I kveld synger Bataljonen for Torp

Når Brann tar i mot Vålerenga til kamp i eliteserien søndag kveld, synger supporterne for Carl-Erik Torp.

Bataljonen

Branns supportere, Bataljonen, vil synge Carl-Erik Torps egen supportersang under kampen mot Vålerenga i kveld.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

– I kveld vil vil hedre ham med Calle Torp-sangen. Det er spesielt i og med at man vanligvis ikke synger om spillere som ikke er på banen, sier supporterleder i Bataljonen Roger Lillebøe-Hansen til NRK.

– Det er for å markere vår støtte til ham i den situasjonen han opplever nå, og også for å vise hvor mye han egentlig betyr for oss på tribunene, sier supporterlederen.

For Brann-supporterne har satt stor pris på Torp etter at han kom til klubben foran denne sesongen.

– Torp har vært et symbol på oppgangen i år med sin mentalitet. Han er en foregangsperson for aggressivt press og er unorsk i stilen, mener supporterlederen.

Supporterne preget

De skremmende scenene fra forrige serierunde, der Carl-Erik Torp fikk et illebefinnende med hjertestans, har gjort et sterkt inntrykk på Brann-supporterne.

– Det var en sjokkartet opplevelse for alle som var tilstede og alle som så det på TV. Det har vært veldig sterke reaksjoner på det i ettertid hos supporterne. Det er uvirkelig når sånt skjer, sier Lillebøe-Hansen.

Etter at det ble kjent at Torp etter all sannsynlighet har spilt sin siste kamp for Brann, har det strømmet på av henvendelser til Bataljonen fra folk som ønsker at de skal gjøre noe for å hedre Torp.

– Foreløpig blir det sang i kveld, og så har vi sendt blomster til ham, sier Lillebøe-Hansen, men han utelukker ikke at det vil skje noe mer i tiden fremover.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Video c5a96c03-930c-4694-9f3a-3d2e0d601027.jpg

Video: Torp har en alvorlig hjertefeil og må få operert inn en hjertestarter.

Les også:

Det var i eliteseriekampen mot Sogndal at Torp kollapset på banen med hjertestans. Brann-spilleren ble hentet i luftambulanse, og har siden vært innlagt på Haukeland Universitetssykehus.

Denne uken ble det klart at 27-åringen må få operert inn en hjertestarter på grunn av en alvorlig hjertefeil.

– Vi har nå fått vite at han har en alvorlig hjertefeil, den er så alvorlig at man må operere inn en hjertestarter i hjertet hans. Dette betyr etter all sannsynlighet at karrieren hans er over, sa Ove Austgulen som er lege i Brann.

– Torp viktig også utenfor banen

Magnus Johansson

Magnus Johansson.

Foto: NRK

Tidligere Brann-spiller og nåværende Åsane-trener Magnus Johansson, mener det blir viktig for Brann å beholde Torp i klubbmiljøet.

– Han har vært en veldig viktig brikke i forhold til de gode resultatene, men han er en like stor bidragsyter utenfor banen. Det er viktig å beholde Torp i miljøet, i og med at han har bidratt så sterkt også i forhold til språk og det sosiale, mener Johansson.

Han tenker spesielt på Torps språkkunnskaper, som blant annet har fått Diego Guastavino til å blomstre i klubben.

– Vil tenke like mye på Torp som kveldens kamp

– Jeg tror at alle kommer til å tenke på Carl-Erik, både før, under og etter kampen mot Vålerenga, sier Branns mediesjef Gorm Nattlandsmyr.

Han synes det er flott at supporterne skal hedre 27-åringen i kveld.

Nattlandsmyr sier til NRK at han tror at kveldens kamp blir spesiell.
– Denne kampen har noe ekstra med tanke på sitasjonen til Torp, og folk kommer antakeligvis til å tenke like mye på ham, som på oppgjøret mot Vålerenga.

Carl-Erik Torp

Hjertestansen til Torp har gjort sterkt inntrykk på spillerne. Birkir Már Sævarsson og Zsolt Korcsmár havnet tett på, da Torp falt om på Fosshaugane.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

LES: – Han har bedt oss fokusere på fotball .

Fotball

 • City tok over tabelltoppen

  Manchester City hadde få problemer med å ta seg av West Bromwich tirsdag kveld. To ganger Ilkay Gündogan og et mål hver av Raheem Sterling, Riyad Mahrez og João Cancelo sørget for at City vant 5–0.

  Dermed tok de lyseblå over tabelltoppen fra Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De er nå et poeng foran byrivalen med like mange kamper spilt.

  I den andre senkampen tirsdag fortsatte oppturen for Arsenal. Stuart Armstrong sendte Southampton i ledelsen, men Nicolas Pépé, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette gjorde at Arsenal tok tre nye poeng og klatret til åttendeplass på tabellen.

 • Full fyring mellom Zlatan og Lukaku

  Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic sto både for mål og rødt kort i 2-1-kampen.

  Mot slutten av omgangen ble den en ordentlig tungvektsduell da Ibrahimovic og Romelu Lukaku la panne mot panne etter en krangel som oppsto da Lukaku fikk røff behandling.

  Situasjonen endte med at begge spissene fikk gult kort, og da Ibrahimovic fikk sitt andre gule i andre omgang, måtte Milan spille resten av kampen med ti mann på stillingen 1–0.

  Lukaku utlignet for Inter, men Christian Eriksen sørget altså for at det var Milan som tok seg videre fra cupen.

  APTOPIX Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • King matchvinner

  Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley.

  Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen.

  Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet.

  Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.

  King
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • West Ham klatret til fjerdeplass

  David Moyes har virkelig fått fart på sakene i West Ham denne sesongen. Tirsdag tok de sin fjerde seier på rad i Premier League da Crystal Palace ble slått 3–2.

  Thomas Soucek scoret to mål, mens Craig Dawson satte inn West Hams tredje for kvelden. Wilfried Zaha og Michy Batshuayi tegnet seg på scoringslisten for Crystal Palace.

  Dermed klatret West Ham til fjerdeplass før de andre lagene har spilt sin kamp denne runden.

  I en annen kamp som gikk samtidig vant Leeds 2–1 mot Newcastle. Dermed holder Marcelo Bielsas menn seg godt over nedrykksstreken, mens Newcastle har blandet seg inn i bunnen av tabellen.

  Premier League - Crystal Palace v West Ham United
  Foto: John Walton / Reuters
 • Tuchel ny Chelsea-manager

  Thomas Tuchel er bekreftet som ny manager for Chelsea, det melder klubben på sine hjemmesider. Den tyske fotballtreneren har signert en 18-måneders kontrakt med mulighet for forlengelse.

  – Jeg kan ikke vente med å møte det nye laget mitt og konkurrere i den mest spennende ligaen. Jeg er takknemlig for å være en del av Chelsea-familien, det føles fantastisk, sier Tuchel i pressemeldingen.

  Tuchel fikk sparken av Paris Saint-Germain for drøyt én måned siden etter å ha vært trener for hovedstadslaget i over to og et halvt år.

  oFVHNRFwAc0
  Foto: Charles Platiau / Reuters