NRK Meny
Normal

– De kommer til å bli slitne før de kommer fram til stadion

Brann-fansen skal danne et rødt Bergens-tog med buekorps i spissen før cupfinalen på Ullevaal på søndag. Aalesund-fansen sier det er fint, for da blir de slitne før de tar plass på tribunen.

Aalesund og Brann

Aalesund og Brann møtes til cupfinalen 2011 på Ullevaal stadion søndag.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Marit Hommedal / Scanpix

Cupfinalen sendes direkte på NRK1 og NRK.no fra kl 16, og den kan også sees utenfor Norge.

Leder for Branns supporterklubb Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, sier hovedstaden kommer til å bli rød i helgen.

– Det kommer til å være helt rødt fra Saras telt i Spikersuppa, hele veien nedover Karl Johans gate og ned til Oslo spektrum, sier han.

Leder for Aalesunds supporterklubb Stormen, Tom Walderhaug, lover at AaFK-supporterne ikke kommer til å gjøre seg mindre gjeldende i bybildet kommende helg.

– Det kommer til å bli minst like mye oransje å se nedover Karl Johans gate. Folk kommer ikke til å tvile på at vi er i byen, sier han.

Rødt i Spektrum

Roger Lillebøe-Hansen

Leder for Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen.

Foto: Privat

Det er imidlertid ikke bare Oslos paradegate som blir farget rød i helgen, ifølge Bataljonen-sjefen. I Oslo spektrum blir det helrødt under deres storslåtte Brann-show.

– Det blir 6000 gale bergensere i Spektrum. Det kommer til å bli vanvittig bra, sier Lillebøe-Hansen.

Scenen i Spektrum fylles også med kjente og kjære bergensartister. Branns supporterband Den 12. mann er selvskrevne, det samme er Fjorden Baby!, som står bak Branns cupfinalesang i år. I tillegg kommer Ylvis-brødrene, komiker Dagfinn Lyngbø, Ove Thue, Fred Ove Reksten – og ikke minst kommer Brann-spillerne innom.

– Jeg vet at vår fest blir kjempebra, så jeg kan ikke tenke meg at Aalesund kan ha et bedre opplegg enn oss, sier han.

«Lille Sunnmøre»

Der Brann tar over Oslos storstue, kommer Aalesund på sin side til okkupere hele Rådhusplassen i helgen.

Rådhusplassen blir døpt om til «Lille Sunnmøre» under AaFKs store arrangement. Komiker Terje Sporsem og TV2-journalist Arill Riise skal lede cupfinaleshowet, mens artister som Robert Post og Vassendgutane skal sørge for musikken.

Tom Walderhaug

Stormen-leder Tom Walderhaug.

Foto: Åge André Breivik / NRK

– Det er av, for og med sunnmøringer. Det er et kjempearrangement og vi gleder oss, sier Walderhaug.

De håper på at så mange som 15.000 sunnmøringer tar turen ned til det som skal gå under «Den oransje timen».

– Vi kunne nok solgt ut hele Ullevaal alene. Jeg oppfordrer alle, både med og uten billett, til å komme og sette sitt preg på hovedstaden og vise at de er stolte av Sunnmøre, sier Walderhaug.

– Den største festen på søndag

Roger Lillebøe-Hansen sier bergenserne vet hvordan man skal feste, men sier samtidig at den aller største festen er på søndagen.

– Da skal vi opp tidlig og gå i tog fra Spikersuppa opp til Ullevaal. Og toget skal selvsagt ledes an av buekorps, sier Lillebøe-Hansen.

– De aller fleste gleder seg til hele festen, men vi må jo også holde litt igjen når det gjelder både hode, form og stemme, slik at den aller største festen blir på søndag, sier han.

Tom Walderhaug sier at de oransjekledde ikke har noen spesielle planer for hvordan de skal lade opp i timene før avspark på Ullevaal, men sier at han bare er glad for at Brann-supporterne skal gå i tog.

– For da er de så slitne når de kommer fram, sier han spøkefullt – og legger til at han håper at det blir skikkelig «møkkavær» når Brann-toget beveger seg mot Ullevaal.

– For oss er det det på tribunen som gjelder, sier Walderhaug.

Tipper seier

Lillebøe-Hansens tips til søndagens cupfinale er 4-1 til Brann.

– Kan jo ikke være for kjepphøy i forkant. Dette er to lag som står godt til hverandre, så det kan ende på alle måter. Men Brann har gode muligheter til å vinne og jeg håper og drømmer om seier, sier han.

Walderhaug er på sin side svært glad for at Brann «spilte på seg et favorittstempel mot Rosenborg» i forrige serierunde.

– Det kommer til å bli en tett og jevn kamp, med en knepen seier til AaFK. Jeg er ikke så glad i tippe resultater, men hvis jeg må, tipper jeg 2-1 til Aalesund, sier han.

Video 8ee1cd1c-9e88-4d73-9dd1-09062fa1871c.jpg

SE VIDEO: AaFK etablerer «Lille Sunnmøre» på Rådhusplassen i Oslo i cupfinalehelgen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.