NRK Meny
Normal

Berg kritiserer Blackburn-eierne

Mandag kveld stormet illsinte supportere banen da Blackburn rykket ned fra Premier League. Tidligere Blackburn-spiller Henning Berg er ikke nådig i sin kritikk av klubbens indiske eiere.

Rao-brødrene og Henning Berg

Brødrene Balaji (t.v.) og Venkatesh Rao har sendt Blackburn i grøften, mener tidligere Blackburn-spiller Henning Berg (t.h.).

Foto: NTB Scanpix

– De fleste klubber risikerer å rykke ned, men måten Blackburn går ned på, må være frustrerende for supporterne, sier Berg i et radiointervju med det engelske nettstedet talksport.

Blackburn må ta den tunge veien ned i Championship, etter at de tapte den viktige bunnkampen mot Wigan 1-0 mandag kveld.

Henning Berg spilte på Blackburn da laget vant Premier League i 1994/95, og har over 200 kamper for klubben. Han liker dårlig måten klubben har blitt styrt på siden brødrene Venkatesh og Balaji Rao og deres fjærkrefirma Venky's kjøpte klubben i november 2010.

– Problemene begynte da Venky's overtok eierskapet i klubben. Frem til da spilte Blackburn kanskje ikke den mest underholdende fotballen, men de fikk resultater. Venky's avsatte Sam Allardyce og hadde ambisjoner om å spille en mer attraktiv fotball, men de har ikke gode nok spillere til det, sier Berg.

Skuffet Gamst

Morten Gamst Pedersen rykker ned

Morten Gamst Pedersen har vært blant Blackburns beste spillere denne sesongen. Om han blir med klubben videre, er uvisst.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Morten Gamst Pedersen har kontrakt med Blackburn ut 2014-sesongen, og går nå en uviss fremtid i møte.

– Det er den tyngste dagen jeg noensinne har hatt. Jeg hadde troen helt til det siste, hadde vi vunnet i dag, hadde det vært et håp. Nå må jeg forholde meg til at det ikke er noe håp mer, sier Gamsten til VG.

Les også: Ingen nedrykksklausul for Gamst

Ifølge VG tjener nordmannen rundt 500.000 kroner i uken hos Blackburn. Det gjør ham til en av klubbens best betalte spillere. Spørsmålet er om midtbanespilleren blir med ned på nivå to.

– Jeg forholder meg til at jeg har en kontrakt på to år til, og tenker på den siste kampen mot Chelsea. Men etter det må jeg sette meg og ta en prat med klubben om framtiden, sier Gamst Pedersen.

Katastrofe-eiere

– Vi er knust. Vi følte vi spilte en bra kamp. Dette er et stort tilbakesteg for klubben, sa en skuffet Rovers-manager Steve Kean etter kampen.

Blackburn-supportere

Blackburn-supporterne var ikke nådige i sin dom over lagets svake sesong - som endte med nedrykk.

Foto: NTB Scanpix

Manageren var ikke den eneste som var skuffet over nedrykket.

Da sluttsignalet lød, var det flere av Blackburn-supporterne som entret banen i protest mot lagets svake sesong.

Flere av dem viftet med sesongkortene sine, som de så kastet i gresset.

Supporternes ville protester var i hovedsak rettet mot klubbledelsen - og da spesielt de indiske eierne.

Blackburn fikk nye eiere i november 2010, de indiske Rao-brødrene Balaji og Venkatesh og deres fjærkrefirma Venky's Limited.

De kjøpte Lancashire-klubben for 53 millioner pund i november 2010, og annonserte at Blackburn igjen skulle bli en toppklubb i England i løpet av de neste to årene.

– Vi vil at Blackburn skal spille underholdende fotball og at klubben skal bli nummer 4-5 i ligaen eller bedre, sa talsmann i Blackburns nye eier-firma Venky's, Anuradha Desai, til den lokale avisen Lancashire Telegraph i desember.

Les mer om Blackburns indiske eiere!

Sparket Allardyce - lovet toppkjøp

Blackburn skulle blant annet styrke stallen med både David Beckham og Ronaldinho, i tillegg til å hente Diego Maradona som lagets trener.

Noe av det første de indiske eierne gjorde, var å sparke klubbens manager Sam Allardyce, en avskjed som kom som en stor overraskelse ettersom klubben gjorde det bra under Allardyce.

Likevel var de indiske eierne uenige i at de gjorde et feilgrep.

– Supporterne burde stole på oss fordi vi gjør dette for klubbens beste. Dette har ingenting med Sam å gjøre, vi har bare et ulikt syn på fremtiden og vil at klubben skal vokse, sa Desai.

Les også: Raúl sa nei til Blackburn

De store planene fikk seg imidlertid et ordentlig skudd for baugen med nedrykket i går.

Realiteten er nemlig at Blackburn ikke har gjort noen store spillerkjøp siden Venky-brødrenes ankomst, men har istedet solgt unna flere av sine beste spillere - blant annet Phil Jones (til Manchester United) og Christopher Samba (til russiske Anzhi Makhachkala).

(artikkelen fortsetter under bildet)

Blackburn-eierne

Balaji og Venkatesh Rao er ingen populære menn i Blackburn.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Samba stakk

Få, om noen, har tatt bladet fra munnen og luftet sin misnøye med de indiske eiernes brutte lovnader.

I januar var Chris Samba den første som ytret seg.

– Jeg signerte ny kontrakt i januar i fjor fordi Venky's fortalte meg at de hadde store planer. Navn som Ronaldinho ble nevnt, og de lovet at det ville bli gjort store investeringer rundt laget. Det skjedde aldri, sa Samba den gang, som leverte inn transfersøknad og kom seg vekk fra det synkede skipet etter å ha streiket og nektet å spille for klubben.

Blackburn og Wolverhampton er altså klare for Championship med én serierunde igjen å spille. Det siste laget som rykker ned blir enten Bolton eller QPR.

Sjekk Premier League-tabellen her!

Hva synes du om Blackburns svake sesong? Si din mening her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.