Hopp til innhold

Hevder fansen planlegger protest mot Moyes

Manchester United-supporternes tillit til manager David Moyes (50) virker å være borte. Flere engelske medier skriver torsdag at United-fansen planlegger en storstilt bannerprotest under lørdagens hjemmekamp.

David Moyes The Chosen One

STØTTEN ER BORTE: David Moyes kan vente seg en storstilt supporterprotest mot hans jobb som manager for Manchester United under lørdagens hjemmekamp.

Foto: NTBscanpix

0-3-tapet hjemme mot byrival Manchester City i midtuka, lagets sjette hjemmetap denne sesongen, virker å ha fått begeret til å renne over for United-tilhengerne i Manchester.

David Moyes

FANSEN HAR GITT OPP: David Moyes har blitt støttet av hjemmefansen gjennom hele sesongen. Nå virker pipen å ha fått en annen lyd.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

De mest trofaste supporterne har vært avventende med å kritisere skottens innsats, og manet til tålmodighet. Nå virker selv den innerste kjernen å ha bestemt seg for at nok er nok. Moyes må gå.

 • Bør David Moyes få sparken i Manchester United? Si din mening nederst i artikkelen!

«Wrong One»

En storstilt protest skal ifølge engelske medier bli gjennomført lørdag.

«Wrong One - Moyes Out» vil bli skrevet på et stort banner som skal henges etter et propellfly. Flyet skal etter planen fly over Old Trafford under lørdagens hjemmekamp mot Aston Villa.

Slagordet «Wrong One» spiller på det kjente banneret «The Chosen One», som har hengt på Old Trafford siden Moyes' inntreden i starten av årets sesong.

Men der banneret tidligere har blitt hyllet som et kreativt ordspill på José Mourinhos kjente uttalelse «The Special One», har banneret blitt stadig mindre populært etter hvert som laget har levert dårlige resultater.

Under midtukekampen mot Manchester City, der United tapte 0-3 på eget gress, kunne man se en rekke vakter passe på banneret fra å bli tatt bort eller vandalisert (se bildet under).

Moyes-banner

MÅTTE BESKYTTES: Moyes-banneret har hengt på Old Trafford hele sesongen. Mot Manchester City ble flere sikkerhetsvakter plassert foran banneret for å hindre sabotasje.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Mener Moyes bør få fortsette

– Jeg tror tilliten er tynnslitt hos svært mange av oss supportere. David Moyes må levere resultater veldig, veldig raskt. Samtidig tror jeg en del United-supportere ikke vil at vi skal bli et bruk og kast-lag når det kommer til managere, sier Bård Skaar Viken, styreleder i Uniteds norske supporterklubb, til NRK.no.

Supportersjefen innrømmer at tiltroen til Moyes managerferdigheter blir stadig mindre. Han ønsker likevel at skotten skal få fullføre årets sesong før han eventuelt blir avskjediget.

– Jeg tenker at David Moyes fortjener å sitte over sommeren. Han fortjener et overgangsvindu til. Men dersom han ikke leverer bedre resultater ganske raskt i neste sesong, må han byttes ut, konstaterer supporterlederen.

Manchester United ligger på 7.-plass i Premier League etter 31 av 38 serierunder (se hele tabellen lenger ned). Tidligere har tittelforsvarerne aldri blitt dårligere enn nummer tre i Premier League.

Laster innhold, vennligst vent..
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Hegerbergs skade framleis uklar

  Skaden som Ada Hegerberg pådrog seg under landskampen mot Belgia 2. september, pregar spissen framleis. No skriv klubben at Hegerberg vil vere utilgjengeleg for spel i fleire veker.

  – Ho har starta ein spesifikk og tilpassa opptreningsperiode, men vil framleis vere utilgjengeleg i fleire veker, skriv Olympique Lyonnais i pressemeldinga.

  Vidare skriv klubben at dei vil sikre at Ballon d'Or-vinnaren får den beste medisinske oppfølginga som er, slik at ho rekk tilbake til det hektiske kampprogrammet denne sesongen.

