NRK Meny
Normal

Ajax-junior scoret to på fire minutter

17 år gamle Jairo Riedewald ble kastet innpå i sluttminuttene mellom Ajax og Roda. I løpet av fire utrolige minutter scoret midtstopperen to mål og snudde kampen på overtid!

De Boer

Ajax-manager Frank de Boer har sjelden lykkes bedre med et bytte. 17 år gamle Jairo Riedewald er Ajax-supporternes nye kjæledegge.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Kampfakta: Roda - Ajax 1-2

Ajax-supporterne har fått en ny yndling. 17 år gamle Jairo Riedewald, født i 1996, leverte det som må være en av tidenes debutkamper søndag.

Makeløs snuoperasjon

Roda ledet 1-0, og Ajax-manager Franck de Boer virket å ha gitt opp håpet om poeng. 17 år gamle Riedewald, en talentfull midtstopper fra Amsterdam, ble byttet inn for å få verdifull erfaring med ti minutter igjen av kampen.

Så sa det pang. Først scoret han utlikningsmålet i det 88. minutt. Tre og et halvt minutt senere avgjorde han kampen med nok et mål.

Ved begge scoringene stod 17-åringen på rett sted til rett tid, og satte ballen i mål fra kort hold.

Båret på gullstol

Etter kampen ble unggutten båret på gullstol av lagkameratene og ble hyllet av bortesupporterne, skriver nederlandske medier.

– Dette er et vakkert eventyr for Riedewald. Det må være en fantastisk følelse å score to mål i din første kamp på toppnivå. Vi slet med å få uttelling. Heldigvis reddet Jairo oss, sier De Boer etter kampen.

Jairo Riedewald har flere kamper for forskjellige U-landslag i Nederland, men er et meget ubeskrevet blad for de aller fleste. NRK har ikke lykkes med å finne et eneste ikke-rettighetsbelagt bilde av unggutten.

– Dette var veldig rart, sier dagens Ajax-helt - trolig i sitt aller første TV-intervju.

Ajax går dermed inn i den fire uker lange vinterpausen øverst på tabellen i æresdivisjonen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia