Hopp til innhold

Brennhet Søderlund reddet Rosenborg

Alexander Søderlund (27) brente straffespark før han revansjerte seg med å stange Rosenborg opp i ensom serieledelse.

Søderlund

DOBBEL: Rosenborg-spiss Alexander Søderlund ble til slutt forskjellen på lagene med sine to scoringer.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Samtidig gjorde 27-åringen det klinkende klart hvem som er scoringskongen: Med torsdagens dobbel mot Start er han (fortsatt) toppscorer med sju mål på fem kamper.

– Med slike lagkompiser som gir meg sånne pasninger, kan jeg ikke unngå å score, sier Søderlund til NRK.

Og det er til tross for at han brente straffespark i det 72. minutt – like før 2-1-målet.

– Jeg hadde noen fete sjanser. Jeg burde ha scoret enda flere, konstaterer Søderlund. – Men jeg tar kanskje ikke flere straffer uten at jeg blir tvunget, smiler han.

For etter at Start var fullt på høyde med vertene i åpningen, ble 2.-omgangen en real enveiskjøring. Rosenborg, anført av en glitrende Mike Jensen, utlignet etter 57 minutter da dansken fosset fremover og la opp til Søderlund, som overrasket Start-keeper Ingvar Jónsson med en rapp avslutning.

– Mike er strålende i dag. Han bidrar sterkt til at vi klarer å vinne i dag, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Også Start-trener Mons Ivar Mjelde merket seg Jensens bidrag til Rosenborgs seier.

– Han er en drivende god spiller. Han blir på mange måter tungen på vektskålen i denne kampen.

Rødt kort

Men også Pål André Helland, som kom inn i pausen, må ta en stor del av æren for trøndernes snuoperasjon.

25-åringen snurret rundt med Start-back Robert Sandnes både én, to og tre ganger, og den tredje taklingen var så sen at backen ble belønnet med sitt andre gule kort og marsjordre i det 62. minutt.

Helland har vært ute med en strekkskade siden serieåpningen, og en revansjesugen 25-åring garanterte en svimmel Start-back overfor RBKs nettsider før kampen.

Så godt kan man treffe.

Etter det røde kortet handlet alt om Rosenborg, og først og fremst Jensen og Søderlund, selv om det var innleide Liam Henderson som fikk æren av å sette inn 3-1. Det ble samtidig Jensens tredje målgivende pasning i kampen – og hans sjuende totalt.

Da betydde det lite at Kristoffer Ajer satte inn 3-2-reduseringen på overtid.

– Jeg er stolt av guttene mine. De prøvde virkelig, men det holdt ikke helt inn, sier Mjelde.

Pangstart for gjestene

Rosenborg var nok i manges øyne den største favoritten denne serierunden, men det brydde Start seg fint lite om. Sørlendingene gikk nemlig rett i strupen på serielederen, som fikk en kalddusj allerede etter fire minutter.

Espen Børufsen fikk både tid og rom til å stille inn siktet fra rundt 25 meter, og 27-åringen klinte ballen ned i det lengste hjørnet.

Og det skulle ta tid før vertene våknet av kanonskuddet. Jensen skapte trøndernes første ordentlige sjanse i det 37. minutt med et skudd fra utsiden av 16-meteren, men Ingvar Jónsson fikk slått den unna.

Så fulgte det imidlertid to gedigne RBK-muligheter, men hverken Tobias Mikkelsen eller Søderlund klarte å utligne fra gode posisjoner før pause.

Men toppscoreren slo tilbake – to ganger.

Rosenborg er på toppen av tabellen i Eliteserien etter nok en seier. Reporter: Arnfinn Fagerli.

Se målene fra kampen her.

Laster innhold, vennligst vent..
Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Tuchel etterforskes etter bråket

  Thomas Tuchel etterforskes av det engelske fotballforbundet (FA) etter å ha kritisert dommer Anthony Taylor da hans Chelsea spilte 2-2 mot Tottenham. Det melder BBC.

  Etter kampen var den tyske treneren svært kritisk til dømmingen. Tuchel selv ble utvist etter kampen på grunn av en opphetet krangel med Tottenham-trener Antonio Conte.

  – Jeg kan ikke lede laget, men dommeren kan dømme neste kamp, sa Tuchel, som trolig siktet til Taylor.

