Hopp til innhold

Carroll kan bli Englands EM-spiss

Wayne Rooney er utestengt fra EMs to første kamper. Det gir Andy Carroll muligheten på topp mot henholdsvis Frankrike og Sverige i gruppespillet. Og mot Norge på lørdag.

Andy Carroll

Andy Carroll, her i duell med Martin Kelly og Stewart Downing (med ryggen til), kan fort bli Englands førstevalg på spissplass, ettersom Wayne Rooney er ute med suspensjon.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Andy Carroll

Andy Carroll har vært god på trening for England den siste uka.

Foto: JON SUPER / Ap

Carroll kjemper en innbitt kamp med Jermain Defoe og Danny Welbeck om den ledige spissplassen i Englands EM-startellever.

Det er ikke bestemt hvem som får plassen, men på de siste dagers landslagstreninger på balløya har den høyreiste Liverpool-spissen dominert stort, skriver Telegraph.

Welbeck haltet i tillegg av banen med en liten ankelskade på torsdagens trening - dermed ser det ut til at det mest sannsynlig blir Carroll som vil starte helt på topp for «Three Lions» under EM, der England åpner mot selveste Frankrike 11. juni.

Se hele gruppeoversikten i EM her!

Det er også ventet at Carroll vil starte mot Norge på Ullevaal lørdag, i Roy Hodgsons første kamp som England-manager.

Carroll med økt selvtillit

Andy Carroll har ikke hatt noen enkel debutsesong i Liverpool.

Merseyside-klubben bladde opp 35 millioner pund for Newcastle-suksessen i januarvinduet i fjor, men Carroll har ennå til gode å virkelig skinne i Liverpool-trøya.

Sesonginnspurten i Premier League ble imidlertid en opptur for Carroll, som avsluttet sterkt med blant annet scoring i FA-cupfinalen mot Chelsea og godt spill.

Også lagkameratene på landslaget merker at Carroll er i slag.

– Andy Carroll er en trussel i hver eneste kamp, sier Joleyn Lescott.

–Jeg er sikker på at selvtilliten hans er god nå før mesterskapet. Andy er alltid vanskelig å spille mot, men når han har troen selv, så er det enda verre, sier City-stopperen, som har slitt mot Carroll på landslagstrening den siste uka.

Englands lag mot Norge

Telegraph hevder å vite at England vil starte med følgende lag mot Norge: Hart/Green, Jones, Jagielka, Lescott, Baines, Parker, Barry, Young, Gerrard, Walcott, Carroll.

Roy Hodgson velger altså ingen Chelsea-spillere i vennskapskampen mot Norge, som har fått lov til å hvile etter mesterligatriumfen mot Bayern München forrige helg.

Wayne Rooney er utestengt fra EMs to første kamper, etter at han pådro seg rødt kort i den aller siste EM-kvalifiseringskampen mot Montenegro i oktober. Spissen ble først utestengt fra hele gruppespillet, men fikk redusert straffen til å kun gjelde de to første kampene.

Rooney vil trolig gå rett inn på laget når suspensjonsperioden er over.

Fotball

 • Vetlesen matchvinner for Club Brugge

  Hugo Vetlesen scoret kampens eneste mål da Club Brugge slo greske PAOK 1-0 på hjemmebane torsdag kveld.

  Kampen var den første av to kamper i kvartfinalen i Serieligaen. Returoppgjøret spilles neste torsdag.

  Scoringen kom allerede etter fem minutter, da Vetlesen mottok en ball inni 16-meteren og raskt plasserte ballen ned i hjørnet.

  Vetlesen ble byttet ut i kampens 73. minutt. Samtidig kom Antonio Nusa inn for den belgiske klubben.

  Brugge fikk et straffespark like etter kampen, men misbrukte muligheten og dermed endte det altså 1-0.

  Hugo Vetlesen Club Brugge
  Foto: AP
 • Sheffield United får poengtrekk i sin neste sesong på nivå to

  Den engelske fotballklubben Sheffield United har akseptert et poengtrekk på to poeng i sin neste sesong i engelsk mesterskapsserie.

  Klubben er i øyeblikket sist i Premier League, med ni poeng opp til trygg plass, så gjensynet med nivå to kan komme allerede til høsten.

  Straffen er ilagt av Football League (EFL) og kommer av at Sheffield United var sent ute med betalinger til andre klubber i sesongen 2022-23. I tillegg til to poengs trekk er et trekk på ytterligere to poeng gjort betinget.

  Det aktiveres dersom Sheffield United overskrider betalingsfrist ved spillerovergang eller lignende i minst fem dager. EFL påpeker at klubben til sammen har overskredet betalingsfrister med over 550 dager.

  Sheffield United melder på sitt nettsted at klubben aksepterer straffen selv om alle betalinger nå er utført. (NTB)

  7WwyfbamsVM
  Foto: Reuters
 • Fransk seier i Belgia – Uno-X falt av før avslutningen

  Benoît Cosnefroy var sterkest i spurten og vant endagsrittet La Flèche Brabançonne i Belgia onsdag.

  Rittet over 195 km fra Leiven til Overijse ble avsluttet uten norsk håp om seier. Med seks kilometer igjen hadde det samlet seg en sjumannsgruppe i front med et jaktende hovedfelt bare 20 sekunder bak. Marijn van den Berg, Tim Wellens og Dylan Teuns hadde før det formet et tremannsbrudd.

  Med to kilometer igjen rykket EF-rytter Van den Berg, men han ble hentet inn. I spurten viste Decathlon-rytter Cosnefroy form og knuste konkurrentene.

  Det norsk-danske Uno-X-laget greide ikke henge med i fronten på tampen av rittet. Odd Christian Eiking trillet i mål sammen med en gruppe om lag 20 sekunder bak seierherren.

  (NTB)

  Arctic Race 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Sikkerheten økes etter terrortrussel – CL-kampene går som planlagt

  Frankrike opplyser at det blir satt inn ekstra styrker for å ta vare på sikkerheten i kvartfinalen i Champions League mellom Paris Saint-Germain og Barcelona.

  – Sikkerheten vil bli betraktelig forsterket, sa Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin tirsdag ettermiddag.

  Darmanin sa under et pressemøte at trusselen kommer fra en gruppe koblet til IS. Innenriksministeren hadde selv vært i dialog med det franske politiet.

  Paris Saint-Germain – Barcelona spilles onsdag kveld.

  Det europeiske fotballforbundet har registrert trusselen og opplyser til Nettavisen at kampene går som planlagt.

  «Uefa er klar over de påståtte terrortruslene mot denne ukens Champions League-kamper og er i tett kontakt med myndighetene på de respektive arenaene», skriver Uefa til Nettavisen.

  «Alle kampene vil gå som planlagt med et passende sikkerhetsoppbud på plass», opplyses det videre.

  Tidligere tirsdag opplyste flere medier, blant andre den spanske avisen Marca , at det er kommet en terrortrussel mot flere mesterligakamper som skal spilles denne uken.

  Darmanin opplyste at trusselen var kommet mot samtlige fire kamper i Champions League.

  Tirsdag kveld skal Martin Ødegaards Arsenal opp mot Bayern München. I den spanske hovedstaden møtes Real Madrid og Manchester City.

  Den siste kampen er mellom Atlético Madrid og Borussia Dortmund. (NTB)

  Manchester City-spiss Erling Braut Haaland scoret to mål mot Young Boys i Mesterligaen.
  Foto: AFP
Phil Foden
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland