Aalesund refser Fotballforbundet

Aalesunds Fotballklubb refser Norges Fotballforbund (NFF) for manglende tiltak overfor Lyn.

Henrik Hoff

Klubbdirektør i Aafk, Henrik Hoff.

Foto: Arne Flatin / NRK

En konkurs i Lyn vil føre til at kamper strykes, og poengtrekk for de andre lagene. Klubbdirektør i Aafk, Henrik Hoff, etterlyser handling fra NFF.

- Dette er meget beklagelig, det er seks serierunder igjen og det går ikke an å holde på sånn, sier han.

Går hardt utover AaFK

Klubbdirektøren i Aalesund vet at hvis Lyn blir begjært konkurs i sesongen, og det er høyst reelt, så trekkes poengene fra Lyns kamper. Dette vil gå hardest utover AaFK, som vil miste seks poeng.

Les: - Lyns kamper strykes

Hadde det skjedd i dag, ville laget ligget på direkte nedrykksplass. Hoff mener denne potensielle situasjonen kunne vært unngått hvis Fotballforbundet hadde tatt affære.

- Forbundet burde vært ute og orientert medlemmene sine om hva de kan gjøre for at en klubb ikke skal gå konkurs helt på tampen av sesongen, sier Hoff.

Må sitte og se på

- Vi må dessverre sitte og se på, sier konstituert generalsekretær i NFF, Erik Loe.

Han understreker at forbundet ikke kan gå inn og hjelpe klubber økonomisk, men har dette svaret på kritikken fra Henrik Hoff i Aalesund:

- Hvis vi blir invitert inn, så kan vi bidra med kompetanse og det vi har der. Det motsatte ville ha vært å gå inn i en klubb, og det ville man vel også ha reagert negativt på, sier han.

- Det er ille

Henrik Hoff mener forbundet ikke burde vente på noen invitasjon fra klubber i nød, men heller tatt initiativ selv for lenge siden.

- Det er ille når det har gått så mye av sesongen, og så skal det ende med at alle resultater skal strykes, mener han.

Fotballnyheter