Dommeren i fokus da Brann vant

Omdiskutert straffesituasjon hjalp Brann til tre viktige poeng i Bergen.

 

Petter Vågan Moen

Brann-spillerne jubler etter at Petter Vaagen Moen har utlignet til 1-1.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Halvveis inn i 2.omgang på stillingen 1-1 skulle Brage Sandmoen komme i begivenhetens sentrum.

NRKSport.no fulgte kampen

Brann hadde fått frispark på 22 meter og Ramiro Corrales sendte av gårde et skudd som traff Ole Martin Årst i armene. Dommer Sandmoen pekte på straffemerket til Tromsø-spillernes store frustrasjon.

Ole Martin Årst hevdet sin uskyld og mente han kun hadde dekket ansiktet. Tromsøs rutinerte spiss pådro seg samtidig gult kort for protestene og må stå over neste kamp.

- Jeg beskytter ansiktet, hadde jeg ikek gjort det, hadde jeg fått den i ansiktet. Hva er egentlig retningslinjer. Skal man beskytte ansiktet eller ikke? Det dummeste er at dommerne venter på publikumsreaksjoenen og at Sigurd Rushfetldt spør om det er greit å beskytte ansiktetog han da nikker han før dette. Jeg er meget, meget skuffa over dommeren, sa en irritert Årst etter kampslutt.

Det påfølgende straffesparket satte Martin Andresen kontant i mål, slik at Brann kan ta sommerferie på 2. plass, kun to poeng bak serieleder Stabæk.

God åpning av Tromsø

 

Tromsø hang bra med i starten av kampen og den eneste representanten i eliteserien fra Nord-Norge skulle også ta ledelsen.

Etter en halvtime sendte Yngvar Håkonsen av gårde et skudd som så noe optimistisk ut, men ballen gikk via Helge Haugen og i en fin bue bak en hjelpeløs Håkon Opdal i Branns mål.

Men Tromsø var ikke lenge i paradis.

Kanon fra Petter Vaagan Moen

To minutter etter Tromsøs ledermål fikk Brann frispark i farlig posisjon. En fiks variant fra Martin Andresen sørget for at Bergens mest populære hedmarking fikk stå helt alene og sende av gårde en kanon rett i krysset.

Ingen keepere i hele verden ville ha reddet dette skuddet, som også var Vaagan Moens tredje for sesongen.

- Vi hadde en litt trøblete start, så det var deilig at den gikk inn. Det var veldig deilig å score, ikke for mange av dem, gliste han fornøyd selv.

- Vi har marginene på vår side, men det må vi ha hvis vi skal henge med, nå kan vi ta ferie med god samvittighet.

Tromsø-Steinar Nilsen var ikke like fornøyd med marginene og omtalte seg selv som  kontrollert forbannet etter kampen.

- Når vi taper på denne måten som vi gjør i dag er jeg ikke veldig bekymret. Vi leser Brann som en åpen bok i 2. omgang, vi hadde egentlig kontroll på kampen, men det var en del skjebnesvangre avgjørelser. Det er bra dommerens innsats evalueres like mye som vår, sa han syrlig.

 

Velfortjent Brann -seier

 

Selv om straffesparket kan ha vært noe billig, var det ikke ufortjent at Brann stakk av med alle poengene.

Bergenserne hadde kontroll på det meste som foregikk på Brann stadion, og rødtrøyene var absolutt nærmere å øke sin ledelse, enn Tromsø var redusering.

Muligheter for en spennende høstsesong

 

Det ligger an til en meget spennende høstsesong i eliteserien. Det er kun fire poeng som skiller de fire topplagene i eliteserien. Og selv om Stabæk har tatt en foreløpig ledelse, burde ingen i Bærum føle seg sikre på at gullet blir deres.

Både Brann, Lillestrøm og Viking er på skuddhold av Bæringene, slik at alt ligger til rette for flere spennende kamper utover høsten.

Steinar Nilsen omtalte seg selv som kontrollert forbannet etter kampen:

- Når vi taper på denne måten som vi gjør i dag er jeg ikke veldig bekymret. Vi leser brann som en åpen bok i 2. omgang, vi hadde egentlig kontroll på kampen, men det var en del skjebnesvangre avgjørelser. Det er bra dommerens innsats evalueres like mye som vår.

 

 

 

Fotballnyheter