Hopp til innhold

RBK rystet Steaua: – Fantastisk

BUCURESTI/OSLO (NRK): Rosenborg reiser hjem med en imponerende 3-0-seier fra Romania, og trønderne er dermed langt på vei i gruppespillet i europaligaen.

Festaften for Rosenborg i Romania. Scoringer av Tobias Mikkelsen, Pål André Helland og Mike Jensen. Bilder fra MAX med kommentator Kenneth Fredheim

IMPONERENDE RESULTAT: Se Rosenborgs scoringer mot Steaua Bucuresti (Bilder med tillatelse fra MAX)

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er fantastisk. Vi ble satt under press, og det regnet vi med, og så er vi disiplinerte og tålmodige, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Rosenborg sto nemlig imot et til tider enormt Steaua-press. Andre Hansen storspilte i målet, og forsvaret kjempet drabelig for å holde nullen.

Så viste Rosenborg stor effektivitet med to kontringsmål i løpet av seks minutter. Først spilte Jørgen Skjelvik fram Tobias Mikkelsen som satte ballen inn ved stolpen fra 16-17 meter. Så sendte Anders konradsen Pål Andre Helland på løp, og da stod det 2-0.

At Helland var en liten meter offside så aldri den italienske linjedommeren.

I den andre enden prøvde og prøvde hjemmelaget. Spesielt kom Gregory Tade til flere store sjanser, men han satte ballen enten utenfor eller rett på keeper.

Det kunne blitt flere Rosenborg-mål da Steaua presset mot slutten, og tre minutter på overtid kom det. Keeper reddet første skuddet fra Mike Jensen, men ikke returen. Den knallet dansken hardt i mål.

– Vi visste at jo lenger tid det gikk, jo bedre ville det være for oss, sier RBK-treneren.

Forløsende scoring

Jonas Svensson

INNSATS: Jonas Svensson og hans Rosenborg-kamerater viste en effektivitet uten like da de tok en sterk borteseier i Romania

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Rosenborg hang litt i tauene i de første minuttene av 2. omgang, og scoringen til dansken Mikkelsen i det 61. minutt var forløsende.

På en fin overgang fikk Jørgen Skjelvik til en fin pasning til Mikkelsen, som stormet fram i banen. Fra rundt 15 meters hold skjøt han ballen i mål i det lengste hjørnet.

Mikkelsen har vært viktig i de senere kvalifiseringskampene. Han scoret også to av målene da ungarske Debrecen ble slått på bortebane i forrige runde.

Helland igjen

2-0-scoringen til Rosenborg kom bare seks minutter senere, og TV-bildene viser at den scoringen burde ha vært avblåst for offside. Men nå ble den ikke avblåst, og dermed teller målet like mye som det første. Innbytter Anders Konradsen hadde akkurat kommet inn for Fredrik Midtsjø da han headet ballen til Pål Andre Helland. Høyrekanten dro seg fint fri på sitt typiske vis, og han skjøt ballen lavt og fint i mål fra rundt 13-14 meter.

På overtid satte Mike Jensen inn sin egen retur fra keeper etter pasning fra innbytter Matthas Vilhjalmsson.

Da var det i hvert fall ingen tvil om hvor seieren ville havne lenger.

Sterk benk

Mike Jensen jubler

ROSENBORG-JUBEL: Mike Jensen er høyest nåt Rosenbors-spillerne jubler over 3-0 i Romania

Foto: Vadim Ghirda / Ap

Trønderlaget som leder den norske serien soleklart med sju poeng ned til Stabæk har vært bra den i den siste tiden. Mot Steaua mønstret de en knallsterk benk i tillegg til de 11 som fikk starte kampen. Utespillerne som startet kampen på innbytterbenken i tillegg til nevnte Konradsen var Mikael Dorsin, Morten Gamst Pedersen, Magnus Stamnestrø, Matthas Vilhjalmsson og Yann-Erik de Lanlay.

Steaua Bucuresti måtte for øvrig klare seg uten sin trener Mirel Radoi på benken. 34-åringen mangler foreløpig den riktige trenerutdanningen, og måte derfor se kampen fra tribunen.

Fotball

 • Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

  Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

  Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

  Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

  Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

  Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

  – Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

  – Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

  Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

  Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP
 • Holmgren Pedersen bidro til å snu kampen mot Inter Milan

  Inter fikk sitt første tap med 1-2 hjemme mot Sassuolo i den italienske toppserien Serie A.

  Hammerfestingen Marcus Holmgren Pedersen kom inn for gjestene ved pause og var med på å vende 0-1 til seier, mens Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceide var ubenyttede reserver.

  Sassuolo ligger på 8. plass etter seks serierunder.

  Marcus Holmgren Pedersen
  Foto: Antonio Calanni / AP/NTB
 • Glimt-profil mister cupsemifinalen mot Vålerenga

  Bodø/Glimt må klare seg uten Brice Wembangomo når det skal kjempes om cupfinalebillett mot Vålerenga i Oslo torsdag.

  Det er Avisa Nordland som onsdag melder at Wembangomo ikke var med da Glimt-troppen satte seg på flyet til hovedstaden.

  Høyrebacken pådro seg en skade i seriekampen mot Vålerenga søndag og ble ikke friskmeldt i tide til cupoppgjøret mot samme motstander.

  Tidligere denne uken ble det også kjent at Runar Espejord er uaktuell i lengre tid som følge av en skade. (NTB)

  Brice Wembangomo
  Foto: Alessandro Crinari / AP
 • Skandalekamp fullført med ny Ajax-baklengs – kaoset i storklubben fortsetter

  Fotballstorheten Ajax røk 0-4 for Feyenoord i den avbrutte kampen i den nederlandske æresdivisjonen onsdag. Samtidig røk en ny leder ut dørene i Amsterdam.

  Det råder kaos i Ajax-leiren. Nylig fikk teknisk direktør Sven Mislintat sparken, og onsdag ble det opplyst at også styreleder Pier Eringa forlater sin post.

  Samtidig ble søndagens storkamp mot Feyenoord, som måtte avbrytes som følge av tribunebråk, fullført. Kampen ble gjenopptatt på stillingen 3-0 til Feyenoord.

  I løpet av de 36 minuttene som gjensto å spille røk Ajax på ytterligere et baklengsmål, slik at stillingen til slutt ble 0-4. Storklubben fra Amsterdam er i krise.

  – Spesielt når det ikke går bra, er det viktig å være der som rådgiver. Men jeg er ikke døv for kritikken og ikke blind for situasjonen Ajax er i nå, sier avtroppende styreleder Pier Eringa i en uttalelse.

  Ajax har startet sesongen med kun én seier, to uavgjorte kamper og to tap. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP