Aalesund-kapteinen: – Jeg skjønner ikke hva som skjer

Jonatan Tollås Nation var langt nede etter at Aalesund rotet bort ledelsen mot Rosenborg.

Aalesund

Jonatan Tollås Nation sier han skjønner lite av hvorfor Aalesund slapp Rosenborg inn i kampen igjen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Dette er surt. Jeg skjønner ikke hva som skjer. Vi blir mer slitne enn RBK, og det er bemerkelsesverdig, sier Tollås Nation til NRK.

Serieleder Aalesund hadde lenge kampen mot Rosenborg i sin hule hånd og ledet 2–0, men etter hvilen våknet gjestene som scoret to mål på syv minutter. Dermed ble det poengdeling i Color Line Stadion.

– Jeg er ikke fornøyd med at vi mister 2-0-ledelsen. Men jeg er glad for at de ikke tar innpå oss på tabellen, sier han til C More.

Stanget hjemmelaget i ledelsen

Mens Aalesunds kaptein var skuffet etter å ha tapt to poeng, var Rosenborg-spillerne lettet etter den sterke andreomgangen.

– Dette betyr mye. Vi har veldig bra moral, og det står respekt av det vi gjorde etter at vi havnet under 2-0, sier målscorer Tarik Elyounoussi.

Rosenborg åpnet serien på fantastisk vis, men har skuffet i de siste kampene – med blant annet tap mot Haugesund og Sandnes-Ulf.

– Det er veldig viktig at vi klarte å komme tilbake. Vi har vært gjennom en tung periode. Derfor er det ekstra viktig at vi klarte å reise oss på 2–0 til AaFK, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi sier at uavgjortresultatet mot Aalesund betyr mye for moralen i laget.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Stanget Aalesund i ledelsen

Rosenborg åpnet kampen best og skapte flere halvsjanser. Men midtveis i omgangen våkent de oransje fra Ålesund.

I det 26. minutt var hjemmelagets Leke James høyest på en corner og stanget ballen kontant inn bak Alexander Lund Hansen i Rosenborg-målet.

Og hjemmelaget fortsatte der de slapp etter hvilen. Etter drøye 50. minutter ble Aalesund-publikummet vitne til en scoring som alene var verdt inngangspengene.

Barrantes tok med seg ballen fra midtbanen og la inn et innlegg som traff en Rosenborg-spiller. Men på returen ventet Fredrik Ulvestad som klinte til i lengste kryss fra omtrent 16-meteren.

RBK våknet

Men Rosenborg ga seg ikke. Etter drøye timen begynte laget, som mange ser på som den heteste gullfavoritten, å skape mer fremover. Og de fikk lønn for strevet.

I det 65. minutt tråklet Dockal seg gjennom forsvaret til Aalesund, men Grytebust reddet avslutningen hans fra 10 meter. Returen gikk imidlertid rett i beina på Elyounoussi som enkelt satte inn sitt tredje mål for sesongen. Dermed var det kamp igjen.

Og det skulle altså bare ta syv minutter før Rosenborg skaffet balanse i regnskapet. John Chibuike, som ble byttet inn i pausen, mottok et innlegg på bakerste stolpe og satte ballen enkelt i mål.

Fotball

 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP