Hopp til innhold

Usikker på hva trenerbråket betyr for skjebnekampen

Både kapteinen og treneren i Tromsø er forundret over Rune Skarsfjords exit, like før skjebnekampen mellom TIL og Brann.

Rune Skarsfjord og Steinar Nilsen

Steinar Nilsen (til høyre) hadde Rune Skarsfjord som assistent da han var trener i Brann.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Onsdag ble det klart at Rune Skarsfjord gir seg som trener i Brann.

Dette skjer før siste serierunde, hvor bergenserne tar imot nedrykkstruede Tromsø.

Årsaken til at grovfjordingen Skarsfjord velger å gi seg skal være av hensyn til klubbens situasjon.

– Dette er en utrolig merkelig situasjon. Hvis treneren ikke har tillit, er det jo rart at dette ikke har skjedd tidligere i høst. For meg virker dette veldig rart, sier Koppinen til NRK.

– Ting skjer fort i Brann

Mika Koppinen

TIL-kaptein Miika Koppinen er overrasket over trenerbråket i Brann.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Samtidig er han ikke sjokkert.

– Brann er jo en klubb der ting skjer fort, sier Koppinen.

I søndagens kamp er TIL avhengig av tre poeng for å kunne berge plassen i eliteserien. samtidig som Sarpsborg 08 må avgi poeng borte mot Viking.

– Kan dette utløse energi og gi Brann-spillerne et løft før kampen mot Tromsø etter et tung høst med mye negativitet rundt både laget og Skarsfjord?

– Det kan godt hende, men er vanskelig å si noe sikkert om. Vi får bare se. Uansett må vi tenke på oss selv. For oss er kun seier godt nok – uavhengig av hvem som leder Brann i denne kampen, sier Koppinen, som selv er satt ut av spill resten av sesongen med en hælskade.

Det er en annen narvikværing som skal lede Brann mot Tromsø. Assistent Kenneth Mikkelsen overtar ansvaret ut sesongen, ifølge klubbens egne hjemmeside.

Gode venner

Rune Skarsfjord var assistenttrener under nåværende TIL-trener Steinar Nilsen da sistnevnte var hovedtrener i Brann.

Skarsfjord tok over jobben etter Nilsen.

– Det kommer svært overraskende på meg at Rune går av nå. Jeg må ringe han for å høre hva som har skjedd, sier Nilsen til NRK.

Nilsen fikk selv kjenne presset rollen som Brann-trener medfører. Han valgte selv å forlate klubben midt i 2010-sesongen.

– Det er vanskelig for meg å si hvordan Rune har det nå, men min erfaring er at det er godt å ha fått en avgjørelse på slike ting. Rune er en sterk person, som kommer seg videre etter dette, det er jeg sikker på, sier Nilsen.

Heller ikke TIL-treneren er sikker på hvilken effekt trenerbråket i Bergen vil få for Brann inn mot søndagens kamp.

– Jeg tror Brann selv er veldig usikre på hva som skjer rundt dem, så jeg har ingen anelse om dette vil ha en positiv effekt. Vi kan ikke bry oss noe mer om det uansett. Vi reise kun ned dit for å vinne, sier Nilsen.

Tromsø-trener Steinar Nilsen er overrasket over at Rune Skarsfjord går av smo Brann-trener få dåger før sjebne kampen mellom TIL og Brann.

Tromsø-trener Steinar Nilsen er overrasket over at Rune Skarsfjord går av som Brann-trener få dager før skjebnekampen mellom TIL og Brann.

Fotball