NRK Meny
Normal

Brasil til Copa-finalen

Brasil er videre til finale i Copa America og møter enten  Mexico eller Argentina.

Brasil
Foto: JOSE MIGUEL GOMEZ / REUTERS

Det stod 2-2 (1-1 ved pause) i kampen etter ordinær spilletid, og kampen måtte avgjøres på straffer.

Les også: Resultatservice Copa America

Brasil vant til slutt 5-4.

Straffemiss

Uruguays kaptein Diego Lugano misset den avgjørende straffen. Brasil slo ut Uruguay på straffer i semifinalen også for tre år siden.

- For å være et vinnerlag, må man vite hvordan det er å lide. I de vanskeligste stunder må du ha mot og kjempe til slutten, sa Brasils trener Dunga.

To ganger tok Brasil ledelsen i det tette semifinaleoppgjøret i Maracaibo. Maicon sendte Brasil i føringen etter 14 minutter. Fabian Carini vartet opp med en strålende redning på Mineiros skudd, men kunne ikke hindre Maicons avslutning på returen.

Flomlyssvikt

Like etter ble kampen stoppet i 14 minutter da flomlysanlegget sviktet. Noen minutter etter at spillet var igang igjen, utlignet Diego Forlan da han utnyttet svakt keeperspill av Doni.

Men bare fem minutter senere stanget Julio Baptista Brasil i ledelsen på nytt. 20 minutter før slutt utlignet Uruguay nok en gang, denne gang ved innbytter Sebastian Abreu.

Jublet

- Vi ønsket å avgjøre kampen så tidlig som mulig. Vi hadde flere muligheter til å øke til 2-0, men klarte det ikke, forklarte Dunga.

Under straffesparkkonkurransen hadde Uruguay muligheten til å avgjøre, men mislyktes. Og med Luganos bom fra 11-meteren, kunne brasilianerne juble for ny finaleplass.

Tre av fire

I finalen venter vinneren av semifinaleoppgjøret mellom Mexico og Argentina som spilles natt til torsdag. Brasil har vunnet tre av de siste fire turneringene. De gulkledde har totalt sju Copa America-triumfer.

- Hvis vi ikke vinner turneringen, vil denne seieren være verdiløs, sa Real Madrid-spissen Robinho. Finalen i Copa America spilles søndag

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.