– Utrolig avgjørende

Danmarks Morten Olsen har vært bekymret over manglende spilletid hos flere landslagsspillere. Men med de siste danske overgangene har laget fått et mentalt løft foran møtet med Norge.

Danmark

Dennis Rommedahl (t.v) og Nicklas Bendtner (t.h) er av landslagsstjernene som skiftet klubb like før overgangsvinduet stengte tidligere denne uken.

En av nøkkelspillerne sjefen kan glise for å se i en ny klubb er Nicklas Bendtner. Det vises også igjen på danskenes treningsfelt.

Bendtner er i perlehumør før møtet med Norge. For etter en tung tid håper Arsenal-spilleren å finne tilbake til formen i Sunderland.

– Det positive er at jeg får spille slik at jeg kommer i enda bedre kampform som igjen gir selvtillit og flyt som man taper når man ikke har spilt på lenge, sier Bendtner.

Har skiftet ut halve laget siden VM

Lindegaard

Danskene stråler på treningsfeltet i Helsingør. Her skriver Anders Lindegaard autografer til fansen.

Foto: Steinar Bjerkmann / Scanpix

Men også flere andre sentrale spillere kan se frem til etterlengtet spilletid. Dennis Rommedahl er klar for Brøndby, Simon Kjær gikk fra Wolfsburg til Roma og den vraka Christian Poulsen signerte for franske Evian.

– Det er utrolig avgjørende. Vi har siden VM i 2010 skiftet ut mer enn halvparten av troppen, så har vi også bruk for de spillerne som kjenner hverandre godt, sier Morten Olsen.

Også fansen merker at spillerne gleder seg over å ha funnet ny klubb. Dennis Rommedahl skrev velvillig søndag, og ville gjerne forklare hvor viktig den nye hverdagen i Brøndby er for han selv og landslaget.

– For meg betyr det å få den faste rytmen igjen med spilletid hver uke. Det kan også bety noe for de to siste kampene vi spiller i gruppespillet mot Kypros og Portugal, sier Rommedahl.

 • SE VIDEO:
Video Danmarks landslag

Optimisme i Danmarks EM-tropp

Olsen slakter Drillos spådom

Morten Olsen

Morten Olsen ser på VGs forside etter Norges seier mot Island.

Foto: Steinar Bjerkmann / Scanpix

Selv om flere av de store profilene står uten særlig kamptrening den siste tida, mener Norges Egil Olsen at danskene har fordel av at de hadde spillefri fredag.

Men den forklaringen kjøper ikke den danske landslagssjefen uten videre.

– Det er ingen tvil om at dersom du vinner en fotballkamp tett på neste kamp, så får du en mental boost. Samtidig har vi kunnet forbedre oss litt annerledes. Norge har vunnet sin kamp, mens vi har hatt flere treninger for å bli bedre kjent igjen. Dette er 50/50, spår danske Olsen.

Mener stemningen er bedre i Parken enn på Ullevaal

Morten Olsen fortalte at han via fjernsynet hadde sett og hørt et fantastisk publikum i Oslo fredag, men at han kunne garantere at disse (danskene i Parken) blir enda bedre.

Og danske «rooligans» i festhumør vil ikke bli skuffet etter den viktige kvalifiseringskampen, skal man tro Bendtner.

– Hver gang vi spiller i Parken vil vi vinne. Det blir ikke annerledes på tirsdag. Jeg synes også vi har et godt nok lag til å slå Norge, så vi vil absolutt gå for det, sier Bendtner.

Danmark

Danske «rooligans» jubler på Ullevaal.

Foto: OLIVIER MORIN / AFP

Fotball

 • Milliardtap for Manchester United

  Koronautbruddet ga Fotball-Europas største klubber inntektstap i milliardklassen forrige sesong. Det viser Deloittes årlige oversikt. Storklubben som kommer aller dårligst ut, er Manchester United.

  Det skyldes både at klubben ikke var med i mesterligaen sist sesong, og at pandemien kraftig kappet inntektene fra TV-rettigheter og billetter.

  – Hovedårsaken til nedgangen er pandemidrevet. Du kan tenke deg Manchester United med sin tilhengerbase, som genererer betydelige inntekter hver gang de spiller på Old Trafford, kommenterer Tim Bridge i Deloitte overfor Sky Sports.

  Ifølge revisjonsfirmaets oversikt gikk Uniteds inntekter ned med 19 prosent, til 5,26 milliarder kroner.

  Det gjør at klubben faller én plass på oversikt over klubbene med størst inntekter i Europa, men Ole Gunnar Solskjærs klubb er fortsatt på 4.-plassen.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Reginiussen klar for St. Pauli

  Midtstopperveteranen Tore Reginiussen (34) har signert en avtale med St. Pauli på nivå to i tysk fotball, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Reginiussen ønsket seg et år til i Rosenborg, men fikk ikke ny kontrakt etter forrige sesong. Nå går ferden til Tyskland.

  St. Pauli ligger på plassen over kvalifiseringsplassen i tysk 2. Bundesliga med kun tre seirer på de 17 første kampene. (NTB)

  Tore Reginiussen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Mjelde forlenget med Chelsea

  Den norske forsvarsklippen Maren Mjelde blir værende i Chelsea ut 2022-sesongen. Klubben har også opsjon på ytterligere ett år.

  Mjelde kom til Chelsea i januar 2017 og har etablert seg som en nøkkelspiller i den engelske storklubben.

  – Jeg har vært her i fire år og det har vært fire flotte år. Laget har utviklet seg hvert eneste år og jeg stortrives her. Jeg er både stolt og glad for å ha er blitt tilbud en ny kontrakt for det er her jeg vil være, sier Mjelde til klubbens hjemmeside.

  Women's Community Shield - Chelsea v Manchester City
  Foto: Justin Tallis / Reuters
 • Frank Lampard sparket fra Chelsea

  Frank Lampard har fått sparken som Chelsea-manager. Det bekrefter klubben selv i en pressemelding. Ifølge The Athletic er det den tyske treneren Thomas Tuchel som tar over. Tuchel ble nylig sparket fra jobben i PSG.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Richard Heathcote / AP
 • Bekreftet: Lampard har fått sparken

  Frank Lampard har fått sparken som Chelsea-manager. Det bekrefter klubben selv i en pressemelding.

  – Dette er en veldig vanskelig avgjørelse for klubben. Spesielt siden jeg har et utmerket personlig forhold til Frank, og jeg har enormt stor respekt for ham, sier Chelsea-eier Roman Abramovich i en uttalelse.

  Dermed forlater Lampard klubben han spilte mesteparten av sin karriere i. Han tok over Chelsea sommeren 2019, men har slitt med å levere gode nok resultater denne sesongen. For øyeblikket er Chelsea helt ende på en niendeplass på tabellen.

  Det var Telegraph som først meldte om sparkingen mandag formiddag.

  Ifølge The Athletic er det den tyske treneren Thomas Tuchel som tar over. Tuchel ble nylig sparket fra jobben i PSG.

  Lampard
  Foto: Daniel Leal-olivas / AFP