NRK Meny
Normal

Capello beholder England-jobben

Fabio Capello forblir trener for det engelske fotballandslaget.

Fabio Capello
Foto: Steve Parsons / Ap

Etter Englands begredelige innsats i årets fotball-VM har trener Fabio Capello vært i hardt vær. Men italieneren får beholde jobben. Det meldte det engelske fotballforbundet på sin hjemmeside fredag ettermiddag.

- Vi er fortsatt ekstremt skuffet over Englands VM-innsats, og vi mente det var viktig at vi tok litt tid til å tenke på dette i ro og fred hjemme i England. Etter å ha vurdert hele situasjonen er vi overbevist om at Fabio er rett mann for jobben, sier Sir Dave Richards i fotballforbundet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Bestemt på å lykkes

Capello selv uttalte etter VM-exiten at han ville fortsette, og fikk gladbeskjeden av Richards.

Les: Capello vil ikke gå av

- Sir Dave Richards ringte meg for å fortelle at alle i FA vil at jeg skal fortsette. Jeg forklarte dem hvor viktig det er å bruke skuffelsen som motivasjon i fremtiden, sa Capello til FA.

Han ser positivt på fremtiden.

- Jeg er mer bestemt enn noen gang på å lykkes med det engelske laget, sier Capello.

Offisielt godkjent

Avgjørelsen, som helt sikkert kommer til å bli diskutert opp og ned i engelske medier, ble tatt av det såkalte "Club England Board". Det består av nevnte Sir Dave Richards, samt Alex Horne, Sir Trevor Brooking og Adrian Bevingting.

Deres avgjørelse ble også godkjent av FAs hovedstyre.

- FA-styret støtter denne avgjørelsen. Det er den riktige avgjørelsen, og den lar oss bygge fremtiden med Fabio i førersetet, sier FA-styrets fungerende formann Roger Burden.

Les også:

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.