NRK Meny
Normal

Dramatikk da Strømmen feiret 100 år

Kampen mot Hødd ble tøff for 100-årsjubilantene fra Strømmen. På tross av at de tidlig i kampen ble redusert til ti mann, fortsatte Strømmen den sterke formen på hjemmebane.

Strømmen fotball
Foto: Gro Kristoffersen Hernæs/ http://strommen-if.no

Resultater og tabell for 1. divisjon

Strømmen - Hødd 1-1

Søndag kunne Strømmen IF gratulere seg selv, klubben som ble stiftet 25. september 1911 fyller nemlig 100 år. Utenfor banen feiret laget blant annet med lansering av en jubileumsbok. På banen var det kampen mot Hødd på Strømmen stadion som var i fokus.

Strømmen er i aller høyeste grad med i nedrykkstriden i årets sesong, og befant seg før søndagens kamp på plassen under streken.

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Hødd kom til Strømmen med sterk form og jaktet sin fjerde strake seier. Strømmen på sin side hadde tross sin dårlige plassering på tabellen fem hjemmekamper på rad uten tap. Kveldens kamp pyntet videre på denne statistikken. Fortsatt trygghet på hjemmebane kan bli nøkkelen for fortsatt spill i 1. divisjon for et for tiden presset Strømmen.

Åpnet i 100

752 tilskuere var møtt opp på jubileumskampen. De fikk se et Strømmen som åpnet friskt. Allerede etter 19 minutter fikk Olivier N'Siabamfumu drømmetreff fra 17 meter. Ballen ble dundret i krysset på en måte som stod i stil til anledningen.

100-årsrusen varte imidlertid ikke lenge. Få minutter etter 1-0 scoringen gikk Diomande i bakken og dommeren pekte på straffemerket i bortelagets favør. I tillegg pådro Frode Bjørnevik seg et strengt rødt kort for fellingen. Michael Karlsen var sikker på straffemerket og satte inn 1-1. Etter en knallåpning så det plutselig mørkt ut for jubilantene.

Kjempet tappert med ti mann

Etter at hjemmelaget ble redusert til 10 mann, døde kampen litt hen, men Strømmen fortsatte å spille fotball på jubileumsdagen. Tidlig i 2. omgang satte Espen Olsen ballen i mål etter et flott angrep. Dessverre for Strømmen ble målet annulert for offside. På overtid var det nære på for jubileumslaget igjen, men skuddet fra innbytter Møller strøk stolpen og gikk utenfor.

Vanskelig kamp mot nedrykk

Med tap for Alta søndag kveld er NIL-Trysil så godt som klare for 2. divisjon. Det er fem runder igjen av sesongen og avstanden opp til sikker grunn for NIL-Trysil er på ni poeng. Den største spenningen knytter seg dermed til hvem som ender på 13. plass på tabellen, den siste nedrykksplassen. Etter kveldens runde er det fortsatt Strømmen som ligger dårligst an med 28 poeng. To andre lag kan sies å være med i nedrykkstriden for øyeblikket. Det er Asker og Alta. Alta er nærmest Strømmen med 30 poeng og innehar 14. plassen etter kveldens seier, men har en kamp mindre spilt enn lagene rundt seg.

Strømmens poeng mot Hødd kan vise seg å bli viktig. NIL-Trysil har blitt hektet av og Strømmen tar inn på Asker. Altas seier betyr imidlertid at 100-åringen møter en tøff sluttspurt på sesongen i kampen om å unngå spill i 2. divisjon til neste år.

Sjelden seier i Randaberg

Randaberg - Løv-Ham 4-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Aas sikret seier i sluttminuttene

Ranheim - Bodø/Glimt 3-2

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

NIL-Trysil så godt som nede

Alta - NIL-Trysil 2-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Bryne tok steget ut av nedrykkstriden

Bryne - Sandefjord 2-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

HamKam med i toppen

HamKam - Asker 2-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Hønefoss med viktig bortepoeng

Kongsvinger - Hønefoss 2-2

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Fotballnyheter