NRK Meny
Normal

RBK rystet Steaua: – Fantastisk

BUCURESTI/OSLO (NRK): Rosenborg reiser hjem med en imponerende 3-0-seier fra Romania, og trønderne er dermed langt på vei i gruppespillet i europaligaen.

Festaften for Rosenborg i Romania. Scoringer av Tobias Mikkelsen, Pål André Helland og Mike Jensen. Bilder fra MAX med kommentator Kenneth Fredheim

IMPONERENDE RESULTAT: Se Rosenborgs scoringer mot Steaua Bucuresti (Bilder med tillatelse fra MAX)

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er fantastisk. Vi ble satt under press, og det regnet vi med, og så er vi disiplinerte og tålmodige, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Rosenborg sto nemlig imot et til tider enormt Steaua-press. Andre Hansen storspilte i målet, og forsvaret kjempet drabelig for å holde nullen.

Så viste Rosenborg stor effektivitet med to kontringsmål i løpet av seks minutter. Først spilte Jørgen Skjelvik fram Tobias Mikkelsen som satte ballen inn ved stolpen fra 16-17 meter. Så sendte Anders konradsen Pål Andre Helland på løp, og da stod det 2-0.

At Helland var en liten meter offside så aldri den italienske linjedommeren.

I den andre enden prøvde og prøvde hjemmelaget. Spesielt kom Gregory Tade til flere store sjanser, men han satte ballen enten utenfor eller rett på keeper.

Det kunne blitt flere Rosenborg-mål da Steaua presset mot slutten, og tre minutter på overtid kom det. Keeper reddet første skuddet fra Mike Jensen, men ikke returen. Den knallet dansken hardt i mål.

– Vi visste at jo lenger tid det gikk, jo bedre ville det være for oss, sier RBK-treneren.

Forløsende scoring

Jonas Svensson

INNSATS: Jonas Svensson og hans Rosenborg-kamerater viste en effektivitet uten like da de tok en sterk borteseier i Romania

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Rosenborg hang litt i tauene i de første minuttene av 2. omgang, og scoringen til dansken Mikkelsen i det 61. minutt var forløsende.

På en fin overgang fikk Jørgen Skjelvik til en fin pasning til Mikkelsen, som stormet fram i banen. Fra rundt 15 meters hold skjøt han ballen i mål i det lengste hjørnet.

Mikkelsen har vært viktig i de senere kvalifiseringskampene. Han scoret også to av målene da ungarske Debrecen ble slått på bortebane i forrige runde.

Helland igjen

2-0-scoringen til Rosenborg kom bare seks minutter senere, og TV-bildene viser at den scoringen burde ha vært avblåst for offside. Men nå ble den ikke avblåst, og dermed teller målet like mye som det første. Innbytter Anders Konradsen hadde akkurat kommet inn for Fredrik Midtsjø da han headet ballen til Pål Andre Helland. Høyrekanten dro seg fint fri på sitt typiske vis, og han skjøt ballen lavt og fint i mål fra rundt 13-14 meter.

På overtid satte Mike Jensen inn sin egen retur fra keeper etter pasning fra innbytter Matthas Vilhjalmsson.

Da var det i hvert fall ingen tvil om hvor seieren ville havne lenger.

Sterk benk

Mike Jensen jubler

ROSENBORG-JUBEL: Mike Jensen er høyest nåt Rosenbors-spillerne jubler over 3-0 i Romania

Foto: Vadim Ghirda / Ap

Trønderlaget som leder den norske serien soleklart med sju poeng ned til Stabæk har vært bra den i den siste tiden. Mot Steaua mønstret de en knallsterk benk i tillegg til de 11 som fikk starte kampen. Utespillerne som startet kampen på innbytterbenken i tillegg til nevnte Konradsen var Mikael Dorsin, Morten Gamst Pedersen, Magnus Stamnestrø, Matthas Vilhjalmsson og Yann-Erik de Lanlay.

Steaua Bucuresti måtte for øvrig klare seg uten sin trener Mirel Radoi på benken. 34-åringen mangler foreløpig den riktige trenerutdanningen, og måte derfor se kampen fra tribunen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.