Hopp til innhold

Avslørt: Chelsea mest respektløs i Premier League

Chelsea-spillerne og manager José Mourinho er blant verstingene når det gjelder respekt for dommere og motstandere, viser en ny undersøkelse.

Matic

UTVIST: Her må John Terry holde igjen Nemanja Matic etter at sistnevnte ble utvist i kampen mot Burnley 21. februar. Dommer Martin Atkinson måtte også tåle kritikk etter kampen. Utestengelsen ble redusert fra tre til to kamper da Chelsea anket det røde kortet.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

– Det er en klar kampanje. TV-eksperter, kommentatorer og trenere fra andre lag reagerer på en måte med Chelsea som de ikke gjør når det gjelder andre lag, sa Mourinho da Chelsea ble snytt for straffespark i kampen mot Southampton i desember.

O'Shea

KLAGER: John O'Shea (t.v.), Wes Brown og Sunderland kommer dårlig ut på respekt-listen.

Foto: Jon Super / Ap

Portugiseren er blitt kjent for sine stikk mot dommere, og denne uttalelsen kostet Mourinho til slutt 290.000 kroner i bot.

Men Mourinho og Chelsea-spillerne slenger ikke med leppa bare etter kampene. Statistikk fra Premier League og Det engelske fotballforbundet slår fast at Chelsea viser dommere minst respekt og har nest verst oppførsel på sidelinjen, skriver The Telegraph.

Liverpool på topp

Forbundets Fair Play-delegater overvåker hvert oppgjør, hvor oppførselen blir vurdert og belønnet med poeng på en skala fra 1-7.

Her ligger Chelsea helt på bunn av listen.

Londonerne har så langt fått 159 poeng, som er to poeng færre enn Sunderland. Det skiller imidlertid 22 poeng opp til Liverpool, som viser størst respekt for dommere, ifølge listen.

Tallene blir ikke særlig bedre når det gjelder oppførselen til lederne på sidelinjen – altså José Mourinho og hans kolleger. Igjen er Sunderland og Chelsea verst, men her plasserer Mourinho seg åtte poeng foran Gus Poyet (frem til 16. mars) og Dick Advocaat.

Sunderland verst

20 poeng foran og på topp finner vi West Bromwich, som har blitt ledet av både Alan Irvine, Rob Kelly (én kamp) og Tony Pulis denne sesongen.

Chelsea og Mourinho kan imidlertid trøste seg med at de ikke er på bunn – men heller ikke på topp – på Fair Play-listen. Her teller både offensivt og effektivt spill, gule og røde kort og oppførselen til både spillere og supportere.

Blåtrøyene har 8,0 poeng (14.-plass) på Fair Play-listen, hvor Sunderland (igjen) ligger ensomt på bunn med 7,4.

West Ham, Burnley og Liverpool deler førsteplassen med 8,3 poeng. Denne listen er ekstra hyggelig å toppe ved sesongslutt, fordi det kan gi en plass i Europaligaen.

Fotball

 • Haugesund utestenger supporter for rasistisk omtale av hovedtreneren

  En supporter får ikke komme på Haugesunds stadion de neste 35 kampene etter rasistisk omtale av hovedtrener Sancheev Manoharan i en podkast-episode.

  Det opplyser klubben en pressemelding torsdag.

  Tidligere har TV 2 omtalt podkast-episoden som skapte sinne i FKH-leiren. Der skal Manoharan ha blitt sammenlignet med en tegneseriefigur som er en ulovlig innvandrer.

  – Det er rystende. Vi har et ansvar for å stoppe slike ting, og derfor synes jeg det er på sin plass å si fra på det kraftigste her, sa Manoharan til TV 2 for noen dager siden.

  – Uakseptabel ordbruk

  Nå har klubben tatt grep.

  – Utestengelsen kommer som følge av en helt uakseptabel ordbruk vi som klubb ikke kan akseptere. Det skjer gjentatte ganger i samme episode, og det er tidligere også blitt benyttet andre, nedsettende begreper om en av våre ansatte som er langt over streken. Sett i lys av det, er vi heller ikke veldig imponert over beklagelsen som er kommet fra podkastens redaksjon i etterkant, sier daglig leder Martin Fauskanger.

