Talentspeider: – Godset kunne fått 100 millioner for Ødegaard

Men talentspeider Stig Torbjørnsen tror ikke Strømsgodset kan håpe på noen rekordsum for Martin Ødegaard med ett år igjen av kontrakten.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard er ifølge VG i Madrid for å forhandle med Real Madrid.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Godset vil nok ha mest mulig og får nok en del penger også. Men de har ikke så gode kort på hånden, sier Torbjørnsen til NRK.

Torbjørnsen er en av Norges mest profilerte talentspeidere, og har samarbeidet tett med Rosenborg. Om VGs opplysninger stemmer og Martin Ødegaard går til Real Madrid, er det en sportslig sensasjon.

Stig Thorbjørnsen

Talentspeider Stig Torbjørnsen.

Foto: NRK

Talentspeideren er imidlertid usikker på hva Ødegaards klubb Strømsgodset får ut av det økonomisk. Årsaken er at 16-åringen har kun ett år igjen av kontrakten med klubben.

– Hadde de sittet på en femårsavtale, kunne de fått 100 millioner kroner, sier han.

Begrensninger for Godset

Talentspeideren synes det er vanskelig å antyde en konkret overgangssum, men fotballspeider og tidligere Monaco-direktør Tor-Kristian Karlsen har tidligere antydet overfor TV 2 at 16-åringen kan gå for rundt 40 millioner kroner.

– Verdien hans er i utgangspunktet ganske høy, men til tross for at han har ett år igjen av kontrakten så betyr det at det er begrensinger på hva Strømsgodset kan få for spilleren sin, påpeker Torbjørnsen

– Kan bli gullgruve på sikt

C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, tror heller ikke på noen stor overgangssum for Ødeggard.

– For Strømsgodset blir det viktig å få ordnet med klausuler. Det blir nok ikke en voldsom overgangssum, men på sikt kan det bli en gullgruve. Blir han en stjerne kan han bli solgt for voldsomme summer.

– Real blir ofte sett på som et lag som kjøper, men de er også flinke til å selge spillere for store penger, påpeker Veland.

– Har nok laget plan

VG meldte tirsdag kveld at Martin Ødegaard og faren ble hentet med privatfly på Rygge.

Men ifølge Drammens Tidende kommer stortalentet ikke til å skrive under for den spanske klubben onsdag. Lokalavisen skriver også at familien Ødegaard ikke har bestemt seg for klubb ennå.

– Hvis han velger Real Madrid tipper jeg at det er flere parametre som spiller inn. Utviklingen hans har stått veldig høyt i fokus hos hans far og hos familien. Da har nok Real Madrid lagt en plan på den sportslige utviklingen hans, og ikke bare at han skal spille på laget. De har nok laget en fin karriereplan for Ødegaard, sier Stig Torbjørnsen.

Hva kan Martin Ødegård vente seg hvis han havner i spanske Real Madrid? NRK har besøkt stjernegalleriet. Reporter: Kim Peder Rismyhr. Foto: Gunnar Bratthammer/Inger Kristine Lee. Redigering: Eirik Rasdal.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.