Hopp til innhold

– Nå er jeg en maskin

Branns Carl-Erik Torp fikk mandag operert inn hjertestarteren han må ha etter kollapsen mot Sogndal forrige helg.

Video 21c04405-68a6-4405-9629-1da5e21fc7bf.jpg

Carl Erik Torps hilsen fra sykesengen

– Da var operasjonen overstått. Sår og sliten i kroppen, men utrolig godt å ha det unnagjort. Nå er jeg en maskin, skriver Torp på twitter etter operasjonen.

Legene fant en alvorlig feil på Torps hjerte da han ble undersøkt i dagene etter at han falt sammen og var såkalt klinisk død i tre minutter før hjelpemannskapene fikk hjertet hans i gang igjen. "Dommen" var at han må gå med en hjertestarter permanent.

Hjertestarter

Carl-Erik Torp har fått operert inn en slik hjertestarter.

Foto: Inger Åse Skage / NRK

– Litt øm og sliten er jeg jo, men føler meg fin og er glad for å ha det unnagjort, sier Torp til Brann.no, etter operasjonen.

LES: I kveld synger Bataljonen for Torp

– Torp har meddelt Brann at operasjonen gikk fint. Det er operert en liten elektrode som overvåker hjerterytmen. Den kan regulere hjerterytmen, og eventuelt sende en elektrisk impuls, dersom det skulle være nødvendig, sier Branns lege, Ove Austgulen til NRK.no.

Video - Torp har det bra

- Torp har det bra, sier Ove Austgulen.

Det innebærer at han overlever og kan leve normalt, men han kan neppe komme tilbake til toppidretten igjen.

– Han kan leve et helt normalt liv, slik Ståle Solbakken gjør.

Solbakken kollapset på trening med FC København i 2001. Senere har han trent klubben, og er i dag trener for tyske FC Köln.

LES OGSÅ: Solbakkens hjerte stoppet og Solbakken er tilbake .

Under Branns kamp mot Vålerenga søndag ble det vist video av en blid og sprudlende Torp i sykesenga, da han over storskjerm sendte en hilsen til Brann og publikum på Stadion.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • 129 døde i opptøyer på fotballkamp

  I byen Malang i Indonesia er 127 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen.

  Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang da hjemmelagets tilhengere stormet banen etter kampen mellom Arema og Persebaya Surabaya, som endte 2–3.

  Politiet svarte med tåregass, noe som fikk mange tilhengere til å besvime og få pusteproblemer, melder CNN Indonesia. To av de døde skal være politimenn.

  Fotballtilhengere stormer banen i Malang 1. okt 2022
  Foto: Yudha Prabowo / AP
 • Tre overtidsmål da Milan vant

  Milan så ut til å miste seieren på overtid mot Empoli, men Fodé Ballo-Touré og Rafael Leão sikret 3-1-seier i Serie A.

  Nedim Bajrami utlignet til 1-1 to minutter på overtid, men Milan ga ikke opp. Kun minuttet senere satte Ballo-Touré ballen i mål. Sju minutter på overtid scoret Leão.

  Ante Rebic sendte Milan i ledelsen etter 79 minutter. Det var med andre ord en hefitg avslutning på kampen.

  Milan står med 17 poeng etter åtte kamper og har tre poeng opp til serieleder Napoli. De lyseblå slo Torino 3-1 tidligere lørdag.

  Rafael Leao
  Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP
 • Lewandowskis målshow fortsetter

  Robert Lewandowski noterte seg for sitt niende ligamål da Barcelona slo Mallorca 1-0 lørdag. Katalanerne står stadig uten tap i La Liga.

  Lewandowski greide ikke å tegne seg på scoringslisten i første ligakamp, men deretter har både han og Barcelona fått fart på spillet og feid all ligamotstand av banen. De står med seks strake seirer der de har scoret 19 mål og bare sluppet inn ett.

  Lørdag brukte den polske stjernespissen 20 minutter på å sende gjestene i ledelsen. Han fikk ballen inne i 16-meteren, gjorde en dragning og banket ballen i det lengste hjørnet.

  Begge lag skapte målsjanser, men til slutt ble det med en knapp seier til Barcelona.

  I neste runde tar de imot Jørgen Strand Larsen og Celta Vigo.

  Lewandowski
  Foto: JAIME REINA / AFP
 • Graham Hansen scoret i storseier

  Caroline Graham Hansen scoret det første målet for Barcelona da katalanerne kjørte over Madrid og vant 7-0 i den spanske toppdivisjonen lørdag.

  Madrid sto med to strake seirer foran møtet med Barcelona, men der ble det stopp mot stjernegalleriet. Graham Hansen åpnet festen etter 22 minutter, og de røde og blå ga seg ikke før det sto 7-0 på måltavla.

  Både Geyse, Ana-Maria Crnogorcevic og Mariona Caldentey scoret to mål hver i kampen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Kontroversiell scoring da Glimt slo LSK

  Det ble hett da Bodø/Glimt slo Lillestrøm 4-1 på bortebane i Eliteserien lørdag. Ligaens toppscorer Amahl Pellegrino rundet 20-tallet.

  Et innlegg fra Albert Grønbæk fant Pellegrino på bakerste stolpe. Eliteseriens toppscorer ladet kanonen og banket ballen inn i feltet igjen. Der løp Runar Espejord inn 2-1-målet.

  TV-bildene viste imidlertid at Glimt-spissen høyst trolig sto i offside på Pellegrinos skudd. Det fikk LSK-spillerne til å reagere da situasjonen ble vist på storskjermen på Åråsen, men målet sto.

  Før det hadde Ulrik Saltnes sendt Glimt i ledelsen før Ylldren Ibrahimaj utlignet for hjemmelaget. Mot slutten la Hugo Vetlesen og Pellegrino på til 4-1.

  Glimt tok med det sin første seier på fire kamper og tok steget opp på annenplass i ligaen. LSK falt ned til tredjeplass.

   Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt
  Foto: Javad Parsa / NTB
Britain Soccer Premier League
Italy England Nations League Soccer