Ajax-junior scoret to på fire minutter

17 år gamle Jairo Riedewald ble kastet innpå i sluttminuttene mellom Ajax og Roda. I løpet av fire utrolige minutter scoret midtstopperen to mål og snudde kampen på overtid!

De Boer

Ajax-manager Frank de Boer har sjelden lykkes bedre med et bytte. 17 år gamle Jairo Riedewald er Ajax-supporternes nye kjæledegge.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Kampfakta: Roda - Ajax 1-2

Ajax-supporterne har fått en ny yndling. 17 år gamle Jairo Riedewald, født i 1996, leverte det som må være en av tidenes debutkamper søndag.

Makeløs snuoperasjon

Roda ledet 1-0, og Ajax-manager Franck de Boer virket å ha gitt opp håpet om poeng. 17 år gamle Riedewald, en talentfull midtstopper fra Amsterdam, ble byttet inn for å få verdifull erfaring med ti minutter igjen av kampen.

Så sa det pang. Først scoret han utlikningsmålet i det 88. minutt. Tre og et halvt minutt senere avgjorde han kampen med nok et mål.

Ved begge scoringene stod 17-åringen på rett sted til rett tid, og satte ballen i mål fra kort hold.

Båret på gullstol

Etter kampen ble unggutten båret på gullstol av lagkameratene og ble hyllet av bortesupporterne, skriver nederlandske medier.

– Dette er et vakkert eventyr for Riedewald. Det må være en fantastisk følelse å score to mål i din første kamp på toppnivå. Vi slet med å få uttelling. Heldigvis reddet Jairo oss, sier De Boer etter kampen.

Jairo Riedewald har flere kamper for forskjellige U-landslag i Nederland, men er et meget ubeskrevet blad for de aller fleste. NRK har ikke lykkes med å finne et eneste ikke-rettighetsbelagt bilde av unggutten.

– Dette var veldig rart, sier dagens Ajax-helt - trolig i sitt aller første TV-intervju.

Ajax går dermed inn i den fire uker lange vinterpausen øverst på tabellen i æresdivisjonen.

Fotballnyheter