Normal

Fikk pokalen av Brattbakk etter rekordsesongen

Sjelden har en skotsk gullfeiring vært mer norsk: Stefan Johansen scoret, Ronny Deilas døtre bar troféet ut på banen, Harald Martin Brattbakk overrakte det, og Deila selv løftet det etter en fantastisk sesong i Celtic.

Ronny Deila

Ronny Deila hadde en over snittet hyggelig dag på jobben på søndag.

Foto: Graham Stuart / Reuters

Ronny Deila

Ronny Deila jubler underveis i kampen.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

Celtic startet festen med 5-0 over Inverness i siste serierunde, og Stefan Johansen både scoret og var mer å regissere to scoringer.

Så kom spillerne ut på banen én etter én for å feire med supporterne. Til slutt kom lagets norske manager, Ronny Deila, sammen med kaptein Scott Brown.

– Dette er en stor, stor dag. Jeg vil bare takke alle for støtten, og nå ser vi fram til neste sesong, sa Deila til publikum.

Mange nordmenn involvert

Deilas to tvillingdøtre var med på festen. De bar pokalen inn på banen mens supporterne sang tradisjonelle Celtic-sanger. Så var det tidligere Celtic-spiller Harald Martin Brattbakks tur - han overrakte pokalen til kaptein Brown.

Sammen med kapteinen sin kunne den tidligere Strømsgodset-treneren Deila løfte troféet foran fotografene.

Stefan Johansen

Stefan Johansen etter sin scoring.

Foto: Graham Stuart / Reuters

Fantastisk sesong

Deila har mye å juble for. Etter en turbulent start har han blitt en enormt populær mann i byen.

Celtic vant serien med åtte poeng, og hadde den knallsterke målforskjellen 84-17. De 17 baklengsmålene er det laveste antallet noe skotsk lag har hatt siden Scottish Premier League på opprettet. Ingen har sluppet inn så få mål på en hel sesong på 96 år.

Fotballnyheter