NRK Meny
Normal

Mourinho vil gjøre denne unggutten til sin nøkkelspiller

Kevin De Bruyne (22) var på vei bort fra Chelsea for tredje gang, men nyansatte José Mourinho satte foten ned. Kanskje var dét en av de første genistrekene til «the special one» i jakten på ligagull.

SOCCER-ENGLAND/

Kevin De Bruyne var det eneste nye tilskuddet i startoppstillingen da Chelsea åpnet sesongen mot Hull City i helgen. Han hadde blant annet assist på den første scoringen.

Følg kampen fra 20.45: Chelsea - Aston Villa

SOCCER-ENGLAND/ Chelsea's manager Mourinho gestures during their English Premier League soccer match against Hull City at Stamford Bridge in London

José Mourinho jakter nytt ligagull i sin andre periode som Chelsea-manager.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

– Han blir en nøkkelspiller for oss, spådde Chelsea-manager José Mourinho om Kevin De Bruyne før helgens ligaåpning.

22-åringen hadde da aldri spilt Premier League for Chelsea, selv om han har tilhørt klubben i halvannet år. Men Mourinho har tydeligvis sett noe han liker ved unggutten Kevin De Bruyne i sommerens sesongoppkjøring.

I kveld må han imidlertid varme benken fra start.

God debutkamp

I åpningskampen mot Hull City så man tegn til at manageren kan få rett i nøkkelmann-spådommen.

De Bruyne fikk spille fra start i debutkampen sin, som den eneste i lagoppstillingen som ikke spilte for Chelsea også forrige sesong.

Belgieren takket for tilliten ved å bli kåret til «man of the match» av flere britiske medier. Han var blant annet nest sist på ballen da Oscar scoret det første målet i 2-0-seieren over Hull, og la opp til flere av målsjansene til de blåkledde.

Etter debutkampen blir De Bruyne hyllet som Chelseas nye stjerne i britiske medier.

– Det var en stor dag for ham, og måten unggutten viste seg frem på var førsteklasses. Han er trygg, og ikke redd for å skyte. Han minner om Frank Lampard, skriver The Telegraph.

Mourinho stanset salg

De Bruyne ble hentet til Chelsea i 2012, men ble kjapt sendt på utlån til Genk i hjemlandet. Begrunnelsen var at han måtte få mer erfaring før han kunne få prøve seg i Premier League.

I Genk ble han én sesong, før han ble lånt ut på nytt til Werder Bremen. I sommer returnerte han til Chelsea igjen, og ryktene gikk om at et nytt utlån eller salg var på trappene.

Mesterligafinalist Borussia Dortmund skal ha vært ett av lagene som hadde fått øynene opp for De Bruyne.

Det satte til slutt Mourinho en stopper for. Han skal ha holdt et ekstra øye med midtbanespilleren gjennom sommeren for å gjøre seg opp en mening, og var blant annet tilstede da De Bruyne spilte en god VM-kvalifiseringskamp for Belgia.

Etterpå tok det ikke lang tid før Chelseas nyansatte manager var helt klar på at De Bruyne var en mann han ville ha med videre - og i tillegg så for seg kunne bli helt sentral for laget.

– Gutten er en fantastisk spiller. Han viser meg i kamp etter kamp at han er en å regne med, sier Mourinho til Sky Sport.

– Blir ikke nervøs

FBL-ENG-PR-CHELSEA-HULL

De Bruyne har vært god for både landslaget Belgia og klubbene han har vært på utlån til, og fansen håper han kan fortsette på samme måte i Premier League.

Foto: CARL COURT / Afp

Belgieren er selvfølgelig storfornøyd med tilliten fra sin nye sjef, og hevder det ikke gjør ham nervøs.

– Det er alltid fint når manageren har tro på deg. Jeg er aldri stresset foran kamper uansett. For meg er fotball fortsatt bare et spill. Det er mye press, men det betyr ikke noe, for man kan bare gjøre sitt beste, sier han til Chelseas offisielle hjemmeside.

Han spår imidlertid at han vil få en tøff kamp med å beholde plassen i førsteoppstillingen.

– Manageren kommer sikkert til å rotere på laget, så vi får se hva som skjer. Det er normalt når man spiller så mange kamper, sier han.

– Det er seks gode spillere i troppen som kan ha den posisjonen på midtbanen, så det er bare å vise seg frem når man får sjansen, slår De Bruyne fast.

Vidar Helseth i Chelseas norske supporterklubb er også imponert av De Bruyne, men advarer mot å forvente for mye av ham ennå.

– Han er veldig spennende og lovende. I debutkampen sin fremsto han voksen og komfortabel i settingen. Vi har store forventninger fordi han har levert bra på utlån, men det er også vanskelig å kreve veldig mye av ham siden han har så lite Premier League-erfaring. Han må få litt arbeidsro på seg først, sier han.

Roser Mourinhos ungdomssatsing

Supporterlederen roser likevel Mourinho for å tørre å satse på unggutten.

– Han gjør et grep som mange Chelsea-fans har savnet, nemlig å ta ungdommen på alvor. Mourinho gir dem sjanser, og det er veldig bra, sier Helseth.

Aston Villa overrasket da de vant 3-1 over Arsenal i helgen. Helseth tror laget vil gi Chelsea tøff motsand i kveldens oppgjør.

– Aston Villa så veldig solide ut, men jeg spår en knepen seier til Chelsea, sier han.

Chelsea er spådd som en av de store gullkandidatene i Premier League, og Mourinho legger ikke skjul på at han ønsker å forsterke laget ytterligere.

Manchester Uniteds Wayne Rooney står øverst på ønskelisten, men på pressekonferansen før onsdagens oppgjør mot Aston Villa bekrefter manageren at han har flere angrepsspillere i kikkerten.

– Vi har muligheten til å forsterke laget, og den vil vi benytte oss av fram mot slutten på vinduet, sier han.

Her er Chelseas lagoppstilling mot Aston Villa:

Cech - Cole, Terry, Cahill, Ivanovic - Ramires, Lampard, Hazard, Mata - Oscar - Ba

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.