Hopp til innhold

- Vi går for gull

- Dette er kanskje det beste Tromsø-laget som har vært i Eliteserien, mener Sigurd Rushfeldt.

Sigurd Rushfeldt
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Vi tar ihvertfall sikte på cup-plass. Det er et godt og realistisk mål.

Tromsø har ikke tapt på Åråsen siden 2003. I dagens oppgjør gikk gjestene fra nord ut på banen fast bestemt på å føre den tradisjonen videre.

Det var helt tydelig at Tromsø med Sigurd Rushfeldt i spissen, ikke hadde tenkt å bli liggende bakpå.

Allerede etter ett minutt var de frempå og bare små marginer gjorde at det fortsatt stod 0-0 på Åråsen.

Se kampreferatet her

Se kampreferatet her

Regnet fosset ned hele kampen og det gjorde det vanskelig for ballsikre spillere som Olivier Occean og Tore Andreas Gundersen å brilijere på den dyvåte gressmatta.

Nett-TV: - Føler at vi mister ett poeng

Bortsett fra en hardtarbeidene Simen Brenne og en dødssikker Vidar Riseth, var det få LSK-spillere som kunne si seg å være fornøyd med dagens innsats.

Vidar Riseth

Vidar Riseth takker Kanarifugla for kampen etter eliteseriedebuten for Lillestrøm.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det var nemlig Tromsø som var det beste laget. Laget fra nord slet og jobbet iherdig gjennom hele kampen og kom til flere gode målsjanser i første omgang.

Samarbeidet mellom Rushfeldt og Munoz stemte ikke helt, og savnet av Morten Moldskred var merkbart. Og marginene var definitivt ikke på Tromsøs side i dag.

Ufortjent ledelse

Simen Brenne derimot hadde marginer så det sang etter. I det 12. minutt fyrte han løs fra 30 meter. Ballen smalt i stolpen og traff Sead Ramovic i ryggen. Ballen trillet i mål bak en oppgitt Ramovic som kan notere sesongens første selvmål.

Midtbanen til bortelaget fungerte bra og la grunnlaget for Tromsø sitt overtak, som varte nesten hele kampen igjennom.

Og fast bestemt på å beholde den gode statistikken ved like kjempet Tromsø seg nærmere og nærmere en scoring.

I det 79. minutt fikk de lønn for strevet. Douglas Sequeira hadde vært på banen i åtte minutter før han pirket inn utligningen etter et hjørnespark.

Tromsø maktet ikke å fullføre sluttspurten og kampen ebbet ut med 1-1. Men gjestene fra Troms viste at de fortsatt har et godt grep på Lillestrøm på deres storstue på Romeriket.

Gullutfordrer LSK må heve seg flere hakk hvis de har tenkt å ta medalje i årets sesong. Hjemmelaget var til tider begredelig i dag. Det skal også nevnes at LSK er plaget med skader på flere nøkkelspillere som nok vil heve laget utover sesongen.

Fotball

 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund