NRK Meny
Normal

Endelig mål for Giroud: – En lettelse

Olivier Giroud startet Arsenals snuoperasjon i Premier League-kampen mot West Ham lørdag kveld. Det gjorde godt for franskmannens selvtillit.

Olivier Giroud

Her scorer Olivier Giroud sitt første Premier League-mål. Det resulterte i 1-1 til pause og lettelse for franskmannen.

Foto: Sang Tan / Ap

Giroud

- Det er godt for selvtilliten at jeg scorer i kveld, sier Olivier Giroud.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters
Theo Walcott

Theo Walcott stormet bort til supporterne for å feire målet som sendte Arsenal i ledelsen.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters
Sam Allardyce

Sam Allardyce mener West Ham hadde sine sjanser, men ble hardt straffet når de ikke klarte å utnytte dem. - Det viser hva ligaen handler om, sier han.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters
Santi Cazorla

Santi Cazorla fastsatte sluttresultatet til 1-3.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Arsenal har tatt med seg ett poeng på sine to siste seriekamper, men lørdag kveld var laget tilbake på vinnersporet.

Det så lyst ut for West Ham da Mohamed Diame sendte vertene opp i ledelsen omtrent midtveis i første omgang. Arsenals snuoperasjon startet da Olivier Giroud utlignet til 1-1 like før pause, franskmannens første mål i Premier League.

– Det er en lettelse. Det er godt for selvtilliten at jeg scorer i kveld. Etter tapet mot Chelsea vinner vi igjen, sier Giroud i et intervju vist på TV2 etter kampen.

Det er mange kamper, og vi har en bred og god stall. Når sjefen gir meg muligheten til å spille, gir jeg alt, sier franskmannen.

Walcott-scoring

Bortesupporterne på Upton Park ble holdt lenge på pinebenken, men 13 minutter før full tid sendte innbytter Theo Walcott Arsenal opp i ledelsen.

Walcott ble nydelig spilt gjennom av Santiago Cazorla. 23-åringen satte full fart, siktet inn og sendte ballen kontrollerte i nettmaskene bak Jussi Jääskeläinen.

Walcott løp jublende mot Arsenal-supporterne på tribunen. Målscoreren fikk både en og to kraftige klemmer fra sidelinjen, og medspillerne måtte dra ham i drakta for å få ham ut av den feirende supporterskaren.

– Laget ser bra ut. Å være en del av det er flott. Jeg vil spiller mer, sier målscoreren i et intervju vist på TV2 etter kampen.

Klatret på tabellen

Fem minutter senere var rollene byttet om. Walcott hadde den målgivende pasningen, men Cazorla gjorde det meste av jobben selv.

Han dundret til fra vel 17 meter og ballen gikk i mål bak en utspill West Ham-keeper.

– Det er en nytelse å se på ham. Det han gjorde i dag var bra. Jeg håper alle unge fotballspillere i England ser på ham, sier Arsene Wenger.

Lørdagens seier bringer Arsenal opp til femteplass på tabellen. De har like mange poeng som Manchester United, men ligger foran på målforskjell.

Hardt straffet

West Ham-manager Sam Allardyce mener denne kampen viste hvor tøft Premier League er.

– Tar du ikke sjansene du får, blir du straffet. Vi skapte sjanser, men tok dem ikke og ble straffet mot slutten. Det viser hva ligaen handler om, sier han.

– Det var skuffende med et mål imot rett før pause, men vi kan ikke si noe på resultatet, sier han.

West Ham ligger på åttendeplass etter sju spilte kamper. Laget står med 11 poeng.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.