NRK Meny
Normal

– Deilig at folk reiser seg

To dager før Viking-kontrakten utløper, scoret Veton Berisha to ganger for Viking. Nå er spørsmålet hvor karrieren fortsetter.

Veton berisha

KASTET SKJORTA: I sin siste Viking-kamp var et gult kort en helt grei pris å betale for å få feire scoring på denne måten for Veton Berisha.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

30. juni er Veton Berisha klubbløs.

Men i dag var han Viking-spiller. Og 21-åringen sørget for at det som sannsynligvis var hans farvel med Stavanger i denne omgang, ble et verdig et.

Først scoret han to mål. Så gikk han stadion rundt og tok supportene i hånda.

– Det er en utrolig deilig følelse at folk reiser seg og gir applaus. Det viser at jeg har gjort noe bra. Det blir utrolig trist å reise, men jeg føler det er på tide å prøve noe nytt i en større liga, sier Berisha til Cmore.

Ifølge Stavanger Aftenblad står det nå mellom 2. Bundesliga-klubbene Nürnberg og Kaiserslautern.

– Har jobbet og slitt

Kjell Jonevret innrømmer at Berisha har vært variabel i Viking. Men i vår har han vært god og scoret 11 mål på 14 kamper.

– Kontinuitet og tålmodighet er bra i fotball. Han har jobbet, slitt og kjempet i styrkerommet og på treningsbanen, og det har lønt seg, fastslår Jonevret på Cmore.

1-0 til Viking kom etter 37 minutter, og det startet med Andre Danielsen. Han rykket fra sin oppasser ute på høyresida og dro seg inn i feltet. Med utsiden av høyrefoten sendte han ballen mot nettopp Veton Berisha.

Berisha la seg bakover, og klarte å trykke ballen ned i hjørnet med en strålende volley.

Scoringen kom på kampens første store sjanse, men etter et betydelig Viking-press.

Viking best

Likevel skulle det ikke vare lenge. Riktig nok klarte Viking-keeper Iven Austbø å slå til corner da Amin Askar fikk til et farlig skudd etter 41 minutter.

Men da Andreas Nordvik steg til værs på det påfølgende hjørnesparket, klarte ikke Austbø å stå i veien for ballen som snek seg inn nede ved hans høyre stolpe.

I andre omgang var det likevel ingen tvil om at Viking var det beste laget. Og det skulle speile seg også i målprotokollen.

Etter 54 minutters spill utnyttet Jón Daði Böðvarsson en misforståelse i Sarpsborg-forsvaret og satte inn 2-1.

Tre touch

Fire minutter senere kom 3-1. Og igjen var det Veton Berisha som scoret.

Samuel Adegbenro dempet et oppspill og la ballen i beina på Berisha. Denne gangen brukte 21-åring to touch på å legge ballen til rette før han banket den i mål på den tredje berøringen.

Det siste kvarteret kunne det likevel ha raknet for Viking. Sarpsborg spilte seg frem til sjanser, og at Andreas Nordvik ikke ble tomålsscorer alene med Iven Østbø etter 80 minutter, lurer nok i hvert fall Nordvik selv på hvordan er mulig.

Men Viking vant 3-1. Og i sum var det helt fortjent.

Kampen endte 3-1.
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter