NRK Meny
Normal

Carroll kan bli Englands EM-spiss

Wayne Rooney er utestengt fra EMs to første kamper. Det gir Andy Carroll muligheten på topp mot henholdsvis Frankrike og Sverige i gruppespillet. Og mot Norge på lørdag.

Andy Carroll

Andy Carroll, her i duell med Martin Kelly og Stewart Downing (med ryggen til), kan fort bli Englands førstevalg på spissplass, ettersom Wayne Rooney er ute med suspensjon.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Andy Carroll

Andy Carroll har vært god på trening for England den siste uka.

Foto: JON SUPER / Ap

Carroll kjemper en innbitt kamp med Jermain Defoe og Danny Welbeck om den ledige spissplassen i Englands EM-startellever.

Det er ikke bestemt hvem som får plassen, men på de siste dagers landslagstreninger på balløya har den høyreiste Liverpool-spissen dominert stort, skriver Telegraph.

Welbeck haltet i tillegg av banen med en liten ankelskade på torsdagens trening - dermed ser det ut til at det mest sannsynlig blir Carroll som vil starte helt på topp for «Three Lions» under EM, der England åpner mot selveste Frankrike 11. juni.

Se hele gruppeoversikten i EM her!

Det er også ventet at Carroll vil starte mot Norge på Ullevaal lørdag, i Roy Hodgsons første kamp som England-manager.

Carroll med økt selvtillit

Andy Carroll har ikke hatt noen enkel debutsesong i Liverpool.

Merseyside-klubben bladde opp 35 millioner pund for Newcastle-suksessen i januarvinduet i fjor, men Carroll har ennå til gode å virkelig skinne i Liverpool-trøya.

Sesonginnspurten i Premier League ble imidlertid en opptur for Carroll, som avsluttet sterkt med blant annet scoring i FA-cupfinalen mot Chelsea og godt spill.

Også lagkameratene på landslaget merker at Carroll er i slag.

– Andy Carroll er en trussel i hver eneste kamp, sier Joleyn Lescott.

–Jeg er sikker på at selvtilliten hans er god nå før mesterskapet. Andy er alltid vanskelig å spille mot, men når han har troen selv, så er det enda verre, sier City-stopperen, som har slitt mot Carroll på landslagstrening den siste uka.

Englands lag mot Norge

Telegraph hevder å vite at England vil starte med følgende lag mot Norge: Hart/Green, Jones, Jagielka, Lescott, Baines, Parker, Barry, Young, Gerrard, Walcott, Carroll.

Roy Hodgson velger altså ingen Chelsea-spillere i vennskapskampen mot Norge, som har fått lov til å hvile etter mesterligatriumfen mot Bayern München forrige helg.

Wayne Rooney er utestengt fra EMs to første kamper, etter at han pådro seg rødt kort i den aller siste EM-kvalifiseringskampen mot Montenegro i oktober. Spissen ble først utestengt fra hele gruppespillet, men fikk redusert straffen til å kun gjelde de to første kampene.

Rooney vil trolig gå rett inn på laget når suspensjonsperioden er over.

Fotballnyheter