Hopp til innhold

Bille jublet som besatt etter straffescoring

LERKENDAL/OSLO (NRK.no): Nicki Bille Nielsen ble straffet med alkoholforbud etter politisaken i påsken. I «comebacket» svarte han på straffen med å score på straffe i det som ble en høydramatisk kamp mot Brann.

Nicki Bille Nielsen

Nicki Bille Nielsen (25) slo seg hardt på brystet etter å ha scoret på straffe mot Brann.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Bille

Nicki Bille Nielsen ble tatt imot som en helt da han entret Lerkendal-matta søndag. Her er han avbildet etter kampslutt.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det kunne ikke vært bedre. Det var dette jeg måtte for å komme skikkelig tilbake – med en scoring, sier Nicki Bille Nielsen til C More.

Dansken jublet som besatt etter straffescoringen, og mottok stående applaus fra hjemmepublikummet. Med flere harde slag mot brystet og RBK-logoen var det synlig at scoringen betydde mye for den omdiskuterte dansken.

– Det var masse følelser og glede som måtte ut, sier Bille Nielsen til NRK.no om feiringen.

Fikk straffesparket av Gamst

Det var egentlig Morten Gamst Pedersen som skulle ta straffesparket for Rosenborg, men han ga ballen til lagkompis Bille Nielsen. Dansken takket med å sette spikeren i kisten for Rosenborg.

– Lagkameratene mine viser hvilken fantastisk gruppe mennesker de er. Alle ønsket at jeg skulle ta straffesparket. Det satte jeg virkelig stor pris på, sier Bille Nielsen.

Spissen har vært mye omtalt i dansk og norsk presse den siste tiden. Dansk politi mener Rosenborg-spilleren bet en politimann i armen under pågripelse i København natt til langfredag.

Mener oppladningen har vært ideell

Det var lenge usikkert om han fikk fortsette for Rosenborg, men tidligere i uken ble det klart at dansken får bli i Trondheim. Han må dog holde seg unna alkohol og gå på flere sinnemestringskurs.

– Hvordan har oppladningen til denne kampen for deg? Har den vært spesiell?

– Nei, det har den ikke. Den har vært som alle andre, svarer han kort.

– Hvordan synes du klubben har håndtert denne saken?

– Det har jeg kommentert tidligere. Jeg gidder ikke stå her og snakke om det samme om og om igjen, svarer Bille Nielsen.

Oppgjøret på Lerkendal hadde absolutt alt: Syv mål, Bille-scoring og en rasende Stéphane Badji som nektet å forlate banen etter å ha blitt utvist.

Nektet å forlate banen

Brann-spilleren skal ha slått Rosenborgs Mike Jensen mot slutten av oppgjøret, men var overhodet ikke enig med dommerens røde kort. Han nektet å gå av banen, og måtte til slutt føres av banen av Brann-trener Rikard Norling.

Norling var svært betenkt i mixed-zone etter kampen, og slet med å ordlegge seg da han skulle prate om saken.

– Det er ikke akseptabelt. Det er første gang jeg må ut på banen for å hente en spiller, sier en tydelig opprørt Norling til NRK etter kampen.

Målorgie

19 år gamle Kasper Skaanes ga Brann en pangstart på kampen da han sendte bortelaget opp i ledelsen med en iskald avslutning alene med Alexander Lund Hansen i Rosenborg-målet i det 13. minutt.

Mike Jensen

Mike Jensen fikk drømmetreff fra 25 meter.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Men hjemmelaget slo fort tilbake: Først stanget Tore Reginiussen inn utligningen, så økte Jonas Svensson til 2–1 rundt ti minutter etter.

Skaanes var imidlertid ikke helt ferdig på Lerkendal. Etter pause var han nok en gang iskald alene med Lund Hansen og utlignet til 2–2.

Men så skulle det bare handle om Rosenborg. En perlescoring av Mike Jensen sendte Rosenborg opp i en 3-2-ledelse. Fra godt og vel 25 meter hamret den danske midtbanespilleren ballen i mål med strak vrist – helt inne ved stolpen.

Deretter scoret både Alexander Søderlund og nevnte Bille Nielsen fra straffemerket.

Seieren smakte godt for RBK-trener Per Joar Hansen, som ikke har vært helt fornøyd med lagets spill til nå i sesongen.

– Laget som helhet begynner å sette seg bedre nå. I dag spiller vi mer direkte, mer i lengderetning og får betalt for det. Det er godt å få en ordentlig seier på Lerkendal igjen, sier Per Joar Hansen til NRK.no

Fotball

  • Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

    Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

    Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

    – Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

    NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Van Dijk bekrefter: Blir en del av «nye» Liverpool

    To kamper i Premier League gjenstår før manager Jürgen Klopps ni år lange regjeringstid på Anfield er over.

    Virgil van Dijk har ett år igjen av kontrakten med klubben som må igjennom en betydelig forandring når tyskeren forsvinner ut av porten.

    Alt tyder på at van Dijks landsmann Arne Slot blir Klopps erstatter.

    – Fokuset er på de to siste kampene, og deretter må vi konsentrere oss om hvem som blir ny manager og hvordan den overgangen blir. Jeg blir en del av det, sa van Dijk etter søndagens 4-2-seier over Tottenham.

    Det er ikke kjent hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir på Anfield, men van Dijk sier at det ikke er noen tvil for hans del.

    – Jeg trives her, og jeg elsker klubben, sier 32-åringen. (NTB)

    Virgil van Dijk
    Foto: AP
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

    Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

    Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

    (NTB)

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP
  • Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

    Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

    24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.

    (NTB)

    Britain Soccer Women’s Super League
    Foto: Rhianna Chadwick / AP
Erling Braut Haaland