NRK Meny
Normal

– Hvor ofte treffer man på en sånn?

OTTAWA (NRK): Landslagstrener Even Pellerud og målvakt Ingrid Hjelmseth er oppgitt over at Lucy Bronze helt uhindret fikk sende avgårde skuddet som sendte Norge ut av VM.

Bronze scorer 2-1 på vakkert vis.

SE VIDEO: Dette målet sendte Norge ut av VM.

Laster innhold, vennligst vent..

– Hvor ofte treffer man sånn? Det er ikke ofte, men hun greide det i dag og dessverre var det mot oss, sier landslagstrener Even Pellerud da NRK ber ham om å beskrive hva som gikk galt da Lucy Bronze satte inn Englands 2-1-mål.

Etter kampen var han oppgitt over at Bronze fikk skyte helt uhindret på det som faktisk var hennes første skudd på mål i VM.

– Vi må gi henne all honnør for at hun får et slikt treff. Men vi kunne vært der og støtet. Vi har vært borte i den der før, der vi ligger lavt i en 4-5-1. Det er det helt greit at vi gjør, men så kommer vi ikke ut og støter, forklarer Pellerud.

– Sagt hele tiden at vi må støte

Målvakt Ingrid Hjelmseth føler det på samme måte som treneren.

Ingrid Hjelmseth

En svært skuffet Ingrid Hjelmseth innser at drømmen om VM-finale ikke blir virkelig.

Foto: Andre Ringuette / Afp

– Det er kjedelig. Men jeg har sagt det hele mesterskapet. Vi må begynne å støte. Det er mange som skyter, sier hun.

– Kunne du gjort noe annerledes selv?

– Som keeper har du alltid sjans til å ta et skudd. Jeg tenker tilbake på kampen mot Belgia. Du velger å ta et skritt til siden når hun fører ballen, og så skyter hun tilbake i hjørnet jeg kom fra. Da blir jeg litt sein, forklarer Hjelmseth.

Hegerberg

Sjansesløseri

Norge brente også flere store sjanser, spesielt i den første omgangen da laget dominerte fullstendig. Blant annet bommet både Ada Stolsmo Hegerberg og Isabell Herlovsen da de ble spilt gjennom og skjøt rett på keeper.

– Jeg vet ikke om jeg kunne gjort noe annet. Hun er en stor keeper, og jeg prøver å sette den til siden. Jeg hadde en til der det ble dømt frispark mot meg, men den er jeg helt uenig i, sier Herlovsen.

Hegerberg hadde ikke noen god forklaring på hvorfor hun ikke satte sine sjanser .

– Nei, jeg synes det var tøft fysisk i dag. Jeg prøver å komme til så mange muligheter som mulig, men det var sånn det ble, sier hun.

– Laget må fungere bedre. Men vi hadde gode sjanser, og det er derfor det er så skuffende at vi taper på denne måten, sier hun.

Fotballnyheter