- Vi går for gull

- Dette er kanskje det beste Tromsø-laget som har vært i Eliteserien, mener Sigurd Rushfeldt.

Sigurd Rushfeldt
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Vi tar ihvertfall sikte på cup-plass. Det er et godt og realistisk mål.

Tromsø har ikke tapt på Åråsen siden 2003. I dagens oppgjør gikk gjestene fra nord ut på banen fast bestemt på å føre den tradisjonen videre.

Det var helt tydelig at Tromsø med Sigurd Rushfeldt i spissen, ikke hadde tenkt å bli liggende bakpå.

Allerede etter ett minutt var de frempå og bare små marginer gjorde at det fortsatt stod 0-0 på Åråsen.

Se kampreferatet her

Se kampreferatet her

Regnet fosset ned hele kampen og det gjorde det vanskelig for ballsikre spillere som Olivier Occean og Tore Andreas Gundersen å brilijere på den dyvåte gressmatta.

Nett-TV: - Føler at vi mister ett poeng

Bortsett fra en hardtarbeidene Simen Brenne og en dødssikker Vidar Riseth, var det få LSK-spillere som kunne si seg å være fornøyd med dagens innsats.

Vidar Riseth

Vidar Riseth takker Kanarifugla for kampen etter eliteseriedebuten for Lillestrøm.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det var nemlig Tromsø som var det beste laget. Laget fra nord slet og jobbet iherdig gjennom hele kampen og kom til flere gode målsjanser i første omgang.

Samarbeidet mellom Rushfeldt og Munoz stemte ikke helt, og savnet av Morten Moldskred var merkbart. Og marginene var definitivt ikke på Tromsøs side i dag.

Ufortjent ledelse

Simen Brenne derimot hadde marginer så det sang etter. I det 12. minutt fyrte han løs fra 30 meter. Ballen smalt i stolpen og traff Sead Ramovic i ryggen. Ballen trillet i mål bak en oppgitt Ramovic som kan notere sesongens første selvmål.

Midtbanen til bortelaget fungerte bra og la grunnlaget for Tromsø sitt overtak, som varte nesten hele kampen igjennom.

Og fast bestemt på å beholde den gode statistikken ved like kjempet Tromsø seg nærmere og nærmere en scoring.

I det 79. minutt fikk de lønn for strevet. Douglas Sequeira hadde vært på banen i åtte minutter før han pirket inn utligningen etter et hjørnespark.

Tromsø maktet ikke å fullføre sluttspurten og kampen ebbet ut med 1-1. Men gjestene fra Troms viste at de fortsatt har et godt grep på Lillestrøm på deres storstue på Romeriket.

Gullutfordrer LSK må heve seg flere hakk hvis de har tenkt å ta medalje i årets sesong. Hjemmelaget var til tider begredelig i dag. Det skal også nevnes at LSK er plaget med skader på flere nøkkelspillere som nok vil heve laget utover sesongen.

Fotballnyheter