Aalesund-kapteinen: – Jeg skjønner ikke hva som skjer

Jonatan Tollås Nation var langt nede etter at Aalesund rotet bort ledelsen mot Rosenborg.

Aalesund

Jonatan Tollås Nation sier han skjønner lite av hvorfor Aalesund slapp Rosenborg inn i kampen igjen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Dette er surt. Jeg skjønner ikke hva som skjer. Vi blir mer slitne enn RBK, og det er bemerkelsesverdig, sier Tollås Nation til NRK.

Serieleder Aalesund hadde lenge kampen mot Rosenborg i sin hule hånd og ledet 2–0, men etter hvilen våknet gjestene som scoret to mål på syv minutter. Dermed ble det poengdeling i Color Line Stadion.

– Jeg er ikke fornøyd med at vi mister 2-0-ledelsen. Men jeg er glad for at de ikke tar innpå oss på tabellen, sier han til C More.

Stanget hjemmelaget i ledelsen

Mens Aalesunds kaptein var skuffet etter å ha tapt to poeng, var Rosenborg-spillerne lettet etter den sterke andreomgangen.

– Dette betyr mye. Vi har veldig bra moral, og det står respekt av det vi gjorde etter at vi havnet under 2-0, sier målscorer Tarik Elyounoussi.

Rosenborg åpnet serien på fantastisk vis, men har skuffet i de siste kampene – med blant annet tap mot Haugesund og Sandnes-Ulf.

– Det er veldig viktig at vi klarte å komme tilbake. Vi har vært gjennom en tung periode. Derfor er det ekstra viktig at vi klarte å reise oss på 2–0 til AaFK, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi sier at uavgjortresultatet mot Aalesund betyr mye for moralen i laget.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Stanget Aalesund i ledelsen

Rosenborg åpnet kampen best og skapte flere halvsjanser. Men midtveis i omgangen våkent de oransje fra Ålesund.

I det 26. minutt var hjemmelagets Leke James høyest på en corner og stanget ballen kontant inn bak Alexander Lund Hansen i Rosenborg-målet.

Og hjemmelaget fortsatte der de slapp etter hvilen. Etter drøye 50. minutter ble Aalesund-publikummet vitne til en scoring som alene var verdt inngangspengene.

Barrantes tok med seg ballen fra midtbanen og la inn et innlegg som traff en Rosenborg-spiller. Men på returen ventet Fredrik Ulvestad som klinte til i lengste kryss fra omtrent 16-meteren.

RBK våknet

Men Rosenborg ga seg ikke. Etter drøye timen begynte laget, som mange ser på som den heteste gullfavoritten, å skape mer fremover. Og de fikk lønn for strevet.

I det 65. minutt tråklet Dockal seg gjennom forsvaret til Aalesund, men Grytebust reddet avslutningen hans fra 10 meter. Returen gikk imidlertid rett i beina på Elyounoussi som enkelt satte inn sitt tredje mål for sesongen. Dermed var det kamp igjen.

Og det skulle altså bare ta syv minutter før Rosenborg skaffet balanse i regnskapet. John Chibuike, som ble byttet inn i pausen, mottok et innlegg på bakerste stolpe og satte ballen enkelt i mål.

Fotballnyheter