– Et annet utfall ville vært en hån mot evalueringen

Styreleder Kjell Tennfjord sier det hadde vært en hån mot AaFKs interne evaluering dersom Kjetil Rekdal hadde fått beholde jobben.

Hoff Tennfjord og Arnefjord

Adm. dir. Henrik Hoff, styreleder Kjell Tennfjord i Aalesund Fotballklubb AS og kaptein Daniel Arnefjord stilte til pressekonferanse på Color Line Stadion.

Tirsdag kl. 11.00 inviterte AaFK til pressekonferanse i sine lokaler på Color Line Stadion.

Adm.dir. Henrik Hoff, kaptein Daniel Arnefjord og styreleder Kjell Tennfjord var til stede. Det var imidlertid ikke avtroppende trener Kjetil Rekdal.

Det var mandag kveld det ble klart at et samlet styre avskjediget Rekdal med umiddelbar virkning, med bare ett år igjen av kontrakten.

Kjell Tennfjord startet pressekonferansen med en orientering rundt sparkingen av Kjetil Rekdal.

– En trist ende for alle – men det var nødvendig

– Ingen kan ta fra Rekdal at han har skaffet oss to cupgull og stabil eliteseriedeltagelse. Likevel - av og til må man ta noen steg tilbake for å kunne gå fremover igjen, sier Tennfjord.

Styrelederen i Aalesund Fotballklubb sier styret har en todelt ambisjon: sportslig utvikling av klubben og skaping av engasjement.

– Dette må likevel gjøres i vårt tempo, og penger betyr mye i denne prosessen. Ønsket om å ta nye steg og bli ledende på sport i Norge er likevel absolutt til stede.

Den utviklingen blir nå uten Kjetil Rekdal. Trioen som i dag stilte opp for pressen la ikke skjul på at sparkingen var et tungt, men nødvendig steg.

– En trist ende for alle parter, men det var nødvendig. Ut ifra en totalvurdering av styret mener vi dette er en riktig beslutning for å kunne utvikle seg videre. Vi mener avgjørelsen er tatt uten følelser, og står for vurderingen.

Tennfjord sier de ikke ønsker å gå i dypet av evalueringen, og forklarer at man har med en personalsak å gjøre. Dette skal foregå utenfor det offentlige rom, sier Tennfjord.

Saken fortsetter under bildet

Pressekonferanse aafk

Pressekonferanse på Color Line Stadion.

Sugd tom for energi

Kaptein Daniel Arnefjord sier Kjetil Rekdals mange negative utspill i media har sugd troppen tom for energi. Store forventninger kombinert med en omkransende negativitet har ifølge AaFKs kaptein vært en utfordring.

– Alle som har fulgt med på AaFK i media har vel sett all negativiteten. For å si det sånn – det er veldig godt at sesongen 2012 nå er over, og at vi kan samle kraft og forhåpentligvis få ut potensialet vi har i spillergruppen og byen. Spillerne støtter styrets avgjørelse i saken, sier Arnefjord.

Arnefjord sier både spillere og trenere går, og at han tror sparkingen er nødvendig for at AaFK som klubb skal kunne utvikle seg videre.

Henrik Hoff sin stilling

– Mange mener at du bør gå, adm. dir. Henrik Hoff. Hva tenker du om det? spør NRKs journalist

– Det er selvsagt ikke kjekt, og jeg har fått det med meg, sier Hoff, uten å kommentere spørsmålet videre.

Tennfjord bekrefter at ingen andre stillinger en Rekdals var oppe til vurdering, og sier Henrik ikke har vært involvert i sparkingen av hovedtreneren.

– Henrik har ikke lagt noen føringer i forhold til oppsigelsen. Det er styret som har tatt beslutningen, og dette vil jeg understreke, sier Tennfjord.

Hoff har ledet evalueringsprosessen og levert denne inn til styret, men han vil ikke kommentere sitt samarbeidsforhold med Rekdal. Det har vært kjent i media at det har vært samarbeidsproblemer, blant annet gjennom personangrep i media.

– Vår daglige leder har utført sitt oppdrag til punkt og prikke med å være en ambassadør for klubben opp mot styret, sier styreleder Tennfjord.

Saken fortsetter under bildet

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal har ikke fått noen skriftelige advarsler fra ledelsen før sparkingen fant sted.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sjans?

TV2s journalist spør adm. dir Henrik Hoff om Rekdal har fått sjans til å justere kursen underveis i prosessen.

– Jeg har hatt jevnlige samtaler med Kjetil, så ja, vi har snakket med ham om det, men ingen skriftlige advarsler har vært gitt.

Arnefjord vil på sin side ikke kommentere spørsmålet om det er Rekdals opptredener i media eller deltagelsen på treningsfeltet som utløser mest misnøye i troppen.

– Personlig ser jeg at deler av treningen kunne vært gjort annerledes, men dette blir egentlig uinteressant å kommentere, sier han.

– En hån mot evalueringen

Styreleder Tennfjord avviser at Rekdal har overlevd i stillingen, kun på grunn av gode resultater.

– Vi som sitter i ledelsen har holdt på med fotball såpass lenge at vi tenker lenger enn dette. I løpet av de fire årene Rekdal har vært her har klubben brukt 30 millioner kroner på spillerkjøp. Det er mye for en klubb på vår størrelse, og som gode sunnmøringer vil vi være forsiktige med pengene. Dette er verdier vi stolt av.

– En annen beslutning om Rekdals avskjedigelse hadde vært en hån mot evalueringen i klubben, sier Tennfjord.

Bjarne Haagensen

Tennfjord fikk en rekke spørsmål rundt styreformann Bjarne Haagensen sin deltagelse i prosessen.

Foto: Trond Vestre / NRK

På spørsmål om hvor styreleder i Ålesund Fotball AS, Bjarne Haagensen står i beslutningen, svarer Tennfjord at han står helt utenfor avgjørelsen om å sparke klubbens hovedtrener.

Haagensen var til stede ved gårsdagens styremøte der Rekdals fremtid ble avgjort, men grunnen til dette skal ifølge Tennfjord være fordi det ble diskutert økonomispørsmål, noe som involverer styret i Ålesund Fotball AS.

Tennfjord avviser blankt at Haagensen har hatt noen innvirkning på det sportslige, men utelukker ikke at han har kommet med synspunkter.

Haagensen har kommet med flere utspill i media den siste tiden som involverer det sportslige i klubben, men Tennfjord har ingen forklaring på hvorfor styret ikke har stoppet Haagensen i dette gjøremålet.

Ser fremover

– Nå kommer det inn en ny trener, og vi spillerne vil selvsagt komme med våre synspunkter på hvordan vi skal spille.

– Hva er din favorittrener da, Daniel?

– Det har jeg ikke fundert noe på.

Hva synes du om AaFKs utspill på pressekonferansen?

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp