– Det er tungt, det er ikke å legge skjul på

Mjøndalen-trener Vegard Hansen varsler endringer på laget etter to måneder uten seier.

Vegard Hansen var svært lite aktiv på overgangsmarkedet da Mjøndalen rykket opp - og gav alle spillerne ny kontrakt.
Men åtte kamper uten seier har nå sendt Hansen ut på shopping.

– Jeg tror vi trenger noen nye ansikter, litt mer energi og en ny giv. Vi er nødt å skape mer i åpent spill, og da er det offensive spillere vi ser etter, sier Mjøndalen-treneren til NRK.

Da vesle Mjøndalen rykket opp i 2014, proklamerte Vegard Hansen at mannskapet som hadde ført klubben opp i eliteserien skulle få fortsette.

Nå innser treneren at laget trenger forsterkninger om klubben skal overleve i fotballens øverste divisjon.

– Jeg tror ikke vi kan regne med å ha samme spillerstallen år etter år. Det blir fornying. Vi valgte å gi alle tilbud om ny kontrakt etter opprykket og det syntes jeg var en fin ting. Men jeg tror vi må erkjenne at vi må justere litt underveis. Det er ikke alle spillerne som har slått til og vi mangler litt i faser av spillet. Da er vi nødt å gjøre noe med det, forteller han.

Begynte bra

Mjøndalen var eliteseriens fargeklatt da sesongen begynte. Opprykkslaget overrasket med å slå etablerte eliteserielag som Viking og Rosenborg.

Etter hvert gikk det tråere for bruntrøyene. Vegard Hansens mannskap har ikke vunnet en kamp siden de slo RBK 12. mai. Det er åtte kamper uten seier.

– Jeg tror ikke at alle de spillerne som har fått sjansen og ikke har lykkes, blir så mye bedre i løpet av en uke eller to. Nå tror jeg vi må forsterke oss for å beholde plassen.

På nedrykksplass

I øyeblikket er Mjøndalen på nest siste plass på tabellen med 15 poeng.

– Det er tungt, det er ikke å legge skjul på, sier treneren.

– Den energien som vi trenger i vår måte å spille på, den var der i begynnelsen. Når intensiteten dabber av er det kreativiteten som overtar, og der har nok de andre lagene en del mer å komme med, erkjenner Hansen.

– Har mistet energi

Mads Hansen sier spillerne har mistet litt av den energien de fikk av å være i eliteserien.

– Kampene i starten var som en cupfinale. Det er kanskje litt mer hverdag nå. Folk må gjerne avskrive oss og si at opprykksenergien er gått ut, og det har den kanskje også. Men jeg tror ikke det tilsier at vi skal tape resten av kampene, understreker han.

Fotballnyheter