Hopp til innhold

RBK rystet Steaua: – Fantastisk

BUCURESTI/OSLO (NRK): Rosenborg reiser hjem med en imponerende 3-0-seier fra Romania, og trønderne er dermed langt på vei i gruppespillet i europaligaen.

Festaften for Rosenborg i Romania. Scoringer av Tobias Mikkelsen, Pål André Helland og Mike Jensen. Bilder fra MAX med kommentator Kenneth Fredheim

IMPONERENDE RESULTAT: Se Rosenborgs scoringer mot Steaua Bucuresti (Bilder med tillatelse fra MAX)

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er fantastisk. Vi ble satt under press, og det regnet vi med, og så er vi disiplinerte og tålmodige, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Rosenborg sto nemlig imot et til tider enormt Steaua-press. Andre Hansen storspilte i målet, og forsvaret kjempet drabelig for å holde nullen.

Så viste Rosenborg stor effektivitet med to kontringsmål i løpet av seks minutter. Først spilte Jørgen Skjelvik fram Tobias Mikkelsen som satte ballen inn ved stolpen fra 16-17 meter. Så sendte Anders konradsen Pål Andre Helland på løp, og da stod det 2-0.

At Helland var en liten meter offside så aldri den italienske linjedommeren.

I den andre enden prøvde og prøvde hjemmelaget. Spesielt kom Gregory Tade til flere store sjanser, men han satte ballen enten utenfor eller rett på keeper.

Det kunne blitt flere Rosenborg-mål da Steaua presset mot slutten, og tre minutter på overtid kom det. Keeper reddet første skuddet fra Mike Jensen, men ikke returen. Den knallet dansken hardt i mål.

– Vi visste at jo lenger tid det gikk, jo bedre ville det være for oss, sier RBK-treneren.

Forløsende scoring

Jonas Svensson

INNSATS: Jonas Svensson og hans Rosenborg-kamerater viste en effektivitet uten like da de tok en sterk borteseier i Romania

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Rosenborg hang litt i tauene i de første minuttene av 2. omgang, og scoringen til dansken Mikkelsen i det 61. minutt var forløsende.

På en fin overgang fikk Jørgen Skjelvik til en fin pasning til Mikkelsen, som stormet fram i banen. Fra rundt 15 meters hold skjøt han ballen i mål i det lengste hjørnet.

Mikkelsen har vært viktig i de senere kvalifiseringskampene. Han scoret også to av målene da ungarske Debrecen ble slått på bortebane i forrige runde.

Helland igjen

2-0-scoringen til Rosenborg kom bare seks minutter senere, og TV-bildene viser at den scoringen burde ha vært avblåst for offside. Men nå ble den ikke avblåst, og dermed teller målet like mye som det første. Innbytter Anders Konradsen hadde akkurat kommet inn for Fredrik Midtsjø da han headet ballen til Pål Andre Helland. Høyrekanten dro seg fint fri på sitt typiske vis, og han skjøt ballen lavt og fint i mål fra rundt 13-14 meter.

På overtid satte Mike Jensen inn sin egen retur fra keeper etter pasning fra innbytter Matthas Vilhjalmsson.

Da var det i hvert fall ingen tvil om hvor seieren ville havne lenger.

Sterk benk

Mike Jensen jubler

ROSENBORG-JUBEL: Mike Jensen er høyest nåt Rosenbors-spillerne jubler over 3-0 i Romania

Foto: Vadim Ghirda / Ap

Trønderlaget som leder den norske serien soleklart med sju poeng ned til Stabæk har vært bra den i den siste tiden. Mot Steaua mønstret de en knallsterk benk i tillegg til de 11 som fikk starte kampen. Utespillerne som startet kampen på innbytterbenken i tillegg til nevnte Konradsen var Mikael Dorsin, Morten Gamst Pedersen, Magnus Stamnestrø, Matthas Vilhjalmsson og Yann-Erik de Lanlay.

Steaua Bucuresti måtte for øvrig klare seg uten sin trener Mirel Radoi på benken. 34-åringen mangler foreløpig den riktige trenerutdanningen, og måte derfor se kampen fra tribunen.

Fotball

 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Stabæk påførte Vålerenga 2-1-tap på Nadderud i Eliteserien mandag. Videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger

  Kasper Høgh sendte Stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. Drøyt ti minutter før hvilen doblet Høghs spissmakker Mushaga Bakenga ledelsen. Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

  Fem minutter etter pause traff Stabæk-kaptein Fredrik Krogstad beinet til Seedy Jatta. Dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på VAR-monitoren ble det omgjort til rødt.

  Ti minutter før slutt fikk også Tobias Pachonik rødt kort for en hands i feltet.

  Stefan Strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men VIF greide aldri å fullførte opphentingen, skriver NTB.

  Eliteserien 2023: Stabæk - Vålerenga (runde 8)
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Tromsø headet seg til tre poeng mot Haugesund

  To perfekte cornere ble svingt inn og stanget i mål fra Tromsøs midtstoppere da Haugesund ble nedkjempet 2-1 i Eliteserien mandag.

  Etter 18 minutter steg Jostein Gundersen til værs i feltet og headet inn ledelse til Tromsø. Haugesunds Bruno Leite hamret deretter inn utligningsmålet etter en halvtime med et prosjektil av et skudd. Noen minutter etter hvilen var det Anders Jenssen som stanget corneren til Antonsen i mål.

  Haugesund hadde ikke noen flere mål i seg, og dermed vant Tromsø 2-1, skriver NTB.

  Tromsø, jubel
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Molde slo tilbake etter sjokktapet

  Molde hadde full kontroll hjemme mot Sandefjord og vant 5-0 i eliteserien. Dermed revansjerte de seg etter tapet for fylkesrival Aalesund.

  Ola Brynhildsen (to mål), Emil Breivik, Martin Linnes og Magnus Grødem scoret målene som sikret hjemmeseier i Molde.

  Molde står nå med fire seirer, én uavgjort og fire tap på de ni første seriekampene denne sesongen, skriver NTB.

  Eliteserien i fotball 2023: Molde - Sandefjord
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund