Celtic: – Skuffet over Legia

Celtic uttaler at de er skuffet over beskyldningene som hagler fra den polske klubben.

Ronny Deila

Ronny Deilas Celtic er skuffet over beskyldningene fra Legia Warszawa.

Foto: Hartvig, Espen / NTB scanpix

Celtic har fått mye kritikk fra Polen etter hendelsene forrige uke da Legia Warszawa ble fratatt plassen i mesterliga-kvalifiseringen fordi de brukte en suspendert spiller i noen få minutter i seieren mot Celtic på bortbane.

Den skotske klubben tar ikke lett på beskyldningene.

– Vi er skuffet over kommetarene fra Legia Warszawa. Dette er en prosess som er kontrollert av UEFA. På grunn av det, vil vi ikke kommentere dette ytterligere på dette tidspunktet, skriver de i en uttalelse på sine hjemmesider.

– Jeg ber dere se tilbake på tradisjonene for ære og ærlighet som deres berømte klubb har vært kjent for de siste 126 årene. Ikke ødelegg den vakre arven dere har fått fra tidligere generasjoner. La oss møtes i Warszawa eller Glasgow og løse denne saken på hederlig vis, skriver styreformann Dariusz Mioduski i den polske klubben i et åpent brev.

– Sjokkerende

Berg

Henning Berg og Legia Warszawa vant klart, men et regelbrudd sendte dem ut av mesterliga-kvalifiseringen.

Foto: Leszek Szymañski / NTB scanpix

Ronny Deila sa på en pressekonferanse etter at avgjørelsen ble kjent at han synes synd på Legia, som over to kamper slo skottene 6-1 sammenlagt.

– Det er veldig rart må jeg si. Først og fremst synes jeg veldig synd på Legia og de norske vennene mine der. Det er tøft å tenke på dem, sa Celtic-treneren.

Legias norske trener Henning Berg var ikke spesielt imponert over UEFA, og mente avgjørelsen var sjokkerende.

– Det er sjokkerende. Det strider mot alle prinsipper, mot alle verdier og fair play som europeisk fotball drives etter, sier Legia Warszawa-trener Henning Berg til NRK og varsler at Legia Warszawa kommer til å anke saken så langt det går.

Brukte suspendert spiller

Problemet oppsto på stillingen 2-0 til Henning Bergs Legia Warsawza mot Ronny Deilas Celtic. Bartosza Bereszyński ble satt inn på banen da det var tre minutter igjen, selv om han egentlig var suspendert.

Bereszyński var utestengt i tre kamper, men Legia trodde Bereszyński var klarert for spill da han hadde stått over de to kvalifiseringskampene mot St. Patrick's Athletic i tillegg til den første mot Celtic. Men siden Bereszyński ikke var registrert til de to kampene mot det irske laget, gjalt det ikke at han stod over de kampene.

Celtic møter Maribor fra Slovenia i neste runde. Legia på sin side har blitt trukket mot Aktobe fra Kazakhstan i kvalifiseringen til Europa League.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Koeman utestengt i to kamper

  Barcelona-trener Ronald Koeman har tunge dager. På toppen av svake resultater er han utestengt i to kamper på grunn av protester mot dommerne.

  I torsdagens 0-0-kamp mot Cádiz fikk Koeman rødt kort av dommer Carlos del Cerro etter at han gjentatte ganger uttrykte sin misnøye overfor fjerdedommeren og i tillegg forlot det tekniske området flere ganger.

  Barcelona har ennå ikke tapt i ligaen, men er bare nummer sju på tabellen, sju poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabelltopp.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Gauseth gir seg etter sesongen

  Mjøndalen-spilleren Christian Gauseth avslutter karrieren etter at sesongen 2021 er over.

  – Ja, ja, ja, ja. Jeg har sammen med en kompis allerede plukket ut noen snutter fra karrieren, sier Mjøndalen-kapteinen til VG.

  Veteranen har spilt for Mjøndalen siden 2013.

  Romsdalingen har slitt med skader gjennom sesongen. Han har kun startet åtte seriekamper. Gauseth kaller det et marerittår.

  Gauseth ser ikke for seg at han fortsetter i en annen rolle for Mjøndalen eller innen fotballen. Han sier at han vil prøve seg i arbeidslivet utenfor fotballen.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Mjøndalen (2-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Wenger oppgitt over VM-motstand

  Tidligere Arsenal-manager mener følelser heller enn fornuft styrer reaksjonene på hans forslag om å arrangere fotball-VM hvert annet år.

  Wenger er i dag utviklingsdirektør i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Han er mannen bak forslaget om å la verden få se VM-fotball annethvert år i stedet for kun hvert fjerde som i dag. Det har møtt betydelig motstand.

  – Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet. Det blir mye følelser, hvilket jeg kan forstå, siden vi alle er vokst opp med en annen syklus, sier Wenger i BBCs podkast Sports Desk, ifølge Ritzau.

  Det europeiske fotballforbundet Uefa har gått sterkt mot planene om hyppigere VM-spill, men Wenger mener mange har snudd når de har sett hele opplegget.

  Ifølge Wengers forslag skal hele fotballkalenderen endres slik at spillerne skal få en lengre pause og reise mindre.

  Forslaget skal diskuteres på et Fifa-møte i slutten av neste uke.

  Arsène Wenger mot Aston Villa
  Foto: Clive Mason / Getty Images
 • Uefa dobler premiepengene til EM

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har vedtatt å doble premiepengene til lagene som deltar i EM til sommeren.

  Lagene vil nå dele på en pott på 16 millioner euro. I tillegg får klubbene som frigir spillere til mesterskapet for første gang få penger. Lagene vil dele en pott på 4,5 millioner euro.

  – Dette er viktige strategiske initiativ for Uefas kvinnefotball-strategi. Det sikrer mer penger enn noen gang tidligere fordelt av Uefa, skriver de i en pressemelding.

  Norge er kvalifisert til mesterskapet som spilles i England fra 6.-31. juli 2022.

  Fortsatt er det langt opp til herrene. De 24 lagene i sommerens EM fikk nesten 100 millioner kroner kun for å delta. Den totale potten var på over 3,5 milliarder kroner.

  Norge
  Foto: Nikola Krstic / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo