands pinlige nederlag i kampen om å få arrangere fotball-VM i 2018, som gikk til Russland torsdag.

England fikk bare to stemmer, den ene fra Englands egen representant, men var ifølge Burden blitt lovt langt fler. Han forteller at de var i toppen av FIFAs tekniske bedømmelser, og best i flere uavhengige vurderinger av de fire kandidatene.

I tillegg legger han vekt på at presentasjonen torsdag ble hyllet som den beste av samtlige søkere.

- Ble lovt stemmer vi ikke fikk

- På bakgrunn av dette sliter jeg med å forstå hvorfor vi bare fikk to stemmer . Det er vanskelig å tro at avstemmingen var en objektiv prosess. I tillegg ble både Prins William og statsminister David Cameron lovt stemmer som ikke ble gitt, sier Burden, og legger til:

- Jeg har ikke noe problem med at Russlands søknad vant. Jeg er sikker på at de vil arrangere et flott VM, og jeg har gratulert dem.

Burden gjør det også klart at han ikke klandrer britisk presse for nederlaget.

- Jeg er veldig klar over at den britiske pressedekningen kan ha plaget folk i FIFA-komiteen. Vi har fri presse i landet vårt og vi må alle leve med ubehageligheter fra tid til annen.

Burden tok over roret i FA etter David Friesman i mai, og sier han vil fortsette i stillingen til en erstatter er klar.

Var det rett å gi VM til Russland?

Fotballnyheter