- Solbakkens familie avgjør om det blir Norge eller Köln

Nå er det opp til Ståle Solbakkens familie om han blir trener i den tyske Bundesliga-klubben Köln.

Video a4dc1f70-4bfa-4bc6-8626-ad58fce8e25a.jpg

Ståle Solbakken må ha familieråd om hans videre trenerkarrire.

Det har vært mange spekulasjoner gjennom torsdagen om Ståle Solbakkens trenerframtid, og nå skal det være opp til Solbakkens familen om har blir trener i Tyskland framfor jobben som norsk landslagstrener.

- Solbakken har snakket med styret i klubben og de er begeistret. Solbakken kan godt tenke seg å bli trener i Köln. Men det siste ordet er det ikke det norske forbundet som har, det er det familien Solbakken som har, sier journalist i Bild Zeitung, Vim Vomland til NRK.

Han er den journalisten som følger bundesligaklubben Köln tettest.

- Ut i fra den informasjonen min avis har fått slik situasjonen er, skal familien nå skal snakke sammen om framtiden, sier Vomland videre.

Forholder seg til kontrakt

Ledensen i Norges Fotballforbund har registrert at det har vært bevegelse rundt Solbakkens navn i det siste, men de tror fortsatt at Solbakken kommer til å ta over etter Egil Olsen som norsk landslagssjef i starten av 2012.

- Vi registrerer at det er en del rykter, men vi forholder oss til kontrakten med Ståle. Tidligere har det vært rykter om andre klubber, sier Graff til NRK.

Solbakkens innsats som trener for danske FC København har blitt lagt merke til, og spesielt tysk klubber skal ha vist sin interesse for nordmannen.

Rett mann for Köln

Den tyske avisen Bild skriver at Kølns forretningsfører Claus Horstmann og sportsdirektør Volker Finke hadde et avgjørende møte tirsdag kveld, og det var da det ble endelig bestemt at Ståle Solbakken var den rette mann for klubben.

- Solbakken har kapasiteten til å vekke opp FC Köln og heve klubben. Det kan han klare i løpet av to-tre år, sier Vim Vomland.

Solbakken har selv ikke kommentert ryktene om en kontrakt med Köln som for øyeblikket ligger på 13. plass i Bundesliga

Ifølge Bild er FC Køln villig til å betale 3.8 millioner kroner for å kjøpe Solbakken fri fra kontrakten med NFF. Solbakken vil ifølge avisa få en lønn på 7,5 millioner kroner i året, noe som er en tredobling av lønnen han har hatt i FC København.

Fotballnyheter