Målkalas på Camp Nou

Barcelona slo Sjakhtar Donetsk 5-1 i første kamp i mesterligakvartfinalen.

Lionel Messi

Lionel Messi og Barcelona møter Sjakhtar Donetsk. Følg kampen fra kl 20.45.

Foto: JOSEP LAGO / AFP

NRK.no følger kampen spark for spark. Trykk F5 for å oppdatere!

Følg også: Følg Chelsea - Manchester United

90+2 - Kampen blåses av. Barcelona har slått Sjakhtar Donetsk 5-1. Sjakhtar hadde sin del av sjansene, men var ineffektive og dessuten svake bakover. Barcelona dominerte både sjansestatistikken og banespillet og storseieren var velfortjent.

90+1 - Bytte Barcelona: Afellay kommer inn for målskårer Iniesta.

87 - Pedro skyter over fra 25 meter.

86 - Mål, Barcelona. Alves herjer på høyrekanten og finner Xavi umarkert på elleve meter. Midtbanestjernen kan enkelt sette inn 5-1. Fem forskjellige spillere har scoret for hjemmelaget, men merkelig nok er ingen av dem Messi.

83 - Bytte Sjakhtar: Eduardo kommer inn for Hübschman

82 - Barcelona kontrer og Messi spilles fri på fem meter med åpent mål foran seg. Argentineren blåses imidlertid av for offside. Scoringen annuleres.

82 - Stolpeskudd fra Sjakhtar. Pasning i bakrommet fra Costa mot bakerste stolpe, der kommer Luiz Adriano fossende, avslutningen er bare centimeteren for dårlig.

81 - Alves fosser frem på høyrekanten, legger i boksen, avslutningen fra Iniesta går over.

80 - Fine kombinasjoner fra barcelona ender hos Alves som slår til med et skikkelig dårlig innlegg. Guardiola slår oppgitt ut med armene.

79 - Tempoet i kampen har falt noe de siste minuttene, men er fortsatt relativt høyt. Barcelona dominerer banespillet.

77 - Bytte Barcelona: Adriano erstattes av Maxwell.

77 - Gult kort til Fernandinho etter en sen takling.

75 - Bytte Sjakhtar: Willian tas ut, Alex Teixeira kommer inn.

74 - Costa spilles fri på venstrekanten, Pique rydder opp. Godt forsvarsspill av den tidligere unitedstopperen.

73 - Forsøket fra Dani Alves går høyt over.

72 - Messi tar med seg ballen på elegant vis, men feller på 25 meter. Frispark i god posisjon for hjemmelaget.

70 - Bytte Barcelona: Villa tas av banen og erstattes av Pedro

70 - Bytte Sjakhtar: Fernandinho kommer inn for Jadson.

69 - Sjakhtar har hatt ballen litt i det siste og vinner et hjørnespark. Barca får etterhvert slått unna.

65 - Rakitskiy feller Villa og pådrar seg gult kort.

63 - Messi skyter fra 20 meter, Pyatov slår ballen over mål. Barcelona fortsetter å presse, men skaper ikke noe på den påfølgende corneren.

60 - Mål, Barcelona. Hjemmelaget kontrer. Messi skjærer inn banen på 16 meter, legger ut til Keita som smeller ballen kontant i krysset. 4-1.

59 - Mål, Sjakhtar. Rakitskiy stusser frisparket fra Srna i mål med kneet. 3-1.

59 - Frispark til Sjakhtar på høyrekanten. Iniesta pådrar seg gult kort.

56 - Corner fra Sjakhtar klareres av Barcelona.

53 - Mål, Barcelona. Pique. Xavi slår en smart corner lavt inn til 12 meter. Der er Pique. Stopperen setter inn 3-0 med et godt plassert skudd. Sjakhtar er ikke med på notene i det hele tatt.

51 - Forsøket fra Xavi blir for svakt. Pyatov har full kontroll.

50 - Alves felles på 23 meter. Rat får gult kort. Frispark i god posisjon for hjemmelaget.

48 - Innlegg fra venstrekanten ender i beina til Luiz Adriano på bakerste stolpe, men spissen klarer ikke å få kontroll på ballen. Barcelona tar over.

46 - Barcelona setter i gang 2. omgang. Katalanerne triller ball innledningsvis.

45 +1 - Pause. Barcelona leder fortjent 2-0 etter første omgang. Sjakhtar har sett lite til ballen, men vært farlig frempå ved flere annledninger uten at de har klart å få hull på byllen.

44 - Villa er nære på å komme seg gjennom, men takles hardt av Rakitskiy. Dommeren er godt plassert å lar det passere. Villa har tydelig vondt i skulderen etter landingen.

