NRK Meny
Normal

Avsluttet med stil

Rosenborg hadde kun femteplassen på tabellen og litt ære å spille for i sesongens siste kamp. Det var tydligvis nok for trønderne.

 

Marek Sapara
Foto: Eornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Før sesongavslutningen i Ålesund hadde Rosenborg kun to borteseire. Etter å ha slått Aalesund 2-1 på Color Line stadion, innkasserte de sesongens tredje og sikret femteplassen i en skuffende sesong for storlaget fra Trøndelag.

Selvmål

Rosenborg har hatt store problemer med forsvarsspillet denne sesongen og var litt på hælene fra start. Og Aalesund lot seg ikke be to ganger. I det 6. minutt vant Tor Hogne Aarøy en hodeduell i Rosenborgs straffefelt. Ballen landet hos Mika Koppinen som i et klønete klareringsforsøk satte ballen i eget mål.

Etter scoringen tok gjestene over kampen og styrte det meste av spillet hele første omgang. Per Ciljan Skjelbred spilte en god kamp og var aktiv og i 90 minutter. Andreas Nordvik debuterte fra start som midtstopper og leverte en god søknad til videre førstelagsspill.

Rosenborg vartet opp med hurtig angrepsspill og visste til tider klasse på Color Line stadion i kveld. De dominerte totalt midtveis i omgangen og skapte flere gode målsjanser.

Og utlikningen skulle komme. I det 43. minutt spilte Alexander Tettey veggspill med Yssouf Koné. Sistnevnte var alene med Adin Brown og kunne enkelt putte ballen i mål. Målet var helt fortjent og kom etter en god Rosenborg-periode.

Utvisning

Hjemmelaget klarte heller ikke å true Rosenborg i begynnelsen av andre omgang. Gjestene var utvilsomt lysten på seier og løp mer, raskere og smartere enn Aalesund.

Og jobben ble ikke akkurat lettere for sunnmøringene da kaptein Trond Fredriksen fikk sitt andre gule kort etter en kristakling på Marek Sapara. Bortelaget tok vare på sjansen og økte presset på Aalesund.

I det 72. fikk de lønn for strevet. Marek Sapara har scoret mange viktige mål for Rosenborg denne sesongen. I dag gjorde han det igjen. Skuddet fra seksten meter var for godt plassert for Adin Brown og dermed kunne slovaken juble for sin åttende scoring i sesongen.

Per Joar Hansen satte innpå Diego Silva i et forsøk på å få en utlikning. Og selv om brasilianeren fikk litt fart på Aalesunds angrepsspill, så ble det bare nesten for hjemmelaget.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.