Deila ble presentert: – Celtic er rett klubb for meg

GLASGOW/OSLO (NRK.no): – Jeg føler dette er et riktig steg for meg, og jeg er stolt i dag, sa Ronny Deila da han ble presentert som ny manager i Celtic fredag.

Deila-kaos

Det var fullt kaos da Ronny Deila ble presentert på pressekonferansen

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

– En ting er hva forskjellige folk sier om klubben, men det viktige er følelsen. Jeg føler meg hjemme her. Da jeg begynte å snakke med klubben føltes det veldig riktig, sier en tydelig stolt Ronny Deila på dagens pressekonferanse på Celtic Park.

Celtic bekreftet ansettelsen ved 12-tiden, og et par timer seinere ble den tidligere Strømsgodset-treneren presentert på sin nye hjemmebane.

– Han er en moderne leder som får spillerne til å føle seg trygge, sa Celtic-direktør Peter Lawwell da han presenterte nordmannen.

– Celtic er en stor klubb, og jeg gleder meg til å spille i Europa med den klubben. Internasjonale kamper gir mer energi, sa Deila, som kan risikere å møte sin gamle klubb når kvalifiseringen til mesterligaen spilles fra midten av juli.

Deilas verden

Slik så det ut da Deila ble presentert i dag på Celtic Park.

Sjarmerte pressen med truse-løfte

Deila ble også spurt om bildene der han poserer i bare trusa, og som har gått verden rundt i forbindelse med ansettelsen i Celtic.

– Det var noe jeg lovet i Strømsgodset. Jeg sa jeg skulle "strippe" hvis vi ikke rykket ned. Det gjorde vi ikke, og jeg holdt det jeg lovet. Men bildene er ikke så bra, men det var en litt dårlig vinkel, smilte Deila.

– Vil du gjøre noe liknende i Celtic? var oppfølgingsspørsmålet.

Deila ser på direktør Lawwell før han svarer.

Ronny Deila stripper

Godsets trener Ronny Deila kaster klærne etter at eliteseriekontrakten er sikret. På pressekonferansen lovet han å gjøre det samme hvis Celtic vinner mesterligaen.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

– Ja, hvis Celtic vinner mesterligaen, skal jeg gjøre det samme, smilte Deila fra podiet til latter fra salen.

– Kan utvikle spillere i verdensklasse

Han vil fortsatt legge vekt på offensiv fotball, og mener Celtic har en god stall med mange gode spillere. Der er blant annet hans tidligere elev i Strømsgodset, Stefan Johansen.

– Jeg ønsker å utvikle spillestilen etter hvert. Og Celtic er en god klubb å utvikle egne spillere i. Jeg tror vi kan utvikle spillere i verdensklasse her, sa Deila, som skal ha ansvaret også for klubbens spillerakademi.

Celtic er alene på toppen i skotsk fotball når Rangers fortsatt er i de lavere divisjoner etter at det ble tvangsnedflyttet av økonomiske årsaker for et par år siden. Målet må derfor bli å gjøre det best mulig i Europa.

Vil gjøre det godt i Europa

– Drømmen er å ta Celtic til Europa og prestere der, og vinne trofeer i Skottland, sa Deila. – Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få oss til gruppespillet i mesterligaen, lovet han.

Da fikk nordmannen spørsmål om han håper å møte Strømsgodset i kvalifiseringen til mesterligaen.

– Nei, men jeg håper å møte de i gruppespillet, gliste Deila.

Som Strømsgodset-trener har Deila besøkt managere i flere storklubber i Europa.

– Det er på den måten man lærer, sier Deila.

Fornøyd Celtic-direktør

Celtics direktør Peter Lawwell er fornøyd med at han i dag kunne presentere Ronny Deila som ny sjef.

– Det har gått fort de siste dagene, men Ronny har hele tiden vært høyt på listene. Men vi snakket ikke med ham selv før siste dagen, sa Lawwell.

Deila føler at Celtic er rett klubb for ham.

– Jeg følte med det samme at dette var en god klubb, og jeg har fått en varm mottakelse.

Han innrømmer at det ikke var uten følelser at han forlot Strømsgodset, der han har vært siden 2005 og trent siden 2008.

– Jeg takker Strømsgodset for ni fantastiske år, men nå er tiden riktig for å komme seg videre, sa Deila.

– Det er mange flinke folk i Strømsgodset, og jeg er sikker på at de vil føre klubben videre, sa Deila om klubben han ledet til seriegull i fjor – det første på 43 år.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP