NRK Meny
Normal

– Hvis jeg hadde sagt det, ville jeg slitt mentalt

LILLESTRØM (NRK): Joshua King (23) sender et vennskapelig stikk til spisskonkurrentene før «må-score-kampen» mot Aserbajdsjan.

King

SPISSENE: Disse fire bærer hovedansvaret for å score mot Aserbajdsjan: Joshua King (f.v.), Adama Diomande, Håvard Nielsen og Alexander Søderlund.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Høgmo

DIRIGERER: Her er landslagssjef Per-Mathias Høgmo under onsdagens trening.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Alle her vil starte. Hvis jeg hadde sagt at de som herjer i eliteserien skal ta plassen min, ville jeg slitt mentalt, sier King til NRK.

Etter å ha startet på topp med Håvard Nielsen (21) mot Sverige, ble 23-åringen drillet sammen med Alexander Søderlund (27) under store deler av onsdagens trening.

Her var også kompisen Adama Diomande (25) i gang for fullt. Rosenborg- og Stabæk-spissene topper toppscorerlista i eliteserien med henholdsvis 12 og 9 fulltreffere, men det skal ikke være nok til å true King.

Han fikk nemlig svarene han ønsket i løpet av omgangen mot Sverige.

– Jeg er kvitt skaden helt. Det var det viktigste med minuttene mot Sverige. Å vite at kroppen fungerer. Det satt litt i hodet etter å ha vært ute så lenge, sier King.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Søderlund

BOM, BOM, BOM: Her brenner Alexander Søderlund en av sine tre store målsjanser mot Sverige mandag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

NRK-ekspert: Gjør det enkelt!

De fire landslagsspissene har til sammen 6 landslagsmål på 47 kamper. Søderlund står for 18 av kampene – og fortsatt uten nettkjenning.

Per-Mathias Høgmos «Nye Norge» har totalt 14 mål på 18 kamper.

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken tror hjemmelaget kan bli tvunget til å spille enkelt og direkte for å få den forløsende scoringen mot Aserbajdsjan.

– Noen ganger er du nødt til å spille litt primitivt, slå langt og vinne ball nummer to, sier Løken.

– Det er greit å bryte opp litt med langpasninger. Vi kan slå langt mot både Søderlund og Joshua. Vi har god kraft på topp, og det trenger vi, mener eksperten.

– Skal bli greit å få målet

Nordtveit

MATCHVINNER: Her ser Håvard Nordtveit (t.v.) sin egen heading gå i mål da Aserbajdsjan ble slått 1-0 i Baku.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Både Søderlund og Høgmo, som har sverget til en mer ballbesittende spillestil, innrømmer at langpasninger fort kan bli nøkkelen.

– Å være direkte mot dette laget, kan være veldig bra. De liker å ha ball, og de kan bli litt overrasket hvis vi angriper direkte, mener Søderlund.

Han påpeker at Aserbajdsjan blant annet hadde 50 prosent ballbesittelse til tross for 4-1-tap mot Serbia søndag.

– Vi har øvd ekstremt mye på etablert angrep, men det er viktig at vi varierer og er uforutsigbare. Slik at vi kan strekke motstanderen, bruke duellkraft og åpne opp for spillerne bak, sier Høgmo.

Landslagssjefen har også fire spissalternativer med mye kraft og duellstyrke.

– Jeg føler alle er på samme nivå, det er ingen som skiller seg sånn kraftig ut. Men det får Høgmo avgjøre fredag, sier Diomande til NRK.

– Det blir nok mye løping på meg. Jeg håper på mange sjanser igjen. Det skal bli greit å få det første målet, smiler Søderlund.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter