NRK Meny
Normal

Dockal: – Har trolig spilt min siste seriekamp for Rosenborg

Borek Dockal tror han har spilt sin siste eliteseriekamp for Rosenborg. Tsjekkeren blir trolig solgt i sommer.

Borek Dockal

Borek Dockal fikk tillit fra start mot Vålerenga lørdag, men forlater trolig Rosenborg i sommer.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Kantspilleren ble fulgt av flere utenlandske klubber da RBK slo Vålerenga 2-1 på Ullevaal lørdag.

Tyske Freiburg, som har Vegar Eggen Hedenstad i stallen, skal ha vært en av dem. Sannsynligheten er stor for at Dockal har gjort sitt etter 51 kamper i eliteserien.

Borek Dockal

Borek Dockal ønsker seg vekk fra Rosenborg.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– I fotball kan mye skje, men dette var trolig min siste seriekamp som Rosenborg-spiller, sa Dockal til Adresseavisen etter lørdagens seier i Oslo.

– Ikke happy

– Det er ikke slik at jeg er klar for en ny klubb, og at jeg bare kan reise. Mye kan skje, men jeg vet at Freiburg var her i dag ja, sa tsjekkeren videre.

Ifølge sportslig leder Erik Hoftun har ikke trønderklubben fått noen konkrete henvendelser på Dockal. Likevel innrømmer han at det fort kan bli et salg i løpet av sommeren.

– Vi snakker mye sammen, og det er ikke til å legge skjul på at han ikke akkurat er happy med tilværelsen om dagen. Han er i den tsjekkiske landslagstroppen, og må jo spille for å holde den plassen, opplyser Hoftun.

Årets spiller

Borek Dockal kom til Rosenborg i 2011 for 5,5 millioner kroner. Tsjekkeren leverte en strålende sesong under Jan Jönsson i fjor, og noterte seg for hele 23 scoringer i alle turneringer.

Dockal ble med det kåret til årets spiller i Rosenborg i 2012, uten at det har hjulpet ham denne sesongen.

Etter ansettelsen av Per Joar Hansen har Dockal fått lite spilletid, og unggutter som Jonas Svensson og Ole Selnæs har blitt prioritert framfor den tsjekkiske midtbanespilleren.

Fotballnyheter