Hopp til innhold

Dramatikk da Strømmen feiret 100 år

Kampen mot Hødd ble tøff for 100-årsjubilantene fra Strømmen. På tross av at de tidlig i kampen ble redusert til ti mann, fortsatte Strømmen den sterke formen på hjemmebane.

Strømmen fotball
Foto: Gro Kristoffersen Hernæs/ http://strommen-if.no

Resultater og tabell for 1. divisjon

Strømmen - Hødd 1-1

Søndag kunne Strømmen IF gratulere seg selv, klubben som ble stiftet 25. september 1911 fyller nemlig 100 år. Utenfor banen feiret laget blant annet med lansering av en jubileumsbok. På banen var det kampen mot Hødd på Strømmen stadion som var i fokus.

Strømmen er i aller høyeste grad med i nedrykkstriden i årets sesong, og befant seg før søndagens kamp på plassen under streken.

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Hødd kom til Strømmen med sterk form og jaktet sin fjerde strake seier. Strømmen på sin side hadde tross sin dårlige plassering på tabellen fem hjemmekamper på rad uten tap. Kveldens kamp pyntet videre på denne statistikken. Fortsatt trygghet på hjemmebane kan bli nøkkelen for fortsatt spill i 1. divisjon for et for tiden presset Strømmen.

Åpnet i 100

752 tilskuere var møtt opp på jubileumskampen. De fikk se et Strømmen som åpnet friskt. Allerede etter 19 minutter fikk Olivier N'Siabamfumu drømmetreff fra 17 meter. Ballen ble dundret i krysset på en måte som stod i stil til anledningen.

100-årsrusen varte imidlertid ikke lenge. Få minutter etter 1-0 scoringen gikk Diomande i bakken og dommeren pekte på straffemerket i bortelagets favør. I tillegg pådro Frode Bjørnevik seg et strengt rødt kort for fellingen. Michael Karlsen var sikker på straffemerket og satte inn 1-1. Etter en knallåpning så det plutselig mørkt ut for jubilantene.

Kjempet tappert med ti mann

Etter at hjemmelaget ble redusert til 10 mann, døde kampen litt hen, men Strømmen fortsatte å spille fotball på jubileumsdagen. Tidlig i 2. omgang satte Espen Olsen ballen i mål etter et flott angrep. Dessverre for Strømmen ble målet annulert for offside. På overtid var det nære på for jubileumslaget igjen, men skuddet fra innbytter Møller strøk stolpen og gikk utenfor.

Vanskelig kamp mot nedrykk

Med tap for Alta søndag kveld er NIL-Trysil så godt som klare for 2. divisjon. Det er fem runder igjen av sesongen og avstanden opp til sikker grunn for NIL-Trysil er på ni poeng. Den største spenningen knytter seg dermed til hvem som ender på 13. plass på tabellen, den siste nedrykksplassen. Etter kveldens runde er det fortsatt Strømmen som ligger dårligst an med 28 poeng. To andre lag kan sies å være med i nedrykkstriden for øyeblikket. Det er Asker og Alta. Alta er nærmest Strømmen med 30 poeng og innehar 14. plassen etter kveldens seier, men har en kamp mindre spilt enn lagene rundt seg.

Strømmens poeng mot Hødd kan vise seg å bli viktig. NIL-Trysil har blitt hektet av og Strømmen tar inn på Asker. Altas seier betyr imidlertid at 100-åringen møter en tøff sluttspurt på sesongen i kampen om å unngå spill i 2. divisjon til neste år.

Sjelden seier i Randaberg

Randaberg - Løv-Ham 4-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Aas sikret seier i sluttminuttene

Ranheim - Bodø/Glimt 3-2

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

NIL-Trysil så godt som nede

Alta - NIL-Trysil 2-0

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Bryne tok steget ut av nedrykkstriden

Bryne - Sandefjord 2-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

HamKam med i toppen

HamKam - Asker 2-1

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Hønefoss med viktig bortepoeng

Kongsvinger - Hønefoss 2-2

NrkSport.no fulgte kampen spark for spark

Fotball

  • FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

    Omkamper i FA-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder Det engelske fotballforbundet (FA) torsdag.

    Tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom FA og Premier League. I avtalen inngår det også at Premier League-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong.

    FA hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover. Grepet med å droppe alle omkamper kommer som følge av de utvidede Uefa-turneringene.

    Neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper.

    FA informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. Finalen skal spilles den nest siste helgen i Premier League-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (NTB)

    Haaland
    Foto: AP
  • NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

    Norges Fotballforbund (NFF) fikk gjennomslag hos Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper.

    I fjor sendte NFF et innspill til Uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. Det har forbundet nå fått gjennomslag for.

    «Uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver NFF og lister opp de to regelendringene:

    * Hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere.

    * Hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere.

    Fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. Det skapte problemer for blant andre Bodø/Glimt, som måtte utelate spillere som Kasper Høgh og Omar Elabdellaoui før møtet med Ajax i conferenceligaen.

    Ulrik Saltnes jubler men målet ble annullert
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

    Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

    Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

    De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

    Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

    De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

    Daniele De Rossi
    Foto: AP
  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

    Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

    Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

    Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

    Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

    Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

    Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten