Effektive United vant thriller: – Vi hadde flaks

Manchester United hadde to skudd på mål og scoret to ganger borte mot Arsenal. Wayne Rooney og hans lagkompiser var svært heldige som vant storkampen 2-1.

Wayne Rooney

Wayne Rooney kunne juble for en svært viktig, men ufortjent seier over Arsenal.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Van Gaal

Louis van Gaal og United klatrer til fjerdeplass.

Foto: OLI SCARFF / Afp

– Vi hadde til tider flaks. I tillegg hadde vi en fantastisk keeper, sier Wayne Rooney ifølge BBC.

Arsenal styrte nemlig hele matchen og rundspilte tidvis motstanderen, men det var likevel United og Wayne Rooney som innkasserte tre poeng.

Rødtrøyene fra Manchester var mildt sagt effektive og heldige: Ifølge Premier Leagues offisielle statistikk hadde United to skudd på mål.

Og de fikk i tillegg god hjelp av en uheldig Arsenal-spiller.

Arsenal-selvmål

Kieran Gibbs sendte nemlig ballen i eget mål og ga United ledelsen i det 56. minutt. Rooney doblet ledelsen da han kom alene med keeper fem minutter før full tid.

Olivier Giroud reduserte for hjemmelaget på overtid, men flere mål ble det ikke. Dermed måtte skuffende Arsenal-spillere gå slukøret inn i garderoben, mens United-stjernene sto igjen og jublet foran egne supportere.

– Vi slo til med to mål etter pausen. Vi har hatt en vanskelig start i Premier League, men vi håper vi er på vei mot noe nå, sier Rooney.

United-manager Louis van Gaal var en lettet og glad mann etter storkampen på Emirates. Han kunne juble for sesongens første borteseier.

– Jeg kunne le til slutt, men du kan forestille deg hvordan dette kunne blitt om de scoret på en av de fire-fem sjansene de hadde i første omgang, sier nederlenderen.

Arsenal-manager Arsene Wenger var på sin side klar på at 2-1-tapet var fullstendig ufortjent.

– Det var enveiskjøring. Likevel tapte vi kampen, sier Wenger kort ifølge BBC.

Første borteseier

Manchester United var heldige lørdag, men har samtidig et usedvanlig godt tak på Arsenal. Kun en av 14 siste innbyrdes møter er endt med seier til Gunners. Den seieren kom i 2011.

Kun fire seirer er det blitt for Arsene Wengers lag, alle mot lag plassert på de sju nederste tabellplasseringene.

Etter tre tap og to uavgjort kunne Louis van Gaal endelig lede United til borteseier i Premier League.

Nederlenderen har fått en stri start i United, som faktisk har hatt sin svakeste sesongstart på 25 år, men lørdag klatret laget til fjerdeplass.

Fotballnyheter