Normal

Fikk den vrakede legendes trøye – svarte med scoring

En ære, sier Mix Diskerud etter å ha scoret i lånt trøye fra Landon Donovan.

Mix Diskerud

Mikkel Mix Diskerud scoret det første målet i 2-0-seieren over Aserbajdsjan.

Foto: Josh Edelson / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Landon Donovan

Mikkel Mix Diskerud har tatt over USA-veteran Landon Donovans trøye. Donovan har 156 kamper for USA.

Foto: Jay LaPrete / Ap

32 år gamle Landon Donovan har vært den store stjernen på det amerikanske fotballandslaget i en årrekke. I forrige uke ble han likevel vraket av landslagssjef Jürgen Klinsmann til USAs VM-tropp.

Dermed gikk trøye nummer 10 til Mix Diskerud. Og nordmannen gjorde på ingen måte skam på drakta i sin debut med prestisjetrøya.

Mix kom inn fra benken og scoret det forløsende 1-0-målet i nattens VM-oppkjøringskamp mot Aserbajdsjan i sin første oppkjøringskamp til fotball-VM. Mix scoret fra kort hold kvarteret før slutt, mens Aron Jóhannsson la på til 2-0 med en heading seks minutter senere.

– Jeg nyter det

– Det var en retur, så det var en lett jobb for meg å score. Jeg ble taklet akkurat da jeg skulle skyte, så jeg ble bare liggende på bakken og vri meg i smerte, beskriver Diskerud ifølge US News.

Diskerud legger heller ikke skjul på at det ligger prestisje i å bære trøye nummer ti på landslaget.

– Det er en ære. Mange store spillere har hatt trøye nummer ti på USA. Jeg nyter det, erkjenner han.

Samtidig understreker han at han føler trøya bare er på lån.

– Når det gjelder Landon, er jeg sikker på at vi kommer til å spille sammen igjen en dag. Jeg låner den bare nå, sier Mix.

– Det vi trengte

Landslagstrener Jürgen Klinsmann er tilfreds med gjennomkjøringen.

– Det var akkurat det vi trengte på dette stadiet av VM-forberedelsene etter to tøffe uker. Det var en vanskelig kamp. Man ønsker å åpne kampen med et mål, da blir det letter, påpeker han.

24.688 tilskuere fulgte landskampen på Candlestick Park. Neste oppgave for Diskerud og USA er Tyrkia. Den testkampen spilles i Harrison, New Jersey søndag. Amerikanerne skal også møte Nigeria i VM-oppkjøringen.

USA er i VM-gruppe med Ghana, Portugal og Tyskland.

Mikkel Mix Diskerud scoret det forløsende 1-0-målet i VM-oppkjøringskampen mot Aserbajdsjan i sin første oppkjøringskamp til fotball-VM.

VIDEO: Slik beskriver Mix scoringen.

Fotballnyheter