Bohinen etter Godset-skrell: – Utrolig stolt

ASKER/OSLO (NRK.no) Lars Bohinens Asker slo til med en cupskrell av de sjeldne ved å sende formlaget Strømsgodset på hodet ut i 2. runde.

Asker leder 1-0 mot Strømsgodset

SE VIDEO: Her sender Ståle Sæthre overraskelseslaget Asker i ledelsen mot Strømsgodset.

Bohinen

Lars Bohinen tok over som trener i Asker i november 2012.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg er utrolig stolt, men det finnes viktigere kamper enn det her, sier en nøktern Lars Bohinen til NRK.no.

Asker-treneren har nemlig klare ambisjoner om opprykk til 1.-divisjon, og seieren mot Strømsgodset demper neppe forventningene.

Strømsgodset og Asker hadde tre strake seire hver i henholdsvis eliteserien og 2.-divisjon, men onsdag var det vanskelig å se den store nivåforskjellen på lagene:

Etter å ha blitt presset bakover på banen i starten av kampen, sørget Askers Ståle Sæthre for en sensasjonell ledelse for vertene da Adam Larsen Kwarasey ble nødt til å gi en enkel retur.

Bohinen-jubel

Like etter pause doblet Ali Mohammadian ledelsen, og Asker-spillerne feiret ved å storme bort til Lars Bohinen ved trenerbenken.

– Dette er det største jeg har vært med på! Det er ikke alltid jeg scorer, så det var fint å få være den som avgjør kampen, sier matchvinneren til NRK.no.

En gestikulerende Bohinen spaserte ofte bort fra benken og jaget laget sitt fremover på banen.

– Det er stort. Jeg har ikke vært med på dette før - på denne siden av bordet. Men jeg tar ikke av. Cup er cup, sier Bohinen til NRK.no.

Strømsgodset ble tildelt straffe like etter kalddusjen, og Lars Christopher Vilsvik sørget for 30 nervepirrende minutter på Føyka stadion.

– Sliter med uttellingen

Til tross for et massivt Godset-press mot slutten, var det et hardtarbeidende Asker som på overbevisende vis kjempet i land seieren mot eliteserietoeren.

– Jeg likte måten de spilte på. De gikk utpå der og prøvde. Det er sånn du skal spille mot et lag i høyere divisjoner. Du skal prøve å spille ditt eget spill. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å skryte av det de gjorde, sier Godset-trener Ronny Deila.

– Undervurderte dere Asker?

– Nei, det synes jeg ikke vi gjorde. Vi hadde to store sjanser etter 10 minutter. Gutta skapte åtte sjanser, men scoret bare ett. Vi sliter litt med uttellingen, svarer Deila.

Tre eliteserielag slått ut

Også Sandnes Ulf og Sarpsborg 08 gikk på en cupsmell i 2. runde.

Flekkerøys Christian Andreassen senket Sandnes-laget med to scoringer i første omgang, mens Agim Shabani ga Kvik Halden 1-0-seier over Sarpsborg 08 like før slutt.

Odds Ballklubb vant til slutt 2-1 mot Pors Grenland etter ekstraomganger. Både Sogndal og Hønefoss måtte ut i straffesparkkonkurranser for å ta seg videre mot IF Birkebeineren og SK Træff.

Asker dobler ledelsen mot Strømsgodset

SE VIDEO: Ali Mohammadian sørget for ville jubelscener da han doblet ledelsen for Asker.

Strømsgodset utligner mot Asker

SE VIDEO: Strømsgodsets Lars-Christopher Vilsvik slo tilbake fra straffemerket.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.