43 - Iniesta felles i midtsirkelen og Barca får et frispark som tas raskt. Hjemmelaget fortsetter å holde ballen i laget.

41 - Busquets har fått seg en smell og ligger nede, men kommer seg raskt på beina igjen.

37 - Corner til Sjakhtar klareres av hjemmelaget.

33 - Mål, Barcelona. Alves tar et genialt løp inn i boksen fra sin høyre midtbaneposisjon. Iniesta slår en perfekt beregnet, høy gjennombruddspasning som Brasilianeren tar ned foran Pyatov og ekspederer i mål. 2-0.

31 - Alves slår inn fra høyre. Villa er umarkert på elleve meter og header på mål, men Pyatov redder.

28 - Overgang for Sjakhtar. Costa forsøker å finne Luiz Adriano to ganger, men begge forsøkene stoppes.

26 - Xavi drar av en mann, avanserer inn i feltet og spiller gjennom Alves på høyresiden, han chipper ballen inn i feltet, der venter Messi, men argentineren er et hode for lavt til å stange ballen i mål.

25 - Xavi slår en corner inn i feltet, den stusses ned på fem meter, rett i beina på Pique. Stopperen klarer ikke ta ned ballen og bortelaget får klarert.

23 - Adriano kommer seg til linja og legger ut i feltet. Sjakhtar får klarert.

19 - Messi er frekk og stjeler ballen fra en Ishchenko, dermed er han alene mot Pyatov fra skrå vinkel. Keeperen er raskt ute og Messi prøver en lobb, men Pyatov er våken og plukker ballen komfortabelt.

17 - Messi utfordrer og tas på 25 meter. Frispark i god posisjon for Barcelona. Messi forsøker skuddfoten og er halvmeteren unna å skru ballen i lengste kryss.

13 - Kjempesjanse til Sjakhtar. Luiz Adriano blir igjen spilt fri denne ganger etter et håpløst tilbakespill fra Alves. Valdes er våken og kommer ut og takler spissen på 20 meter. Ballen havner hos Willian som kan styre den inn i det åpne målet fra 30 meter. Forsøket går like utenfor. Pangstart på kampen.

12 - Costa spiller i bakrom, Luiz Adriano rykker fra forsvaret og er alene mot Valdes. Avslutningen blir for svak og går utenfor. God sjanse for bortelaget.

10 - Svak organisering i barcaforsvaret og Luiz Adriano blir spilt gjennom i bakrom. Brasilianeren klarer imidlertid ikke å sette fart på ballen og Katalanerne kommer seg på rett side.

8 - Hjemmelaget fortsetter å kontrollere banespillet. Fortsetter dette kampbildet er det lite håp for Sjakhtar.

5 - Barcelona holder ballen i laget. Ukrainerne har ikke klart å markere seg enda.

2 - Mål, Barcelona: Iniesta. Drømmeåpning for hjemmelaget. En gjennombruddspasning fra Messi går via en Sjakhtarspiller og i bena på Iniesta som ikke gjør noen feil alene mot keeper. 0-1.

1 - Sjakhtar sparker i gang 1. omgang og går rett i angrep. Ballen ender hos Valdes og Barcelona tar over.

Lagoppstillinger

Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Xavi, Villa, Iniesta, Messi, Mascherano, Keita, Busquets, Adriano. Benk: Miño, Bojan, Pedro, Milito, Maxwell, Afellay, Thiago Alcantara.

Sjakhtar Donetsk: Pyatov, Hübschman, Jadson, Luiz Adriano, Willian, Douglas Costa, Mkhitaryan, Rat, Ishchenko, Srna, Rakitskiy. Benk: Khudzhamov, Fernandinho, Eduardo, Kobin, Stepanenko, Alex Teixeira, Chyzhov.

Barcelona går ut i en 4-3-3 formasjon, mens hjemmelaget spiller 4-2-3-1.

Barca favoritt

Katalanerne er blant de heteste kandidatene til å vinne mesterligaen og er relativt klare favoritter til å avansere til semifinalene på bekostning av de ukrainske mesterne. Sjakhtar er likevel ikke et lag Barcelona kan ta lett på. I 2009 vant ukrainerne uefacupen og på veien til kveldens kvartfinale har de slått sterke lag som Arsenal og Roma.

I mesterligasammenheng må Sjakhtar betegnes som en outsider. I 2008 vant de overraskende 3-2 hjemme mot Barcelona. Lagene møttes sist i Supercupen. Da vant Barcelona på overtid etter scoring av Pedro.

Slik gikk det i går:

Fotballnyheter