Deila ble presentert: – Celtic er rett klubb for meg

GLASGOW/OSLO (NRK.no): – Jeg føler dette er et riktig steg for meg, og jeg er stolt i dag, sa Ronny Deila da han ble presentert som ny manager i Celtic fredag.

Deila-kaos

Det var fullt kaos da Ronny Deila ble presentert på pressekonferansen

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

– En ting er hva forskjellige folk sier om klubben, men det viktige er følelsen. Jeg føler meg hjemme her. Da jeg begynte å snakke med klubben føltes det veldig riktig, sier en tydelig stolt Ronny Deila på dagens pressekonferanse på Celtic Park.

Celtic bekreftet ansettelsen ved 12-tiden, og et par timer seinere ble den tidligere Strømsgodset-treneren presentert på sin nye hjemmebane.

– Han er en moderne leder som får spillerne til å føle seg trygge, sa Celtic-direktør Peter Lawwell da han presenterte nordmannen.

– Celtic er en stor klubb, og jeg gleder meg til å spille i Europa med den klubben. Internasjonale kamper gir mer energi, sa Deila, som kan risikere å møte sin gamle klubb når kvalifiseringen til mesterligaen spilles fra midten av juli.

Deilas verden

Slik så det ut da Deila ble presentert i dag på Celtic Park.

Sjarmerte pressen med truse-løfte

Deila ble også spurt om bildene der han poserer i bare trusa, og som har gått verden rundt i forbindelse med ansettelsen i Celtic.

– Det var noe jeg lovet i Strømsgodset. Jeg sa jeg skulle "strippe" hvis vi ikke rykket ned. Det gjorde vi ikke, og jeg holdt det jeg lovet. Men bildene er ikke så bra, men det var en litt dårlig vinkel, smilte Deila.

– Vil du gjøre noe liknende i Celtic? var oppfølgingsspørsmålet.

Deila ser på direktør Lawwell før han svarer.

Ronny Deila stripper

Godsets trener Ronny Deila kaster klærne etter at eliteseriekontrakten er sikret. På pressekonferansen lovet han å gjøre det samme hvis Celtic vinner mesterligaen.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

– Ja, hvis Celtic vinner mesterligaen, skal jeg gjøre det samme, smilte Deila fra podiet til latter fra salen.

– Kan utvikle spillere i verdensklasse

Han vil fortsatt legge vekt på offensiv fotball, og mener Celtic har en god stall med mange gode spillere. Der er blant annet hans tidligere elev i Strømsgodset, Stefan Johansen.

– Jeg ønsker å utvikle spillestilen etter hvert. Og Celtic er en god klubb å utvikle egne spillere i. Jeg tror vi kan utvikle spillere i verdensklasse her, sa Deila, som skal ha ansvaret også for klubbens spillerakademi.

Celtic er alene på toppen i skotsk fotball når Rangers fortsatt er i de lavere divisjoner etter at det ble tvangsnedflyttet av økonomiske årsaker for et par år siden. Målet må derfor bli å gjøre det best mulig i Europa.

Vil gjøre det godt i Europa

– Drømmen er å ta Celtic til Europa og prestere der, og vinne trofeer i Skottland, sa Deila. – Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få oss til gruppespillet i mesterligaen, lovet han.

Da fikk nordmannen spørsmål om han håper å møte Strømsgodset i kvalifiseringen til mesterligaen.

– Nei, men jeg håper å møte de i gruppespillet, gliste Deila.

Som Strømsgodset-trener har Deila besøkt managere i flere storklubber i Europa.

– Det er på den måten man lærer, sier Deila.

Fornøyd Celtic-direktør

Celtics direktør Peter Lawwell er fornøyd med at han i dag kunne presentere Ronny Deila som ny sjef.

– Det har gått fort de siste dagene, men Ronny har hele tiden vært høyt på listene. Men vi snakket ikke med ham selv før siste dagen, sa Lawwell.

Deila føler at Celtic er rett klubb for ham.

– Jeg følte med det samme at dette var en god klubb, og jeg har fått en varm mottakelse.

Han innrømmer at det ikke var uten følelser at han forlot Strømsgodset, der han har vært siden 2005 og trent siden 2008.

– Jeg takker Strømsgodset for ni fantastiske år, men nå er tiden riktig for å komme seg videre, sa Deila.

– Det er mange flinke folk i Strømsgodset, og jeg er sikker på at de vil føre klubben videre, sa Deila om klubben han ledet til seriegull i fjor – det første på 43 år.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål. Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell. Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Solskjær til sin første finale

  Ole Gunnar Solskjær skal leie Manchester United i sin første finale. For sjølv om dei tapa 3–2 i det andre semifinale-oppgjeret i Europaligaen mot Roma, så vann dei 8–5 samanlagt. Edinson Cavani blei tomålsskårar for United. Bryan Cristante, Edin Dzeko og eit sjølvmål av Alex Telles stod for Roma sine mål.

  I finalen i Gdansk 26. mai møter dei Villarreal.

  Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United
 • Ed Sheeran sponser fotballklubb

  Den kjende artisten Ed Sheeran blir ny draktsponsor for den engelske fotballklubben Ipswich Town. Sheeran er sjølv frå byen. Det er ikkje kjent kor mykje draktavtalen er verd. Ipswich har vore ein Premier League-klubb før, men ligg i dag på nivå 3.

  Video Ed Sheeran i Popsalongen
  Foto: Nyhetsspiller
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United