  Ada Hegerberg
  Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Indonesia-ofra skal minnast

  Det europeiske fotballforbundet har bestemt at det skal haldast eitt minutts stille før kampar i Uefa-regi denne veka etter tribunetragedien i Indonesia.

  Det startar med kveldens meisterligakampar, opplyser forbundet på sine nettsider.

  Minst 133 menneske er stadfesta døde etter at ei av dei verste stadionkatastrofene i fotballhistoria utspelte seg i Indonesia laurdag. Supportarar frå klubben Arema FC storma banen etter 2-3-tapet for rivalen Persebaya Surabaya i indonesisk fotball. Banestorminga leidde til det komplette kaos, og politiet tok i bruk tåregass i eit forsøk på å få kontroll på situasjonen.

  Mange menneske døydde av kveling eller blei trampa i hel.

  Det skal haldast eit minutts stille både i meisterliga-, europaliga-, serieliga- og VM-omspelkampar denne veka.

  Av de 133 omkomne skal 37 vere barn og ungdommar. 91 menn og 42 kvinner mista livet.

  Malang-ulykka
  Foto: WILLY KURNIAWAN / Reuters
 • Sevilla ville kjøpe stortalentet Schjelderup i sommer

  Norske Andreas Schjelderup (18) bekrefter at det var aktuelt med en overgang til storlaget Sevilla i sommer.

  Den danske avisen B.T. meldte i september at Sevilla forsøkte seg på den svært ettertraktede Nordsjælland-spilleren som har tatt dansk fotball med storm.

  – Det er en bekreftelse på at jeg som 16-åring tok det riktige valget med å dra ut. Det er dritkult med interesse fra en så stor klubb. Det ble ikke Sevilla denne gangen, men du vet jo aldri hva som kan skje og hvor jeg kan ende opp. Uansett er det sykt kult at en så stor klubb som har vunnet mye og spiller i Europa hvert år, har interesse for deg, sier Schjelderup til Nettavisen.

  Mandag scoret han to mål mot Randers og er for øyeblikket toppscorer i dansk superliga med sju mål.

  Schjelderup har en fortid i Bodø/Glimt. Han ble hentet til Nordsjælland i juli 2020. Debuten for den danske klubbens førstelag fikk han i 0-2-tapet for OB i februar 2021. Da var han 16 år og 248 dager.

  Fotboll, Danska Ligan, Nordsjällands Andreas Schjelderup
  Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • USA: Systematisk misbruk og overgrep i fotball

  En uavhengig granskning av skandalene i amerikansk kvinnefotball tegner et bilde av systematisk misbruk og overgrep i ligaen, viser en ny rapport.

  Granskningen er gjennomført av den tidligere amerikanske justisministeren Sally Yates og advokatfirmaet King & Spalding. Sammen har de avdekket tilfeller av det som omtales som emosjonelle overgrep og upassende seksuell oppførsel.

  I den 172 sider lange rapporten henvises det til et mønster av «seksuelt ladede kommentarer, uønskede seksuelle tilnærmelser og berøring og tvangsmessig seksuell omgang.»

  Individuelle intervjuer med mer enn 200 spillere i den amerikanske kvinneligaen NWSL, flere av dem medlemmer av det amerikanske landslaget, ligger blant annet til grunn for funnene som nå er presentert.

 • Schjelderup (18) toppscorer i Danmark

  Andreas Schjelderup, som spiller i Nordsjælland, scoret to nye mål mot Randers i den danske toppligaen mandag. Nordsjælland vant til slutt 3-1.

  Det gjør at han troner toppscorerlista med syv mål etter elleve spilte kamper.

  – Det er en fantastisk spiller, sa de danske kommentatorene etter kampslutt, ifølge VG.

  Seieren gjør at Nordsjælland passerte Randers, og leder nå den danske superligaen med ett poeng mer.

  Totalt har Skjelderup scoret 14 mål og gitt fem målgivende på 50 kamper.

  Fotboll, Danska Ligan, Nordsjällands Andreas Schjelderup
  Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
Britain Soccer Premier League
Italy England Nations League Soccer