  Personen som nå er utestengt, må dessuten gjennom et holdningsprogram før vedkommende får komme tilbake på stadion.

  Norsk Toppfotball reagerer

  Personene bak podkasten har i en uttalelse beklaget hendelsen.

  – Vi beklager at vi i siste episode brukte en referanse som kunne oppfattes som støtende for FKHs trener Sancheev Manoharan. Dette var selvsagt ikke vår intensjon, står det i en uttalelse sendt til TV 2.

  Episoden er senere blitt slettet.

  Også Norsk Toppfotball reagerer sterkt.

  – Rasisme hører ikke hjemme i fotballen, uansett om du befinner deg på tribunen, på banen eller i et podkaststudio. At FK Haugesund reagerer sterkt når en av deres ansatte blir omtalt på denne måten, har vi full forståelse for, sier NTFs administrerende direktør Jens Haugland.

  (©NTB)

  Haugesunds trener Sancheev Manoharan
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Kompany ny trener i Bayern – hentet etter PL-nedrykk

  Vincent Kompany (38) er klar som ny hovedtrener for den tyske storklubben Bayern München. Han har fått kontrakt til sommeren 2027.

  Belgieren tar over etter Thomas Tuchel, som måtte forlate Bayern etter at klubben gikk gjennom sin første troféløse sesong siden 2011/12.

  Kompany fikk toppjobben selv om han ikke greide å ta Burnley til fornyet plass i Premier League.(NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Mike Egerton / AP
 • Bekreftet: Hansi Flick ny hovedtrener i Barcelona

  Tyskeren Hans-Dieter «Hansi» Flick (59) erstatter Xavi Hernandez og skal lede Barcelona framover.

  Flick ble onsdag presentert som Barcas nye trener, tre dager etter at Xavi ledet laget for siste gang mot Sevilla søndag.

  Tyske medier rapporterte allerede før helgen at Flick ville undertegne en kontrakt til sommeren 2026 med sin nye klubb.

  Flick har vært arbeidsledig siden han måtte gå som landslagssjef for Tyskland i september i fjor. Han har tidligere hatt stor suksess som hovedtrener for Bayern München, der han også vant fire ligagull som spiller.

  Xavi hadde en turbulent siste sesong som Barcelona-trener. I januar kunngjorde han at han bare ville jobbe ut sesongen, men tre måneder senere undertegnet han en forlengelse til sommeren 2025. Likevel er han nå altså ferdig i klubben. (NTB)

  International Friendly - Germany v Japan
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Sønstevold legger opp som fotballspiller: – Ekstremt stolt

  31 år gamle Anja Sønstevold gir seg med toppfotball. Hun har spilt i Italia de siste sesongene.

  Sønstevold skriver selv om avgjørelsen på Instagram.

  – Jeg er ekstremt stolt og utrolig takknemlig for karrieren min, skriver hun.

  Sønstevold fikk 31 landskamper for Norge. Den siste kom mot Filippinene i VM i fjor. Hun står med til sammen 68 aldersbestemte landskamper.

  Hun startet karrieren i Grei før hun gikk til Kolbotn. Deretter var det seks sesonger i LSK Kvinner før turen gikk utenlands til Fleury 91, Inter og Roma.(NTB)

  Em i fotball for kvinner 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Nusa og Vetlesen ligamestere i Belgia

  Landslagsspillerne Hugo Vetlesen og Antonio Nusa kunne til slutt juble for seriegull med Club Brugge etter 0-0 mot Cercle Brugge.

  Det ene poenget var nok for å holde seg foran Union Saint-Gilloise som vant sin kamp mot Genk 2-0.

  Vetlesen startet kampen og ble tatt av helt på tampen. Nusa kom inn de siste 20 minuttene. Jesper Daland spilte hele kampen i gjestenes midtforsvar.

  Ronny Deila startet sesongen som Brugge-sjef, men han fikk sparken etter en lang rekke med skuffende resultater. Nicky Hayen har overtatt ansvaret.

  t2co-ep70oM
  Foto: NTB

Politiet knyter valdshendingar til fotballsupporterar: – Ikkje akseptabelt

Eliteserien i fotball 2024: Kristiansund - Bodø/Glimt

Rasa mot publikum etter «homofobiske gloser»: – Bør ikkje aksepterast

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette