NRK Meny
Normal

Andersen en belastning

Morgan Andersen-saken er en belastning for norsk fotball, mener fotballpresident Sondre Kåfjord.

Morgan Andersen
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Fotballpresidenten er i Kina for å følge de norske fotballjentene, men har ikke kunnet unngå å få med seg den siste utviklingen i Mikel-Andersen-saken. Han mener at det er svært uheldig for norsk fotball av statsadvokaten nå har tatt ut tiltale mot Fredrikstad-direktør Morgan Andresen for dokumetfalsk og falsk forklaring.

 

 

Fotballpresident Sondre Kåfjord
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Det er en kjedelig sak for norsk forball. Det er en klart belastning å ha en sentral leder i fotball-Norge under tiltale, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NRK.

Hva kan fotballforbundet foreta seg i denne saken ?

- Vi gjør ingen ting med denne saken før den har blitt behandlet i retten. Det er tatt ut tiltale, men det foreligger ingen dom så derfor forholder vi oss til at rettssystemet må løpe sin gang, men bare det at det er tatt ut tiltale er en belastning for norsk fotball. Det er det liten tvil om, sier Kåfjord videre.

På hvilken måte er det en belastning ?

- Når det har foregått etterforskning og den har kommet så langt at det taes ut en tiltale. Så betyr det at noen i rettssystemet som vurderer det dit at det er sannsynlig at det har blitt begått ulovligheter, og det skaper en vanskelig situasjon for oss egentlig, sier fotballpresidenten på telefon fra Shanghai.

Hvilke konsekvenser kan det få for Morgan Andersen arbeid med fotball i fremtiden hvis han skal bli funnet skyldig ?

- Da vil vi se dette i forhold til vårt eget regelverk, men vi avventer det til det finnes en dom i saken, avslutter Kåfjord videre.

Fotballnyheter