Byr 300.000 for blekkspruten Paul

Med åtte tips av åtte mulige under VM har den "synske" blekkspruten blitt en verdensstjerne. Nå vil spanske forretningsfolk kjøpte Paul.

Video Paul gir seg som tippeekspert

Paul gir seg som tippeekspert og blir i akvariet i Oberhausen.

Ifølge den engelske avisen The Telegraph skal spanske forretningsfolk ha tilbudt i nærheten av 300.000 norske kroner får å få blekkspurten til Spania.

Spanjolene vil hente Paul til Spania, døpe han om til Paolo, og bruke han som maskot på en matfestival.

"Synsk" blekkspurt

Fra sitt akvarium i Oberhausen har Paul under hele VM tippet riktige resultater. Alle Tysklands syv kamper endte som Paul spådde. Det samme gjorde VM-finalen.

Paul har fått valget mellom to bokser med de aktuelle lagenes flagg. I boksene lå det tunfisk, og den boksen Paul valgte ble utgangspunktet for hans tips. Utrolig nok har han hatt rett hver gang.

Se hvordan Paul tippet VM-resultatene:

Video Paul tippet finalen i VM

I tillegg til de spanske forretningsfolkene, ryktes det at flere bookmakere har kastet seg inn i kampen om å få kjøpe Paul. Markedseksperter spår at tippespesialisten vil slå meget godt an hos annonsørene.

- Paul blir her

Men det er ikke bare finansielle grunner til at spanjolene vil ha Paul til Spania. I både Tyskland, Nederland og Argentina har sinnene blitt satt i kok etterhvert som Paul har hatt rett og tippet lagene ut av VM.

Oppskriftene på matretter man kunne lage av blekkspruten har haglet på nettet og i Spania fryktes det for Pauls liv. Bekymringen går helt opp til høyeste hold.

- Jeg er bekymret for blekkspruten. Jeg vurdere å sende noen for å beskytte ham, sier Spanias statsminister Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Men skal vi tro de som passer på Paul i Oberhausen blir blekkspruten der han er.

- Vi har fått mange tilbud når det gjelder Paul, men han kommer garantert til å bli her og gå tilbake til sin vanlige jobb som er å få barn til å le, sa talskvinne for akvariet i Oberhausen, Tanja Munzig.

Fotballnyheter