Avslørt: Chelsea mest respektløs i Premier League

Chelsea-spillerne og manager José Mourinho er blant verstingene når det gjelder respekt for dommere og motstandere, viser en ny undersøkelse.

Matic

UTVIST: Her må John Terry holde igjen Nemanja Matic etter at sistnevnte ble utvist i kampen mot Burnley 21. februar. Dommer Martin Atkinson måtte også tåle kritikk etter kampen. Utestengelsen ble redusert fra tre til to kamper da Chelsea anket det røde kortet.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

– Det er en klar kampanje. TV-eksperter, kommentatorer og trenere fra andre lag reagerer på en måte med Chelsea som de ikke gjør når det gjelder andre lag, sa Mourinho da Chelsea ble snytt for straffespark i kampen mot Southampton i desember.

O'Shea

KLAGER: John O'Shea (t.v.), Wes Brown og Sunderland kommer dårlig ut på respekt-listen.

Foto: Jon Super / Ap

Portugiseren er blitt kjent for sine stikk mot dommere, og denne uttalelsen kostet Mourinho til slutt 290.000 kroner i bot.

Men Mourinho og Chelsea-spillerne slenger ikke med leppa bare etter kampene. Statistikk fra Premier League og Det engelske fotballforbundet slår fast at Chelsea viser dommere minst respekt og har nest verst oppførsel på sidelinjen, skriver The Telegraph.

Liverpool på topp

Forbundets Fair Play-delegater overvåker hvert oppgjør, hvor oppførselen blir vurdert og belønnet med poeng på en skala fra 1-7.

Her ligger Chelsea helt på bunn av listen.

Londonerne har så langt fått 159 poeng, som er to poeng færre enn Sunderland. Det skiller imidlertid 22 poeng opp til Liverpool, som viser størst respekt for dommere, ifølge listen.

Tallene blir ikke særlig bedre når det gjelder oppførselen til lederne på sidelinjen – altså José Mourinho og hans kolleger. Igjen er Sunderland og Chelsea verst, men her plasserer Mourinho seg åtte poeng foran Gus Poyet (frem til 16. mars) og Dick Advocaat.

Sunderland verst

20 poeng foran og på topp finner vi West Bromwich, som har blitt ledet av både Alan Irvine, Rob Kelly (én kamp) og Tony Pulis denne sesongen.

Chelsea og Mourinho kan imidlertid trøste seg med at de ikke er på bunn – men heller ikke på topp – på Fair Play-listen. Her teller både offensivt og effektivt spill, gule og røde kort og oppførselen til både spillere og supportere.

Blåtrøyene har 8,0 poeng (14.-plass) på Fair Play-listen, hvor Sunderland (igjen) ligger ensomt på bunn med 7,4.

West Ham, Burnley og Liverpool deler førsteplassen med 8,3 poeng. Denne listen er ekstra hyggelig å toppe ved sesongslutt, fordi det kan gi en plass i Europaligaen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp