Hopp til innhold

– Hvor ofte treffer man på en sånn?

OTTAWA (NRK): Landslagstrener Even Pellerud og målvakt Ingrid Hjelmseth er oppgitt over at Lucy Bronze helt uhindret fikk sende avgårde skuddet som sendte Norge ut av VM.

Bronze scorer 2-1 på vakkert vis.

SE VIDEO: Dette målet sendte Norge ut av VM.

Laster innhold, vennligst vent..

– Hvor ofte treffer man sånn? Det er ikke ofte, men hun greide det i dag og dessverre var det mot oss, sier landslagstrener Even Pellerud da NRK ber ham om å beskrive hva som gikk galt da Lucy Bronze satte inn Englands 2-1-mål.

Etter kampen var han oppgitt over at Bronze fikk skyte helt uhindret på det som faktisk var hennes første skudd på mål i VM.

– Vi må gi henne all honnør for at hun får et slikt treff. Men vi kunne vært der og støtet. Vi har vært borte i den der før, der vi ligger lavt i en 4-5-1. Det er det helt greit at vi gjør, men så kommer vi ikke ut og støter, forklarer Pellerud.

– Sagt hele tiden at vi må støte

Målvakt Ingrid Hjelmseth føler det på samme måte som treneren.

Ingrid Hjelmseth

En svært skuffet Ingrid Hjelmseth innser at drømmen om VM-finale ikke blir virkelig.

Foto: Andre Ringuette / Afp

– Det er kjedelig. Men jeg har sagt det hele mesterskapet. Vi må begynne å støte. Det er mange som skyter, sier hun.

– Kunne du gjort noe annerledes selv?

– Som keeper har du alltid sjans til å ta et skudd. Jeg tenker tilbake på kampen mot Belgia. Du velger å ta et skritt til siden når hun fører ballen, og så skyter hun tilbake i hjørnet jeg kom fra. Da blir jeg litt sein, forklarer Hjelmseth.

Hegerberg

Sjansesløseri

Norge brente også flere store sjanser, spesielt i den første omgangen da laget dominerte fullstendig. Blant annet bommet både Ada Stolsmo Hegerberg og Isabell Herlovsen da de ble spilt gjennom og skjøt rett på keeper.

– Jeg vet ikke om jeg kunne gjort noe annet. Hun er en stor keeper, og jeg prøver å sette den til siden. Jeg hadde en til der det ble dømt frispark mot meg, men den er jeg helt uenig i, sier Herlovsen.

Hegerberg hadde ikke noen god forklaring på hvorfor hun ikke satte sine sjanser .

– Nei, jeg synes det var tøft fysisk i dag. Jeg prøver å komme til så mange muligheter som mulig, men det var sånn det ble, sier hun.

– Laget må fungere bedre. Men vi hadde gode sjanser, og det er derfor det er så skuffende at vi taper på denne måten, sier hun.

Fotball

 • Kjetil Knutsen aktuell for Ajax

  Kjetil Knutsen er ein av kandidatane til trenarjobben i Ajax, hevdar den nederlandske avisa De Telegraaf. Dei skriv at toppklubben vil avgjera trenarspørsmålet innan to dagar.

  TV 2 skriv at Knutsen sin agent har vore i Nederland dei siste to vekene. Ifølgje De Telegraaf ønskjer han ikkje å svara på om han har snakka med klubben.

  Arnabuen har vore Bodø/Glimt-trenar sidan 2018, og har tidlegare vore trenar for Åsane, Fyllingsdalen og Fyllingen, i tillegg til toppspelarutviklar for Brann.

  Kjetil Knutsen
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Har satt dato for Moldes CAS-høring

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) har satt opp dato for når saken mellom Molde og Abidjan City skal behandles, det skriver TV 2. Saken er satt til 15. juni.

  Abdijan City, som holder til i Elfenbenskysten, har klaget inn Molde til CAS fordi de mener at den norske klubben «stjal» David Datro Fofana. Molde mener på sin side at Fofana stod uten kontrakt da de hentet ham i 2021, mens Abdijan mener han hadde kontrakt med dem.

  Fofana spiller nå i Chelsea etter overgangen fra Molde i vinter.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Stabæk med to utvisninger i seier over VIF

  Stabæk påførte Vålerenga 2-1-tap på Nadderud i Eliteserien mandag. Videodømming ble tatt i bruk tre ganger og resulterte i et omdiskutert mål og to utvisninger

  Kasper Høgh sendte Stabæk i føringen da han styrte ballen i mål ved bakerste stolpe etter åtte minutter. Drøyt ti minutter før hvilen doblet Høghs spissmakker Mushaga Bakenga ledelsen. Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

  Fem minutter etter pause traff Stabæk-kaptein Fredrik Krogstad beinet til Seedy Jatta. Dommeren delte først ut det gule kortet, men etter å ha sett situasjonen på VAR-monitoren ble det omgjort til rødt.

  Ti minutter før slutt fikk også Tobias Pachonik rødt kort for en hands i feltet.

  Stefan Strandberg reduserte fra straffemerket for gjestene, men VIF greide aldri å fullførte opphentingen, skriver NTB.

  Eliteserien 2023: Stabæk - Vålerenga (runde 8)
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Tromsø headet seg til tre poeng mot Haugesund

  To perfekte cornere ble svingt inn og stanget i mål fra Tromsøs midtstoppere da Haugesund ble nedkjempet 2-1 i Eliteserien mandag.

  Etter 18 minutter steg Jostein Gundersen til værs i feltet og headet inn ledelse til Tromsø. Haugesunds Bruno Leite hamret deretter inn utligningsmålet etter en halvtime med et prosjektil av et skudd. Noen minutter etter hvilen var det Anders Jenssen som stanget corneren til Antonsen i mål.

  Haugesund hadde ikke noen flere mål i seg, og dermed vant Tromsø 2-1, skriver NTB.

  Tromsø, jubel
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Molde slo tilbake etter sjokktapet

  Molde hadde full kontroll hjemme mot Sandefjord og vant 5-0 i eliteserien. Dermed revansjerte de seg etter tapet for fylkesrival Aalesund.

  Ola Brynhildsen (to mål), Emil Breivik, Martin Linnes og Magnus Grødem scoret målene som sikret hjemmeseier i Molde.

  Molde står nå med fire seirer, én uavgjort og fire tap på de ni første seriekampene denne sesongen, skriver NTB.

  Eliteserien i fotball 2023: Molde - Sandefjord
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund