Celtic: – Skuffet over Legia

Celtic uttaler at de er skuffet over beskyldningene som hagler fra den polske klubben.

Ronny Deila

Ronny Deilas Celtic er skuffet over beskyldningene fra Legia Warszawa.

Foto: Hartvig, Espen / NTB scanpix

Celtic har fått mye kritikk fra Polen etter hendelsene forrige uke da Legia Warszawa ble fratatt plassen i mesterliga-kvalifiseringen fordi de brukte en suspendert spiller i noen få minutter i seieren mot Celtic på bortbane.

Den skotske klubben tar ikke lett på beskyldningene.

– Vi er skuffet over kommetarene fra Legia Warszawa. Dette er en prosess som er kontrollert av UEFA. På grunn av det, vil vi ikke kommentere dette ytterligere på dette tidspunktet, skriver de i en uttalelse på sine hjemmesider.

– Jeg ber dere se tilbake på tradisjonene for ære og ærlighet som deres berømte klubb har vært kjent for de siste 126 årene. Ikke ødelegg den vakre arven dere har fått fra tidligere generasjoner. La oss møtes i Warszawa eller Glasgow og løse denne saken på hederlig vis, skriver styreformann Dariusz Mioduski i den polske klubben i et åpent brev.

– Sjokkerende

Berg

Henning Berg og Legia Warszawa vant klart, men et regelbrudd sendte dem ut av mesterliga-kvalifiseringen.

Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpix

Ronny Deila sa på en pressekonferanse etter at avgjørelsen ble kjent at han synes synd på Legia, som over to kamper slo skottene 6-1 sammenlagt.

– Det er veldig rart må jeg si. Først og fremst synes jeg veldig synd på Legia og de norske vennene mine der. Det er tøft å tenke på dem, sa Celtic-treneren.

Legias norske trener Henning Berg var ikke spesielt imponert over UEFA, og mente avgjørelsen var sjokkerende.

– Det er sjokkerende. Det strider mot alle prinsipper, mot alle verdier og fair play som europeisk fotball drives etter, sier Legia Warszawa-trener Henning Berg til NRK og varsler at Legia Warszawa kommer til å anke saken så langt det går.

Brukte suspendert spiller

Problemet oppsto på stillingen 2-0 til Henning Bergs Legia Warsawza mot Ronny Deilas Celtic. Bartosza Bereszyński ble satt inn på banen da det var tre minutter igjen, selv om han egentlig var suspendert.

Bereszyński var utestengt i tre kamper, men Legia trodde Bereszyński var klarert for spill da han hadde stått over de to kvalifiseringskampene mot St. Patrick's Athletic i tillegg til den første mot Celtic. Men siden Bereszyński ikke var registrert til de to kampene mot det irske laget, gjalt det ikke at han stod over de kampene.

Celtic møter Maribor fra Slovenia i neste runde. Legia på sin side har blitt trukket mot Aktobe fra Kazakhstan i kvalifiseringen til Europa League.

Fotballnyheter