Effektive Viking senket Start

KRISTIANSAND (NRK.no): Et effektivt og solid Viking-lag scoret på sine to første sjanser og tok med alle poengene hjem fra Kristiansand.

Laster innhold, vennligst vent..

For fjerde kamp på rad går Viking av banen uten å slippe inn mål. Det imponerer NRKs fotballekspert Karl Petter Løken.

– Viking har vært veldig solide. De har kun sluppet inn mål i en kamp så langt, mot Rosenborg på Lerkendal i serieåpningen. De ser solide ut og jeg tror Viking kommer høyt på tabellen, sier Løken.

Viking er fortsatt ubeseiret i årets sesong og ligger nå på tredje plass på tabellen, to poeng bak Molde som leder.

Start gikk på sitt andre tap for sesongen og ligger på sjuende plass, med sju poeng etter fem kamper.

– Fortjent

Viking-trener Kjell Jonevret synes det var en fortjent seier:

– Med to tidligere mål ble det slik at vi holdt en del på ballen. Jeg tror det var 6-4 i sjanser, så vi hadde mulighet til å gjøre flere mål, mer er godt fornøyd med to. Det holder i dag.

– Kampen er den fjerde på rad uten baklengsmål, hva er årsaken til det?

– Man må være litt heldig, men vi har jobbet hardt over en lengre periode. Vi var stabile bak i fjor også. Det dreier seg ikke bare om keeperen eller forsvarsrekka, men hele laget, sier Jonevret.

Se video:

Intervju med treneren

– Synes synd på guttene

I første omgang hadde Start flest sjanser, men det var Viking som scoret målene.

– Viking hadde to skudd på mål og begge går inn. Jeg synes synd på guttene, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde i pausen.

Etter bare fire minutters spill ble Yann Erik de Lanlay spilt fint gjennom av Jon Dadi Bødvarsson og satt ballen i mål.

– Jeg fikk en god pasning av Jon Dadi og forsøker å legge den langs bakken i lengste. Det er en god følelse å se ballen gå i mål. Totalt synes jeg vi jobber hard og gjør en god bortekamp, sier da Lanlay til NRK etter kampen.

Tolv minutt ut i kampen hadde Start en av sine største sjanser i omgangen, men Espen Hoff klarte ikke overliste Viking-keeper Arild Østbø med sin heading.

Fem minutt senere vartet Østbø igjen opp redning da han fikk slått et farlig langskudd fra Zlatko Tripic over via tverrliggeren.

Se video:

Intervju etter Start-Viking

Tripic ble stemt frem som hjemmelagets beste av publikum. En vurdering trener Mons Ivar Mjelde sa seg enig i etter kampen. Tripic synes Start hadde mye bra spill.

– De var mye mer effektive enn oss. Vi skapte mye sjanser, men Viking forsvarer seg vanvittig godt. Noe de har vist flere ganger denne sesongen, sier Tripic.

Etter snaut 20 minutters spill setter Steinthor Thorsteinson ballen i mål. Ett overraskende skudd langs bakken fra drøyt 20 meter.

Keeper skadet

Vikings keeper Arild Østbø stod en solid første omgang, men ble byttet ut med skade få minutter før pause. Han ble erstattet av Iven Austbø.

Selv om begge lag hadde sine forsøk ble det lenger mellom de store sjansene utover i kampen.

Start-trener Mons Ivar Mjelde sier det ble svært vanskelig for laget, etter at de kom to mål bak såpass tidlig i kampen.

– Vi gjør en feil tidlig som gjør at vi ligger under etter fem minutter. Så scorer de på sitt andre skudd og da har Viking fått kampen inn i sitt spor. De kan ligge bakpå og satse på kontringer, noe de er svært gode på, sier Mjelde.

Se video:

Intervju

Heder og ære før kamp

7 750 tilskuere hadde kjøpt billett til kampen.

Før avspark ble Rolf Daniel Vikstøl, Solomon Owello, Espen Børufsen og Jesper Mathisen hedret for å ha passert 150 obligatoriske kamper for Start.

To tidligere spillere ble også hedret. Fredrik Strømstad og Steinar Pedersen har begge spilt over 250 kamper for Start.

Viking-jubel

Viking-spillerne jubler foran egne fans etter scoring i Kristiansand.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Fotballnyheter