NRK Meny
Normal

I kveld synger Bataljonen for Torp

Når Brann tar i mot Vålerenga til kamp i eliteserien søndag kveld, synger supporterne for Carl-Erik Torp.

Bataljonen

Branns supportere, Bataljonen, vil synge Carl-Erik Torps egen supportersang under kampen mot Vålerenga i kveld.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

– I kveld vil vil hedre ham med Calle Torp-sangen. Det er spesielt i og med at man vanligvis ikke synger om spillere som ikke er på banen, sier supporterleder i Bataljonen Roger Lillebøe-Hansen til NRK.

– Det er for å markere vår støtte til ham i den situasjonen han opplever nå, og også for å vise hvor mye han egentlig betyr for oss på tribunene, sier supporterlederen.

For Brann-supporterne har satt stor pris på Torp etter at han kom til klubben foran denne sesongen.

– Torp har vært et symbol på oppgangen i år med sin mentalitet. Han er en foregangsperson for aggressivt press og er unorsk i stilen, mener supporterlederen.

Supporterne preget

De skremmende scenene fra forrige serierunde, der Carl-Erik Torp fikk et illebefinnende med hjertestans, har gjort et sterkt inntrykk på Brann-supporterne.

– Det var en sjokkartet opplevelse for alle som var tilstede og alle som så det på TV. Det har vært veldig sterke reaksjoner på det i ettertid hos supporterne. Det er uvirkelig når sånt skjer, sier Lillebøe-Hansen.

Etter at det ble kjent at Torp etter all sannsynlighet har spilt sin siste kamp for Brann, har det strømmet på av henvendelser til Bataljonen fra folk som ønsker at de skal gjøre noe for å hedre Torp.

– Foreløpig blir det sang i kveld, og så har vi sendt blomster til ham, sier Lillebøe-Hansen, men han utelukker ikke at det vil skje noe mer i tiden fremover.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Video c5a96c03-930c-4694-9f3a-3d2e0d601027.jpg

Video: Torp har en alvorlig hjertefeil og må få operert inn en hjertestarter.

Les også:

Det var i eliteseriekampen mot Sogndal at Torp kollapset på banen med hjertestans. Brann-spilleren ble hentet i luftambulanse, og har siden vært innlagt på Haukeland Universitetssykehus.

Denne uken ble det klart at 27-åringen må få operert inn en hjertestarter på grunn av en alvorlig hjertefeil.

– Vi har nå fått vite at han har en alvorlig hjertefeil, den er så alvorlig at man må operere inn en hjertestarter i hjertet hans. Dette betyr etter all sannsynlighet at karrieren hans er over, sa Ove Austgulen som er lege i Brann.

– Torp viktig også utenfor banen

Magnus Johansson

Magnus Johansson.

Foto: NRK

Tidligere Brann-spiller og nåværende Åsane-trener Magnus Johansson, mener det blir viktig for Brann å beholde Torp i klubbmiljøet.

– Han har vært en veldig viktig brikke i forhold til de gode resultatene, men han er en like stor bidragsyter utenfor banen. Det er viktig å beholde Torp i miljøet, i og med at han har bidratt så sterkt også i forhold til språk og det sosiale, mener Johansson.

Han tenker spesielt på Torps språkkunnskaper, som blant annet har fått Diego Guastavino til å blomstre i klubben.

– Vil tenke like mye på Torp som kveldens kamp

– Jeg tror at alle kommer til å tenke på Carl-Erik, både før, under og etter kampen mot Vålerenga, sier Branns mediesjef Gorm Nattlandsmyr.

Han synes det er flott at supporterne skal hedre 27-åringen i kveld.

Nattlandsmyr sier til NRK at han tror at kveldens kamp blir spesiell.
– Denne kampen har noe ekstra med tanke på sitasjonen til Torp, og folk kommer antakeligvis til å tenke like mye på ham, som på oppgjøret mot Vålerenga.

Carl-Erik Torp

Hjertestansen til Torp har gjort sterkt inntrykk på spillerne. Birkir Már Sævarsson og Zsolt Korcsmár havnet tett på, da Torp falt om på Fosshaugane.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

LES: – Han har bedt oss fokusere på fotball .

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.