Champagnefotball på Nadderud

Stabæk knuste Vålerenga da de sikret seg seriemesterskapet.

Stabæk-jubel
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Stabæk slo Vålerenga hele 6-2 på Nadderud.

Les også: Kampfakta

Billdegalleri fra feiringen

Stabæk var i realiteten seriemestere før dagens kamp, og samtlige spillere ville vinne for hjemmepublikummet på Nadderud i sesongens siste kamp på eget gress.

Og det gjorde de til gangs. Stabæk vartet opp med velkjent angrepsspill og knuste Vålerenga 6-2 i dagens kamp.

Vålerenga åpnet med en heading i tverrliggeren etter bare 20 sekunder ved Bengt Sæternes. Etter det var det bare Stabæk. Fantastisk angrepsspill, mange målsjanser og vakre scoringer varmet publikum i høstkulda i Bærum.

Festfotball

Etter sjokkåpningen tok Stabæk kontroll og styrte kampen helt til siste spark på ballen. I tillegget leverte de et fyrverkeri av en fotballkamp til hjemmefansens ørdeøvende jubling og lystige sang.

Det var hurtighet, det var presisjon, det var kreativitet, det var alt Stabæk har gjort seg kjent og elsket for i det norske fotballmiljøet de siste par årene.

Seks scoringer er i seg selv imponerende. Det kunne blitt mye mer, men en god Troy Perkins sørget for at det ”bare” ble seks scoringer i dag.

Nordisk dominans

Det har vært mye snakk om utlendinger i Eliteserien og hva det har å si for norsk fotball. Man kan mene hva man vil, men det har hatt enorm betydning for Stabæk i år.

Les: Keller årets Stabæk-spiller

Og det hadde betydning for Vålerenga i dag. Gjestene fra Oslo kan takke Mohammed ”Moa” Abdellaoue får sine to trøstemål i dag. Moa er riktignok oppvokst i Norge, men det er nok neppe hans norske gener som ligger til grunn for ungguttens fantastiske talent.

Daniel Nannskog er eliteseriens toppscorer, men maktet ikke å tegne seg på scoringslisten i dagens målkalas. Det nærmeste han kom var et skudd i tverrliggeren helt på tampen av kampen. Scoret gjorde derimot hans landsmann, Johan Andersson, som satte inn sin 12. scoring for sesongen.

Det gjorde også dansken Christian Keller og islendingene Palmi Rafn Palmason og Veigar Pall Gunnarsson. Sistnevnte scoret like godt hattrick i sesongens siste hjemmekamp. De to første med hodet og det tredje fra cornerflagget. Og med svensk trener er den nordiske dominansen et faktum.

Gullfeiring

Etter kampen var det klart for utdeling av medaljer og en glisende Ingebrigt Steen Jensen fikk æren av å rope inn én og én spiller på banen. Med musikk og sang, konfetti og gull kunne Stabæk endelig sprette champagnen og slippe jubelen løs.

Nå venter cupfinale og et revansjesugent Vålerenga på Ullevaal.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.