  Han reagerte spesielt på at Chelsea-back Marc Cucurella ble lugget av Cristian Romero under et hjørnespark, uten at dommerne grep inn. På den påfølgende dødballen scoret Harry Kane 2-2-målet.

  – Vi har VAR som skal hjelpe dommerne med å ta de rette beslutningene. Siden når kan spillerne dra hverandre i håret? Siden når? Og hvis han ikke ser det, så klandrer jeg ikke ham for det, sa Tuchel.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Ian Walton / AP
 • Glimt vil unngå kaos – politiet slår hardt ned på pyrobruk

  Bodø/Glimt rigger for fotballfest før mesterligakvalifiseringen mot Dinamo Zagreb tirsdag.

  Det er plass til cirka 8000 tilskuere på Aspmyra.

  Politiet i Nordland sendte mandag ut en pressemelding om hvordan det ser for seg å håndtere kampen. Der sto det blant annet:

  «Det har dessverre vært tilfeller med bruk av bluss og annen pyroteknikk blant tilskuere på Aspmyra. Politiet har et ekstra fokus på dette og vil gjøre sitt for at kampen skal foregå på sikker måte, både for tilskuere og spillere. Bruk av pyroteknikk er ulovlig, og all bruk vil bli anmeldt og straffeforfulgt».

  Glimt spiller returkamp i Kroatia onsdag neste uke. Sammenlagtvinneren får plass i Mesterliga-gruppespillet.

  Norge har ikke hatt deltakere i puljespillet siden Rosenborg i 2007. RBK var med i gruppefasen av turneringen elleve ganger i perioden 1995-2007.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Tromsø (1-1)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Skadesmell for Villas nysignering

  Forsvarer Diego Carlos blir ute i lang tid. Den tidligere Sevilla-spilleren har røket akillesen.

  Aston Villa opplyser at Carlos må opereres. Skaden kom i lørdagens 2-1-seier over Everton.

  29 år gamle Carlos ble hentet fra Sevilla i mai. Brasilianeren spilte 136 kamper for Sevilla og vant blant annet europaligaen i 2020.

  Steven Gerrards Aston Villa står med én seier og ett tap så langt i Premier League-innledningen. (NTB)

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
 • Frankfurt-direktør bekrefter Hauge-lån: – Den belgiske ligaen er ideell

  Eintracht Frankfurts sportsdirektør Markus Krösche røper at Jens Petter Hauge skal lånes ut til belgiske KAA Gent ut sesongen.

  – I Gent kan Jens Petter spille regelmessig fra start og også internasjonalt. Den belgiske ligaen er ideell fordi den ligner på Bundesliga når det gjelder intensitet og konkurranse, uttalte Krösche til Kicker ifølge Bulinews.

  Hauge ble kjøpt av den tyske storklubben så sent som i sommer etter å ha vært på lån hos dem forrige sesong fra Milan. Nordmannen har notert seg med tre mål og to assist på sine 37 kamper for klubben.

  22-åringen kan debutere for belgierne så tidlig som på torsdag, hvor Gent skal spille kvalifisering til Europa League mot Omonia Nikosia.

  Gent har fått en grei start på sesongen med to seiere og to uavgjort på sine fire første kamper og ligger på 4.-plass i ligaen. (NTB)

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Friso Gentsch / AP
 • 16-åring stoppet Vålerengas seiersrekke

  Vålerenga så lenge ut til å ta sin sjette strake seier, men en sen scoring fra HamKams Benjamin Farraas sørget 1-1 og poengdeling i Hamar.

  Tre minutter på overtid i førsteomgang ble Henrik Udahl spilt igjennom med en flott stikker fra Petter Strand. HamKam-keeper Hagen kom ut, men Udahl lobbet ballet lekker over HamKam-keeperen. En elegant scoring fra Vålerengas spiss.

  Hamar-laget satte inn nysigneringen Marcus Pedersen i håp om å få en utligning, og tre minutter på overtid kom scoringen.

  Et klønete forsvarsspill fra Vålerenga, hvor Oldrup Jensen sparket ballen i Benjamin Faraas og i mål ble utslagsgivende. Det er 16-åringens første scoring i Eliteserien.

  – Å gjøre mitt første mål er veldig gøy. Alle mål og alle poeng må vi ta med oss. Det er ekstremt gøy, sier Faraas til Discovery etter kampen.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga
  Foto: Geir Olsen / NTB
Molde