NRK Meny
Normal

Landslaget mister U21-guttas EM-fest

A-landslagets program har den siste uka kollidert fullstendig med EM-kampene til U21-laget. Tirsdag må A-lagsspillerne nøye seg med oppdateringer under oppvarmingen til Makedonia-kampen.

Egil Olsen

Landslagssjef Egil Olsen og A-landslagsspillerne satt på flyet til henholdsvis Albania og Oslo da U21-laget spilte sine to første gruppespillkamper i EM. Her er de på søndagens trening på Åråsen stadion.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er synd at vi ikke får sett kampene, sier Tom Høgli til NRK.no.

Da Harmeeth Singh satte inn den viktige utligningen mot Israel sto Høgli og resten av A-landslagsspillerne i passkø på flyplassen i Tirana, og da fotball-Norges nye kjæledegger briljerte mot England ventet de samme A-landslagsspillerne på bagasjen på Gardermoen.

Tirsdagens kamp får de heller ikke sett i sin helhet da den krasjer med privatlandskampen mot Makedonia.

– Men vi har jo tv i garderoben, det kan godt hende den skal stå på, sier Høgli.

– Jeg skulle gjerne fått med meg kampen, sier Tarik Elyounoussi.

Én time

Tarik Elyounoussi

– Norge har en fair sjanse til å gå hele veien i EM, sier Tarik Elyounoussi.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

U21-lagets møte med Italia starter en time tidligere enn Makedonia-kampen, dermed har spillerne på Ullevaal mulighet til å få med seg 1. omgang, men landslagsledelsen har foreløpig ikke bestemt seg for om tv-en skal stå på eller ikke. Fortløpende oppdateringer vil det uansett bli.

– Vi kommer til å ligge tett på kampen, det er ingen grunn til å skjerme spillerne for den. Det som skjer er viktig for norsk fotball, sier assistenttrener Ola By Rise og legger til:

– Vi må klare å ha to tanker i hodet samtidig. Spillerne er profesjonelle. Vi skal forberede oss best mulig til kampen vi selv skal spille, samtidig som vi skal holde et blikk på U21-kampen.

– Lever med U21-laget

Da Norge møtte Kypros borte i VM-kvalifiseringen i høst spilte U21-laget avgjørende play off-kamp mot Frankrike (vant 5-3). Da var det svært populært med oppdateringer.

– Det ble kjempejubel under oppvarmingen. Vi lever jo med U21-laget og krysser fingrene for dem, sier By Rise.

U21-landslaget har blitt et populært tema i spillergruppen under samlingen den siste uka.

– Jeg har spilt med mange av dem som spiller der, det er gøy at de får det til. Dersom de unngår å møte Spania eller Nederland tror jeg de har en fair sjanse til å gå hele veien, sier Tarik Elyounoussi.

50 kroner

Akkurat som hos landslagsspillerne fanger U21-laget oppmerksomheten til stadig flere nordmenn. Det kan bety glisne tribuner på Ullevaal tirsdag.

Fotballforbundet lokker publikum med uvanlig billige billetter - de billigste får du til 50 kroner.

– Vi har senket prisene så kampen blir blant de billigste landskampene du kan se i løpet av et år. Vi vet av erfaring at det er vanskelig i å trekke folk på privatkamper, sier informasjonssjef i fotballforbundet Svein Graff.

Ifølge Graff var det i forrige uke solgt 8 500 billetter til kampen - inkludert sponsorbilletter.

Billettprisene ble fastsatt før U21-EM startet.

Fotballnyheter